• Droljo
    9.7k
    To je i svjetski rekord onda :lol:
  • Oluja
    4.7k
    Cak i svemirski
  • Crni86
    6.4k
    Kako se sve slaze, jos na kraju ni 10 bodova nece biti dosta za prolazak dalje.
  • Kepec
    7.1k
    Datum je 29. kolovoza 2024., a svi Dinamovci prate izvlačenje skupina Lige prvaka u Monte Carlu. Da se u tom trenutku pitalo svakog tog Dinamovca "Želite li 10. prosinca nakon 6 kola 8 bodova u Ligi prvaka?" odgovori bi bili pozitivni s osmijehom na licu.
    Mi nismo Real, Barcelona, Liverpool ili netko peti, mi smo "samo" Dinamo iz Zagreba koji se svake godine trudi, svake godine napreduje i svake godine traži više. Dosta je više žaljenja za ovim, onim, mogli smo pobjedit ove, trebali smo odigrat onako, ove smo pobjedili na sreću, ovi su u lošoj formi i ostale gluposti. Dajte stanite, i zahvalite igračima na jebenih 8 bodova.

Još su dvije tekme, Milan i Arsenal. Ultra jake momčadi s nebrojeno većim ciframa od Dinama, ali nikad ne znaš. Možda nešto bude. Možda pogodimo gol, možda zabijemo, možda pobjedimo, možda prođemo dalje. To je sve možda, nagađenje i mogućnosti, no ono u kaj sam siguran da će se dogoditi je sranje po igračima i treneru, sranje po igri, sranje po postavljanju, sranje po Dinamu, jer to je jedino kaj miševi znaju. Srat, srat i srat. Pa evo, da bar se ugušili u tim svojim govnima kad toliko seru.
  • emilperska
    7.3k
    Arsenal prije nas 22.1.2024 ima 5 utakmica u siječnju. I to 5 bolesno jakih utakmkica (United, Spursi, Villa). U prosincu u odnosu na nas ima 2 utakmice extra. Ako sutra dobe Monaco, nije mi nerealno da protiv nas prikoče sto prisilno sto dobrovoljno. Naravno da i njihova B ekipa ima solidne sanse za dobit nas 3:0, ali mislim da bi nam (iako i dalje minimalne) šanse za neki X tamo mogle biti vece od planiranih inicijalno..
  • NitkoBitan
    20.6k
    Ristovskom, Kulenovicu i Baturini prijeti 3. zuti karton u Londonu. Osim RPGa i Ristovskog bekove prijavljene za LP nemamo, a izgubit Baturinu za vrlo vaznu utakmicu sa Milanom... Petko ce se valjda oporavit.
  • NVKOD
    1.6k
    Osvojili smo 8 bodova u 6 utakmica čime smo izjedničili rezultat iz sezone 1998/99. S obzirom da neki smatraju da smo loši, nikakvi, ajmo provjeriti par podataka.

1. Celtic
    Celtic u prvenstvu ima 14 pobjeda, 1 remi i 0 poraza uz gol razliku 44:4. Znači, u prvenstvu gotovo pa zabijaju 3 gola po utakmici! U Ligi prvaka prije nas odigrali su:
    W - Slovan 5:1
    L - Borussia 7:1
    D - Atalanta 0:0
    W - Leipzig 3:1
    D - Club Brugge 1:1

Respektabilni protivnici i vrlo dobri rezultati. Izuzev Borussije, Celtic je zadnju utakmicu izgubio 3. 3. 2024. i to protiv Heart of Midlothiana 2:0! Otada su upisali 34 utakmice bez poraza (gledajući ligu, kup i LP) što je fenomenalna brojka. I što se dogodilo danas? Toliko smo ih ugušili da su imali samo jedan udarac u okvir! Ekipa koja ne zna za poraz ohoho vremena (1. 10. protiv BvB) na Maksimiru je složila jedan udarac vrijedan pažnje. I to smo ostvarili bez nekolicine ključnih igrača. Istina, propustili smo meč loptu za prolazak dalje, ali nogomet ne bi bio nogomet da se ne događaju čuda. Imamo još dvije izuzetne utakmice u kojima treba dati sve od sebe pa neka bude šta bude.

2. Dinamo u LP-u ostalih sezona
    Ponovno, 8 bodova iz 6 utakmica s gol razlikom 10:15 je zapravo više nego što smo i očekivali s ovim kadrom. Osim te debitantske sezone, treba malo zaviriti i pogledati kako je Dinamo prolazio ostalih sezona u elitnom natjecanju:

Sezona - Broj bodova - Gol razlika
    2011/12 - 3 - 3:22 (-19)
    2012/13 - 1 - 1:14 (-13)
    2015/16 - 3 - 3:14 (-11)
    2016/17 - 0 - 0:15 (-15)
    2019/20 - 5 - 10:13 (-3)
    2022/23 - 4 - 4:11 (-7)
    2024/25 - 8 - 10:15 (-5)

