• Paggini
    42.2k
    Naši igrači nezainteresirani,nitko ne traži ponavljanjeplavi72

Meni je čak ovo i draže - 82. je minuta, lopta je još kod nas, gledaju samo napad dalje i da zabiju, bez trošenja energije u tom trenutku na žalbe.

Da se prikaže situacija nakon gol auta, išli su do suca i žalili su se.
  • plavi72
    1.3k
    Duje je ovo morao vidjeti kao i start na Pjaci i svjesno nije ponovio i svjesno nije dao karton ni prekršaj nad Pjacom,a to mu netko dopušta da radi.
  • plavi72
    1.3k

Žaliti se nakon gol auta je gubljenje energije jer ne možeš promijeniti odluku,a da su ih 5-6 raširili ruke odmah,možda bi i ponovio(a nije neko gubljenje energije).Baturina nas je protiv Istre vratio iz slobodnog,tako da je ovaj slobodnjak bio dobra prigoda !
  • Omake
    6.7k
    Duje Strukan Dinamu sudi redovno do sezone 2018/19. Od tada je sudio ukupno 38 utakmica Dinama. S njim Dinamo je na 2 boda po utakmici, dok je u istom periodu u HNLu na 2,31 bod po utakmici.

U te 38 utakmica Dinamo je zabio 58 golova, 1,5 po utakmici, dok je u istom periodu u HNLu na 2 gola po utakmici. No, ako pogledamo dublje, 3 utakmici, 2 protiv Rijeke i 1 protiv Istre dobro peglaju prosjek. U te 3 utakmice je palo četvrtina od tih 58 golova. Pa, ako izuzmemo te tri utakmice, Dinamo je pod Strukanom u 35 utakmica zabio samo 43 gola, 1,22 po utakmici, ili ti ga okruglih 40% manje nego li to inače radi kroz tih 6 sezona.
    S obrambene strane, gle čuda, Dinamo prima 0,6842 gola po utakmici i kada sudi Strukan i općenito u tom periodu u HNLu.
    Podatci s TM.
  • puxigadjurdja
    2.2k

"brale nijeni čudo jersu svi ostali suci tu da pomognu dinamiji a ne ka strukan ili kolarić koji jedini normalno sude ka šta triba pa se tu vidi kakobi mordor izgleda da nema haenesa i sudaca mi bi bili prvi šta nan rade??? sve ostale suce bi tribalo nabubat po glavi i prknu ka šta smo mi nabubali našega futaća" Jure iz Muća
  • rioda
    7.7k
    Ima li netko gif/video ove situacije koja se spominje, start na RPGa?
  • NORTE
    14.4k
    Ima li netko gif/video ove situacije koja se spominje, start na RPGa?rioda

@Eduardo?

Btw., koje je objašnjenje zašto se VAR nije aktivirao za ovo na Pjaci?
  • Eduardo
    23.2k
    zato što je Tuia prvi igrao loptom pa je nekom toga došlo do kontakta.
  • chago13
    133
    pogledaj bolje, Pjaca je bio prvi na lopti...
  • Eduardo
    23.2k
    u pravu si. Isprike, krivo sam prenio Skominu, nije spominjao "prvi" već samo to da je Tuia igrao s loptom zbog čega se VAR nije uključio.
  • Jaro
    9.4k
    VAR treba ukinuti. Diranje lopte (zapravo je Pjaca napucao njega loptom) ne sprecava crveni karton, a kod potencijalnog crvenog se VAR ukljucuje (kako objasniti onaj drugi zuti Ercegu - kako tamo ima elementa da VAR razmislja o direkt crvenom, a ovdje ne?)
  • Eduardo
    23.2k
    VAR je relativno još uvijek nov sustav, nije savršen, ali je korak u pravom smjeru. Umjesto ukidanja, treba ulagati u daljnji razvoj kako bi se učinio bržim, preciznijim i manje upadljivim... po meni - prva stvar na koju se treba usredotočiti je njegovo poboljšanje kroz edukaciju sudaca (nedosljednost u donošenju odluka) i standardizaciju pravila, a potom na daljnji razvoj tehnologije kroz automatizirane sustave za detekciju zaleđa, gol-line tehnologije i ostale benefite koje može ponuditi umjetna inteligencija.
  • Jaro
    9.4k
    VAR je podlozan manipulaciji, a samo je ucinio da su pomocni suci postali uhljebi koji nis ne rade...
  • Eduardo
    23.2k
    naravno da je podložan manipulaciji, zbog toga i treba poboljšanja, ali i kao takav je korak naprijed u modernom nogometu i ne vjerujem da me netko može uvjeriti u suprotno - argument da ubija emociju ne prihvaćam :confused:

VAR je samo "alat" i baš kao i svaki alat njegova učinkovitost ovisi o tome kako se koristi. Uz gore navedena poboljšanja kroz uvođenje tehnoloških unapređenja i edukaciju sudaca te standardizaciju pravila sigurno je da bi dobro došlo i poboljšanje transparentnosti kroz određeni pristup javnosti audio zapisima komunikacije između sudaca i VAR tima... ili u prijenosima uživo ili istupima nakon utakmice kako bi se razumjelo obrazloženje iza određenih odluka.

BTW... mislim da ti tvrdnja kako pomoćni suci zbog VAR-a "ništa ne rade" nije točna. Istina, VAR je "preuzeo" određene zadatke koji su prije bili isključivo u njihovoj nadležnosti, ali njihova uloga i dalje je prilično bitna kao i prije... mislim da dosta ljudi niti ne shvaća sve te nove naputke koje suci imaju otkako je VAR-a pa ih se smatra suvišnima. Ima tu niz situacija koje se događaju van vidnog polja glavnog suca pa čak i same kamere o kojima dužnost vode pomoćnici.

Zamisli VAR bez prisutnosti pomoćnika na terenu - na što bi to ličilo? Kako bi VAR komunicirao s igračima, trenerima, glavnim sucem kroz cijelu temu? Za razliku od VAR-a pomoćnici samom pojavom i prisutnošću imaju direktan utjecaj na igru i dinamiku utakmice.

VAR ne može u potpunosti zamijeniti ljudski faktor i brze odluke koje pomoćni suci moraju donositi na terenu, tako da će oni još dugo biti sastavni dio nogometa u kombinaciji s tehnologijom.

Imam osjećaj da bi ljudi bezgrešno suđenje, ali to se neće dogoditi nikada... sa ili bez ljudskog uplitanja.
  • jakov1
    497
    samo je ucinio da su pomocni suci postali uhljebi koji nis ne radeJaro

Pa dobro, onda nek pomocni sudac bude bez utakmice 2-3 kola kad propusti ocitu odluku zato sto ceka VAR i problem je rijesen, ne treba ukidati VAR pa da onda ti isti uhljebi donose lose odluke jer ih nema tko ispraviti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.