• Tongo Doumbia
    5.9k
    Uostalom vidjelo se i protiv Rijeke kad je navlačio dresove, pa im odgovarao na storye kao zadnji klinjo iz Osnovne škole Bartola Kašića.

Kažem, stvari uvijek treba nazvati pravim imenom pa makar se radilo i o našim igračima, ali ovo sinoć je već krkanluk.
  • Goran86
    200
    Najveća greška sezone je micanje Bjelice. Pogotovo kada znamo da je ubrzo smijenjen Maric. Potpuna dezorijentiranost nasega vodstva.
  • emilperska
    8.8k
    Ove priče koje su počele sinoć kružit po Zoni, a prije tog su se već mogle čuti u bircevima oko Maksimira nakon (ovih loših) utakmica, da će "Zajec smjeniti Manenicu i cijelu Upravu". Napisao bi svoje viđenje te potencijalne situacije:

1. Manenica ima više "prijatelja" u IO nego Zajec. Zajec se na DP prikopčao zadnji. Moguće i zato što je jedna od rijetkih legendi koja je zadovoljavala uvjete da bude na listi kao član zadnje 2 godine. Listi je trebala isturena ličnost. Boban nije bio dostupan, ovo je vjv bila najbolja opcija.
    2. Zajec kao predsjednik je ubio gotovo sav svoj igrački i upravljački legacy iz 80ih i 90ih.
    3. Zajecove izjave u medijima su nepovezane, neartikulirane i često besmislene. Iskreno se bojim u njegovo poslovno rasuđivanje i njegovu poslovnu sposobnost. Mirko Barišić s 88 godina je davao jasnije i bolje artikulirane izjave nego Zajec s nepunih 69
    4. Čovjek se hvalio da aktivno sudjeluje u naša 2 najgora prijelazna roka ikad. Više puta je isticano i na Zoni i u medijima da je on bio doslovce jedini nadređen prošlom SD-u. Zajec za taj rok nije snosio ama baš nikakvu odgovornost.
    5. Za razliku od Mirka Barišića, Zajec prima jako jako dobru plaću za hrvatske prilike da obavlja ove protokolarne aktivnosti kao predsjednik Dinama. Bolje bi mu bilo da se sakrije i šuti i nada se će ova nova Uprava ispravit sranja koja je napravio u ovih godinu dana.
    6. Bjelica je odmah po svom dolasku uočio krivine u upravljanju i ogromne rupetine u kadru. Išao je sam uz podršku nekolicine igrača u svojevrsni "puč". Na kraju je dekapitarana njegova glava nažalost. S odmakom od 2 mjeseca vidimo da Cannavaro ima i gore rezultate od Bjelice, a na papiru jači kadar.
    7. Zajec čak nije uspio ni obitelj preseliti u Zagreb nakon preuzimanja funkcije.
    8. Ovdje ima aktivnih skupštinara, pa vjv i članova i IO. Sjednite i razmislite, nije sramota priznat da si pogriješio. Napravite opoziv Zajeca, postavite novog predsjednika kluba bez raspisivanja novih izbora i zatim promjenite statut i demokratizirajte klub do kraja, izgubili ili ne vlast.

Bruno Bušić kao vjerojatno jedan od najvećih filozofa boraca za slobodu Hrvatske u 80ima je dao jednu proročku izjavu vezanu uz Hrvatsku, možemo je primjeniti i na Dinamo (naravno ne ovaj dio za krađu, nego neku vrstu degrowtha čiji je cilj unazaditi prethodni rast i uspjehe nekad sportski sjajnog kluba):

"A bit će, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema države bez krvavih gaća. Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima, a možda i s Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako. Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako naši kradu. Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim je*ivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas velika ptica grabljivica. Kako tada nas spasiti od nas?’"

