• Sven
    127
    Ni jedna doktor/fizio nece pustiti igraca u pogon prije vremena, stvar je pritiska trenera, igraca i slicno. A uz to i odgovornosti igraca prema samima sebi i discipline prilikom oporavka. Petko je savrsen primjer za to. Ostali su ili imali teske ozljede nakon kojih se dogadaju problemi s misicima ili su plod sportskenesrece (Sucic npr)
  • Tongo Doumbia
    5.8k
    “ U utrci za naslov prvaka bih ipak dao prednost Dinamu, imaju pobjednički gen, dobro znam što sam ostavio tamo…

Vjerujem da će na kraju “kralj ostati kralj”, kako su to navijači Dinama opisali prošle sezone uz prigodnu koreografiju. “

Sergej Jakirović, Sportske Novosti, 20.2.2025.
  • deda
    35.4k
    Svaka čast Sergeju. Pravi dinamovac. :clap:
  • Crni86
    8.2k
    Ozlijeda i cavline.

Ima netko podatak mozda s koliko ozlijeda smo se susreli ove sezone?

Ovo je sad vec nevjerojatno. Dzabe ti i kadar i sportska politika i sve ukoliko cesmo imati ovolikih problema s ozlijedama. Ovo vise ne moze biti slucajno, i od kljucne vaznosti je nac uzrok ovome.

Pa mi smo radi ozlijeda ove sezone jedno 30% slabiji vecinu utakmica.
  • Blueshadow86
    2.6k
    Ovo je sad vec nevjerojatno.Crni86

Bilo je nevjerojatno neki dan kad se saznalo da se Stojković ozlijedio. A koju riječ sada upotrijebiti?
  • Mali Zeus
    16.1k
    Možda je do promjene treninga i intenziteta istog.
  • marcio amoroso
    39.9k
    Ja sam izračunao da je naših pet najboljih igrača (Mišić, Sučić, Baturina, Pjaca i Petko) propustilo ukupno 34 utakmice HNL-a.

Hajdukovih najboljih pet je propustilo 6 utakmica, a Rijekinih najboljih pet je propustilo 7 utakmica.

Kad na tih naših najboljih 5 nadodamo ozljede Nevistića, Ademija, Roga itd ispada da smo doista poharani ozljedama u ovoj sezoni.
  • Guinness
    2.6k

Može mi netko objasniti zbog čega (odjednom) dolazi do toliko ozljeda?
    Je li riječ o lošim uvjetima za trening ili terenima na kojima se igraju utakmice?
    Ne znam da li je i opcija da se prije slabo ili nikako radilo i da to sad dolazi na naplatu? Nešto treće?

Unaprijed da stišam apologete prethodnika na klupi. ne upirem prstom u nikoga nego me zanima uzrok, korijen. Govoriti o slučajnosti je smiješno.
  • prefontaine
    1k
    Promjena načina treniranja, promjena inteziteta treniranja, promjena radnih navika, promjena prehrane, cijela znanost je to.
    Kod ljudskog organizma nije uvijek "manje je manje, a više je više".
  • dinamozivivjecno
    2.3k
    veliki gospodin je Sergej, od kad je otisao ima samo pozitivne rijeci o klubu i to valjda dovoljno pokazuje koliko voli Dinamo, desilo se to sto se desilo, ali uvjeren sam da ce se za par godina vratiti kada skupi dovoljno iskustva vani.
  • Ivdzo11
    5.7k
    Ranije se spominjalo da bi klub na mjesto člana Uprave za sport mogao dovesti Portugalca koji je radio u Benfici, međutim član Uprave za sport neće biti ni imenovan.
  • antecacic
    8
    Bilo je nevjerojatno neki dan kad se saznalo da se Stojković ozlijedio. A koju riječ sada upotrijebiti?Blueshadow86

Moje mišljenje je da je do terena. Ako je glavni teren u onako lošem stanju gotovo cijelu sezonu, pomoćni gotovo sigurno nisu bolji. A naši dečki treniraju na tim terenima 2 puta dnevno po pet puta tjedno u prosjeku. Ne znam da li to ima veze s tim da se mijenjao dobavljač ili trenutno nema čovjeka u klubu tko bi se adekvatno bavio s tim, ali nadam se da će tu doći uskoro do promjena, čini mi se da bar glavni teren izgleda manje kao oranica.

Dinamo je kroz povijest uvijek imao 2 ili 3 trenera u sezoni, ovaj rekordni broj ozljeđenih ne bi smio imati veze s brojem trenera u sezoni.

Unazad 10 godina

16/17 - Kranjčar, (Sopić), Petev
    17/18 - Petev (odradio pripreme, otkaz dobio 2 dana prije 1.kola), Cvitanović, Jurčević, Bjelica
    19/20 - Bjelica, Jovičević, Mamić
    20/21 - Mamić, Krznar
    21/22 - Krznar, Kopić, Čačić
    22/23 - Čačić, Biščan
    23/24 - Biščan, Jakir
  • Mali Zeus
    16.1k
    ovaj rekordni broj ozljeđenih ne bi smio imati veze s brojem ozljeđenih.antecacic

Zanimljivo zapažanje.

Šalu na stranu, ipak mislim da promjene trenera imaju također utjecaj na ozljede.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.