• jakov1
    788
    Buduci da nasi vjecni "rivali" nastavljaju sa sabotazom ligaskog koeficijenta, isao sam pogledati koliko su tocno losiji od nas.

Prvo sam gledao period nakon njihove zadnje grupne faze, tj. od sezone 2011-12. Izravna usporedba s njima je teska jer su odigrali daleko manji broj utakmica, a i igrali su uglavnom u nizem rangu od nas pa sam nase rezultate gledao na tri nacina: isti period, isti broj protivnika (oni su imali 31 pa sam gledao samo nasih zadnjih 31) te isti broj protivnika, ali ne zadnjih, nego najjacih. Za uracunavanje snage protivnika sam uzimao koeficijent s kraja prethodne sezone, po kojem se radi zdrijeb (cisto za laksu usporedbu, Dinamov koeficijent je trenutno 56, Hajdukov 10).

image.png

Ishod sasvim ocekivan, skupljamo vise bodova po utakmici protiv 2-3 puta jacih protivnika. Cak i kad uzmemo 31 najjaceg protivnika s kojim smo igrali, nije tako lose stanje ako se uzme u obzir da je 15 tih protivnika iz vremena grupe LP bez boda ili gola.

Da se ne lazemo, imao je Hajduk i dobrih nastupa u kvalifikacijama (4 play-offa za redom) i prava sabotaza koeficijenta i kontinuirano sramocenje je pocelo tek sa Gzirom, 2019-2020.

image.png
    *protivnike s kojima se igrala samo jedna utakmica sam brojao kao 0.5

Ishod opet ocekivan, njihov ucinak jos gori, nas jos bolji. Ono sto me stvarno zateklo je da smo protiv nasih 10 najjacih protivnika u zadnjih 5-6 sezona ostvarili bodovni ucinak usporediv njihovom sveukupno, a protiv protivnika s 6-7 puta vecim koeficijentom. Da ponovim:

Od sezone 2019-20, Hajduk je skupio 1.15 bodova po utakmici, a Dinamo je u istom periodu protiv 10 protivnika s najvecim koeficijentom skupio 0.94.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.