Zamjenimo srbe i srbiju s mamićevcima, zorićevce i koga već s turcima, Hrvatsku s Dinamom i dobivamo ono što mi imamo sad u Dinamu nakon "naše borbe".
  • Jos-Optimus
    4.7k
    moram priznati da sam jako pogriješio a osudom Bjelice, a i Jakira
  • Zg123
    1.3k
    6. Bjelica je odmah po svom dolasku uočio krivine u upravljanju i ogromne rupetine u kadru. Išao je sam uz podršku nekolicine igrača u svojevrsni "puč". Na kraju je dekapitarana njegova glava nažalost

Onaj Bjelica koji je ostavio spaljenu zemlju u Osijeku i Turskoj sa svojim transferima? Neka hvala, a ovo za puč i igrace ako je istina trebalo im je odmah papire uruciti i poslati ih na biro.
  • Dinamo-SB
    158
    Sjednite i razmislite, nije sramota priznat da si pogriješioemilperska

Ključna rečenica koja nedostaje čitavu sezonu. I odličan tekst od a do ž.
  • CISCO
    204
    Marko Marić još ne visi nasred Trga?
  • Nolifer
    9.8k

I onda će bit: "s kime se ti boriš, mjenjaj klub, navijaj za tamo neki Manchester City" i slične floskule....
  • blubach
    841
    Huh, teško je išta dobro reći nakon ovog debakla...
    Zapravo, cijela sezona je debakl na gotovo svim poljima.
    Nije smak svijeta ako ne budemo prvaci, život ide dalje, ali na ljeto bi trebali počet gradit nešto novo, s novim ljudima na i izvan terena.
    Što je točno trulo u Dinamu, ne znam stvarno, ali po onome što se vidi, sigurno bi pola ljudi trebalo dobit otkaze.
    Od shopa, terena, igrača, sportskih direktora, sigurnosti vezano za gostujuće navijače, sramote s kartama za Bratislavu, predsjednika i njegovih izjava i još mnogo mnogo toga...teško je izdvojiti što je točno najgore u ovom trulom i, u zadnjih 15-20 godina, nikad lošijem Dinamu. Zbilja se nadam da ih je sve skupa barem sram ako nemaju trunke morala za otići. Dinamo nije klub na kojem se uči, što očito rade, i taktika 'ma lako ćemo' je promašena.
    Međutim, tu mi za prvi problem na pamet dolazi: tko bi trebao gradit novi Dinamo? Ovi trenutni zaduženi za to su očito katastrofa, a nema ih tko zamijeniti jer su izbori tek za 3 godine a sigurno neće smijeniti sami sebe...do tad se Dinamo može srozat na najjadnije grane ikad i užasavam se razmišljati o tome.
    Da se razumijemo, i dalje smatram da je ova demokracija puno bolja od onog smeća kaj smo imali jer, jebiga, kakav god da je sad Dinamo, ipak možemo reć da je naš, ali ovo mora biti jedno 200 puta bolje.

Što se igrača tiče, na temelju prošle i ove sezone, tu treba zadržat cca pola igrača, a druge se na jedan ili drugi način riješit (hvala svim zaduženima što su nas selekcijama pojedinih koštali brdo para i što nećemo imati željeni budžet za pojačanja na ljeto).
    Lista za otpis: Zagorac, Filipović, Bočkaj, Mmaee, Oliveras, Moharrami, Ristovski, Perić, Rog, Ademi, Hoxha, Kanga, Kulenović, Cordoba, Mbuku. Uopće neću ulazit u to zašto su otpisani, za sve bi trebalo bit jasno da nisu dovoljno dobri. I još treba uzeti u obzir da Sučić i (vjerojatno) Baturina odlaze, tu treba ogroman remont.