Ne znam je li neki ljudi žive u oblacima, ali nije realno da klub kao Dinamo ruši redom Real Madrid, Bayern, Barcelonu, Liverpool i ostale velikane samo tako. 90 % klubova u LP-u ima nemjerljivo veći budžet i vrijednost igrača od nas, tako da smatram da je 8 bodova izuzetno velik uspjeh! Naravno, s navijačke strane bismo svi htjeli samo pobjede, ali neki put treba stati na loptu i pogledati gdje smo bili prije 10 godina, a gdje smo sada. Od onda kada kada smo bili svačija mušterija i kada nismo uspjeli zabiti ni gola do izuzetno dobrih partija i rušenja/pariranja velikanima. Redovni smo sudionici u elitnim natjecanjima, dočekujemo proljeće u Europi, nismo više kanta za napucavanje kao nekad.
  • Zoran
    100
    Ja osobno ponosan na nase decke. Im imamo od 6 utakmica 2 pobjede i 2 remija, a i vjerojatno najvise ozljedenih igraca od svih klubova sto igraju ligu prvaka. Decki bravo. I da vise nista ne osvojite za mene ste heroji, a bodrit cu vas i na preostale dvije tekme lige prvaka kao i na svim tekmama hnl-a.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Kakav bi to bio kraj veceri a da je ne iskomentiram gostujuce navijace, odnosno njihov broj, iliti nasu "velikodusnost".

Izasli smo u susret Svabama koji su nam zapalili tribinu i poslali prijavu UEFI zbog standardnog pretresa te smo zahvaljujuci tome zavrsili na xy stranih portala u negativnom kontekstu. Zbog kortea navijaca BVB nepotrebni prometni kolaps u gradu, a poslije tekme na svakoj tramvajskoj stanici iterventni policajci kao da Trump i Putin drze bilateralni sastanak u Zagrebu. Evo i Skotima smo izasli u susret pa su nasi sugradani dobili skoro flasama u glavu u centru svog grada. Jos je red da "pocastimo" ulaznicom vise i navijace Milana kojima su vode navijaca odnedavno u zatvoru zbog kriminalnih aktivnosti.

Ne znam jel nas klub zeli zaradit koji euro vise od ulaznica ili neki visi interesi kazu da je pozeljno da u Zagreb dode sto vise potrosaca, ovaj navijaca. Ja ne znam koji to klub osim nas tako velikodusno "casti" gostujuce navijace.
  • Ali
    2.3k
    Ok tesko je usporediti stari i novi format, ali mi smo po "starom" na 8 bodova iz 6 tekmi koliko se tasa ukuono igralo u skupini na jesen.
    Dakle bjerovatno 90% elipa bi u starom formatu otislo dalje sa 8 bodova.

I to je najbolji rezultat ikad u skupinama LP, a usudio bih se reći sa nikad slabijim kadrom u povijesti nastupa u LP.
    Da postoji mogucnost suceljavanja npr. na nekom turniru svih plavih ekioa koje su ikad nastupale u LP ovi danas bi na tom mini turniru imali "borbu za opstanak", Prosinecki sa svojom ekipom bi ih pomeo, a vidi bodovno su ovi danas najuspjesniji ikada.
  • pencilneck
    708
    Jbg, šanse za prolaz su nam sada male, ali kako god prošli u Londonu, već sada znamo da ćemo 29.1. na Maksimiru igrati utakmicu protiv Milana za prolazak u Top 24. Koliko god male šanse imali u toj tekmi, u jednoj se svašta može dogoditi.
  • NitkoBitan
    20.6k
    3-4 tisuce ludaka ce vjerovat i u Londonu, a kamoli doma na Maksimiru sa kompletnom momcadi i enormnom zeljom.
  • Dinamosaur
    1.7k
    iako mi je nekoc bio drag klub, u doba Bobana, sad bi nekih 5:0 bilo kak Bog zapoveda
  • Dino
    2.9k
    Ako i protiv Milana bude onaj prodorni huk koji je danas grmio sa sjevera, nisam siguran da gosti mogu proc neokrznuto. Dugo nisam dozivio tolko puno tolko pozitivne energije u navijanju koja je vidno nosila igrace na terenu. Zajednistvo, sloga, ekipa.
  • db-izbjeglica
    16.2k
    Ja sam si odmah poslije monaca u glavi složio scenarij i pomirio se s tim da će dinamo nakon 8 kola završiti na 25. mjestu i da će faliti točno ta dva izgubljena boda za prolaz.

Naravno, ŠBBKBB, možda se ne bi dobilo salzburg i slovan da se dobilo monaco, sve mi je jasno, ali valjda sam razvio nekakav obrambeni mehanizam.

Ždrijeb je ove sezone bio jako dobar, tko zna kad ćemo opet imati priliku da se domaćom pobjedom protiv celtica ode na 10 bodova u LP.
    Dužno poštovanje celticu, ali to ipak nije ekipa iz elitnog društva.

Bod u LP je uvijek dobar, ali kod mene ostaje gorak okus u ustima jer se jučer nije ozbiljnije probalo, makar i pod cijenu poraza. Ne mogu reći da sam spokojno gledao polagano izvođenje prekida, kao da dinamu X savršeno odgovara.

Bio bi puno sretniji da sam vidio barem 15-20 minuta "rock and rolla" i apsolutnog rizika.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.