• scooniepenn
    5.1k

Spomenuo sam klađenje kao potrebu koja je postojala dok je svijeta i vijeka, samo i isključivo kako bih objasnio i povijesni kontekst i sociološki fenomen. Čak i kao klinci smo dječački benigno naše stavove ili informiranost sučeljavali s prijateljima u okviru malih internih kladionica. "Hoćeš se kladiti da je taj i taj igrač zabio toliko i toliko golova". Ovaj primjer sam uzeo da bih ti dočarao kako će kladionice postojati od sada pa nadalje. Kolega Vjeko je jako dobro poentirao da je alternativa zabrana koja za sobom kladionice i kasina odvlači u podzemlje, stvara se crno tržište koje je onda u rukama kriminala bez ikakve kontrole. Od toga nema korist niti država niti sport, ovako se i kroz oporezivanje i kroz sponzorstva ipak jedan dio novaca kanalizira na ispravan način. Klađenje me ne zanima osim da jednom u toliko uplatim iz zafrkancije listić, no neovisno o mojim preferencijama činjenica je da izuzev edukacije populacije i kvalitetne regulacije od strane zakonodavca po pitanju promoviranja kladionica i kasina (što je nedavnim novim zakonom i regulirano), ne postoji bolji način preveniranja da dio ljudi zabrazdi. Što se tiče društveno korisnog djelovanja pod time se misli na edukativne programe koje kladionice mogu provoditi u suradnji s vladinim i nevladinim organizacijama na prevenciji, ulaganja u sportsku infrastrukturu na korist široj društvenoj zajednici, stipendiranje i slično. Zaključno, kladionice će postojati dok bude interesa za njihovom ponudom, a njega će biti dok god postoji profesionalni sport, tako da je alternativa ne uzimati njihov novac i time izravno oštećivati naše klubove koji jednako izdašne alternative nemaju niti na vidiku. Svi mi možemo biti utopisti, ali je za doborobit svakoga od nas poželjno biti realist s jakim utjecajem optimizma.
  • Majki2111
    4k
    Obožavam ovo. :up:
  • NKDZ86
    4.4k
    na cikluSajla

ne spominju ju u kontekstu dinama, imam ptsp i loša sjećanja se vraćaju, odmah se sjetim prevare
  • keppi
    418
    Blizu smo 50 000 tisuća članova. To je lijepo za vidjeti.
  • Mr Anderson
    12.5k
    Oni koji se nisu učlanili na vrijeme sad će se učlaniti radi godišnjih ulaznica i početka sezone pa bi lako mogli prijeći 50.000
  • Shkera
    550
    aj barem znamo da je sokovnik od 7000e negdje u špajzi pod južnom tribinomFrenchMontana

U pušačkoj sobi.
  • shameless86
    325
    jel postoji koja slika kulenovica da nema dignute hlacice?
  • Olmic
    5k
    Citam izvjestaj s treninga i vele Stojke i Vidovic ubacivali 30 minuta i nasi napadaci su zabili ravno 0 golova..
  • Sajla
    10.2k
    golmani su već sad u top formi, izvrsno!!
  • skener
    4.4k
    Citam izvjestaj s treninga i vele Stojke i Vidovic ubacivali 30 minuta i nasi napadaci su zabili ravno 0 golova..Olmic

Znači da je obrana odlična
  • din
    862
    3,5 više za tekmu :cool:
  • Mali Zeus
    18k
    Citam izvjestaj s treninga i vele Stojke i Vidovic ubacivali 30 minuta i nasi napadaci su zabili ravno 0 golova..Olmic
    Kovačeviću odlazi!
  • Tvrdica McTvrdi
    852
    Još samo da za promjenu to pokažu i na utakmici, može i pripremna
  • NitkoBitan
    28.2k

Jesam govorio da Kuleta treba u trepavicu pogodit a neki me sprdali!!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.