Nama za prvu ekipu ostaju Neva/Čavlina, Galešić, RPG, Mišić, Stojković i Pjaca za prvu ekipu. 6 igrača. Wow.
    KTC je nažalost u godinama i, iako je vjerojatno u najboljoj formi u klubu, ne znam koliko je realno oslanjati se na njega da bi trebao biti vođa obrane sljedeće sezone. Kao 3./4. stoper, brutala.
    Torrente mi nit ne smrdi nit miriši, ali mi ne bi išao (još) na listu za otpis, pogotovo koliko kriminalnijih igrača imamo. Njega prodati samo ako dođe neka dobra ponuda inače je dobar kao 3 stoper u sustavu sa 5 iza ili kao i KTC zamjena za 3./4. stopera.
    Belcar bi mogao biti dobra zamjena Mišiću i da ga odmori, svakako ima mjesta barem za klupu.
    Franjić bi također trebao imati mjesta barem za klupu, iako smatram da nam treba bolji, pravi bek, a volio bih ga također vidjeti u veznom redu, kao razbijača.
    Kača, od svih igrača s klupe čak i najviše daje, ako ništa drugo agresivnošću. Dal je dovoljno dobar il ne, ne znam, puno premalo je u zadnje vrijeme igrao, iako je bio jedan od boljih igrača prije nekoliko mjeseci, al ponavljam, ogromna je lista puno gorih i nemremo baš ić od nule.
    Tu je još i Petko naravno, ali upitno je koliko će on uopće više igrati nogomet a kamoli išta drugo kad vidimo s kakvom ozljedom (ili ozljedama) se bori.

Od mladih svakako ima 4-5 potencijala koje treba dobro proanalizirati preko ljeta i gurati ih što više u trenažni proces sa seniorima i igrati ih u prijateljskima. Tu spadaju i Pavić, Mikić, Jakirović, Vrba na posudbi, a sigurno ih ima i još koje ja kao laik ni ne vidim. Ako ne mogu dobit priliku sad kad su već možda i bolji od jadne konkurencije, onda ne znam kad će.

Što se trenera tiče, svaka čast na zlatnoj lopti, al mislim da on nije taj. Niti je dobar taktičar, niti radi dobre izmjene, a ne treba ni govorit o tome da, ne da nije psihički dignuo ekipu, nego ih je još više unazadio. Ponovno netko da se uči na Dinamu koji iza sebe nema nikakve uspjehe vrijedne spomena.
    Za novog trenera, na ljeto naravno, bi mi prvi pick bio Kovačević.

Suma summarum, nažalost, da, ova garnitura trenutno sustavno uništava Dinamo na svim poljima, koliko god nekima to teško palo. Nisam tatičar btw, za što se optužuju ljudi koji žele smjenu lošeg izbora, niti želim da se išta slično vrati i ponovi, ali ovo nema smisla jer ja ne želim gledati ovakav jadan Dinamo. Nije uopće problem izgubit titulu od boljeg, taman da ju i 10 godina ne uzmemo, ako je protivnik bolji, ali kada do titula dođu jer smo jednostavno uništeni iznutra, e to boli.
  • jedan u nizu
    12.2k
    Marko Marić još ne visi nasred Trga?CISCO

Sta da ti bilo koja osoba sa IQ vecim od 65 kaze na ovakav komentar?
  • NitkoBitan
    23.6k
    Pusti ga, nije mu to palo na pamet pisat za Mamice, Svetine i Antolice. 2017te je kao papagaj ponavljao da su sad osvojili i nece vise nikad.
  • Droljo
    12.9k
    Vi ovo vidite kao katastrofu a ja da smo 'preživjeli' derbi sa dva igrača manje. Ima još vremena i bodova. Prvaci smo
  • Kermit
    278
    Onaj Bjelica koji je ostavio spaljenu zemlju u Osijeku i Turskoj sa svojim transferima?Zg123

Jel istina da je uzimao paru od plaća? To sam čuo s jedne strane da je razlog smjene u Dinamu sada.
  • Sixthway111
    20
    Nadam se da je jučerašnje naguravanje probudilo inat u našima da se malo trgnu. Ne kužim naše navijače koji misle da bi mi trebali se povući i pustit da se po nama udara. . I kopačkom u glavu.
  • CISCO
    204
    Momak s kim se ti svađaš?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.