• jakov1
    1.1k
    suca je dva puta u ključnim odlukama ispravio VAR pa je ocjena jedva prolaznaThe Undertaker

Meni je ovo apsurdna logika. Briga me za Zdenka Lovrica osobno, ja samo zelim ispravne odluke. Ako ih za to treba biti 5 na terenu i 15 u VAR sobi, neka.
  • The Undertaker
    8.8k
    Ne znam što je tu apsurdno. Sudac je donio pogrešnu odluku a VAR ga je ispravio. U konačnici je odluka ispravna ali se i dalje glavnom sucu računa kao pogreška.
  • Jaro
    10.9k
    Briga me za Zdenka Lovrica osobnojakov1

da, al za buducnost bi Z.Lovric trebao snositi posljedice SVOJIH losih odluka... Za ovu tekmu ga je izvukao VAR, ali sutra mozda nece... Ili ako cemo tako - onda Z.Lovric nije potreban, nek sao VAR sudi...
  • jakov1
    1.1k

Iluzorno je ocekivati od suca da sve vidi, zato je i uveden VAR.

On bi trebao odgovarati samo ako pogrijesi usprkos VAR-u ili ako bas ocite stvari prepusta VAR-u jer ne zeli pogrijesiti.

Ili ako cemo tako - onda Z.Lovric nije potreban, nek sao VAR sudi...Jaro

Odradio je milijun stvari na terenu, u trenutku, a VAR to ne moze. Ali ako cemo bas tom logikom, za penale, ofsajde i kartone ni nije potreban sudac na terenu - pustis igru 10-ak sekundi i nek VAR za to vrijeme vidi treba li bolje pregledati i nek sami odluce, a sudac samo objavi odluku.
  • Jaro
    10.9k
    Iluzorno je ocekivati od suca da sve vidijakov1

zato razlikujemo loše, ok i one dobre suce - oni dobri vide više manje sve ključno na terenu

On bi trebao odgovarati samo ako pogrijesi usprkos VAR-u ili ako bas ocite stvari prepusta VAR-u jer ne zeli pogrijesiti.jakov1

hmmm... dakle ja svoje zadatke na poslu ne odradjuem bas najbolje, al eto ima netko oko mene koji to sve vidi i popravi - ja ne bih trebao snositi posljedice?
  • jakov1
    1.1k
    dakle ja svoje zadatke na poslu ne odradjuem bas najbolje, al eto ima netko oko mene koji to sve vidi i popravi - ja ne bih trebao snositi posljedice?Jaro

Je li taj netko zaposlen i placen iskljucivo da bi ispravljao tvoje pogreske?
  • The Undertaker
    8.8k
    To nije pravilo nego tvoja vizija kako bi to trebalo izgledati. Sudac bi, po pravilu, trebao suditi kao da nema VARa (osim par iznimaka) i tako treba biti i ocijenjen. Vrijedi isto i za pomoćne.
  • Jaro
    10.9k
    Je li taj netko zaposlen i placen iskljucivo da bi ispravljao tvoje pogreske?jakov1

u normalnim poslovima se ovo ne dešava nego ja dobijam pedalu :rofl:

Ali da, sudac mora suditi kao da nema VARa, VAR se uključuje samo kod čistih i očitih grešaka - te je sudac trebao vidjeti sam, pozicioniranje mu nije olaktona okolnost, jer je poziciooniranje također dio njegovog posla.
    i prije VARa si imao pomoćnike i glavnog, zadnja riječ je ona glavnog - ali ako pomoćnik nešto krivo dosudi a glavni ga ispravi - pomoćnik će dobiti nižu ocjenu... Tako je i kod VARa
  • jakov1
    1.1k
    To nije pravilo nego tvoja vizija kako bi to trebalo izgledati.The Undertaker

Tocno tako, jer se pravila vode apsurdnom logikom. Uvede se pomoc sucima da manje grijese i onda im se zamjera kad im ta pomoc ispravi greske, kao da konacni cilj nije sudenje bez greske nego suci bez greske.
  • The Undertaker
    8.8k
    Logika je potpuno ispravna jer kako bi drugačije razlikovao dobre od loših sudaca. Jučer, u konačnici, nitko nije oštećen i to je najvažnije ali suđenje baš i nije bilo dobro.
  • nemapredaje
    6.3k
    Uvede se pomoc sucima da manje grijesejakov1

Ovo nije točno.

VAR je uveden da ispravlja greske sudaca. Idealno suđenje je kada se VAR ni jednom ne uključi.
  • jakov1
    1.1k
    ↪jakov1 Logika je potpuno ispravna jer kako bi drugačije razlikovao dobre od loših sudaca.The Undertaker

Vrlo jednostavno - ako sudenje nije imalo znacajan utjecaj na igru, sudac je dobar, inace je los.

Opet ponavljam, poanta je dobro sudenje, a ako je neke stvari ispravio VAR, kakve veze ima?
  • Sajla
    14k
    kakve veze ima?jakov1

pa evo primjer - Lovrić nije vidio faul na Bennaceru koji je prilično očit, a ni pomoćnik mu nije mahao. danas se već sere po medijima da nikome drugome ne bi toliko premotavali unatrag i poništili gol, ali za Dinamo su to napravili. izgubimo utakmicu i ispadamo privilegirani jer sudac ne vidi nego ga VAR mora ispravljati.

a drugo je manje zamjerka pomoćniku, više primjedba na jedan obrazac koji se tiče mahanja zaleđa. gol McKenne u Varaždinu, sudac je toliko siguran da je zaleđe da maše i nama se gol poništi - a nije trebalo. VAR ne radi i ne može ispraviti odluku. kako se ne dogodi da se pomoćniku jučerašnja situacija kod prvog gola ne učini kao zaleđe, nego on vidi ta 2 centimetra koliko je Goda bio ispred? zašto je tako lako mahati Belji zaleđe umjesto da se pusti akcija za koju se ni gledanjem snimke ne može biti siguran da je zaleđe zbilja bilo? zašto se neke druge napadače drugih klubova ne zaustavlja tako lako, nego se pušta da VAR par dana kasnije objasni što je bilo? je li to zato što "Napravit ću sve što je u mojoj moći da svi suci koji nepošteno i tendenciozno sude budu adekvatno kažnjeni. Nemam potrebu ništa objašnjavati, zna se kako suci mogu biti kažnjeni... – kazao mi je Nikica Jelavić stariji."?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.