• NORTE
    13.6k
    Momčad kad dođe u VG u 31. kolu (srijeda) mora bit spremna na tog tovara Čuića u napadu Gorice i odmah reagirati kod njegovog prvog prljavog starta, kako prema njemu tako i prema sucu.

Vrijeme je da se na terenu pokaže zube njemu i sličnim prljavim tovarima.
  • ElDorado
    2.2k
    Jedan od citata, koji je nagnao Bišćana na reakciju, bio je onaj odbjeglog kriminalca Zdravka Mamića. On je, naime, ustvrdio kako je "Dinamu otkrio Sučića", a onda je njegov brat po njegovu nahođenju "nazvao Vlatku Peras (tadašnju predsjednicu Uprave Dinama, nap.a.) i rekao da naredi Bišćanu da uzme Sučića". Ovo je, dakle, Bišćanov odgovor.

- Čitam posljednjih dana s pozornošću što se govori, a što se, konkretno tiče ovoga - kako ne, Vlatka mi je poručila da dotični gospodin naređuje što se treba učiniti i da ona samo prenosi poruku. No, ne samo da mi naređuje da ga vodim na pripreme, već i kako da ga treniram i što trebam raditi da Pero postane bolji igrač. Naravno, po njegovu dobrom starom običaju, kad su Dinamovi treneri u pitanju, naredio mi je kada i protiv koga treba igrati. Nema sumnje: njegova je zasluga napredak tog dečka pod mojim vodstvom. Ne znam samo hoću li mu zbog toga morati plaćati 25 posto od svojih primanja i kad umrem ili samo do kraja života... - cinično će Bišćan, jasno se nadovezujući na protekla svjedočanstva na sudu u Osijeku zbog trećeg otvorenog slučaja protiv Mamića i društva.

Pritom, pak, Bišćan otpetljava stvari...

- Prije nego mi je "naređeno", budimo pošteni, događalo se sljedeće: prije početka priprema i uoči prijelaznog roka toga ljeta 2023., od Uprave kluba dobio sam popis od nekih 25 igrača koje se smatra otpisanima, a klub na njihove plaće troši četiri milijuna eura godišnje. Problem je bio u tome što po njihovim riječima nitko od njih osim Marka Tolića nije imao ponudu bilo kojeg kluba, a istovremeno predstavlja ozbiljan financijski teret klubu i treba ih se riješiti. Jasno mi je rečeno da među njima pokušam naći pojačanja za nadolazeću sezonu... U prijevodu, toliko o tome da su klub ostavili u plusu od 30 milijuna eura. Štoviše, u tome času, klub je bio deset milijuna eura u minusu.

Bišćan nastavlja svoju priču što se tada događa:

- Neke igrače s popisa znao sam bolje, neke slabije, a za neke koji su bili na zanimljivim i ozbiljnim ugovorima nikad nisam čuo. Vjerujte mi, niste ni vi. Odlučio sam pogledati malo detaljnije neke od tih igrača i među njima je bio i Petar. Vidio sam potencijal i odlučio ga povesti na pripreme. Vidio sam momka koji potencijalno može biti interesantan, a konačno, nakon par treninga na pripremama postalo je jasno kako ga doživljavam. Trenerski. Ostalo se zna. Zanimljivo je pritom kako ga se u njegovim počecima u prvoj momčadi, u medijima nazivalo Bišćanovim otkrićem, što se lako može provjeriti, ali kad je postalo jasno da se razvija u ozbiljnog igrača, zasluge su se počele pripisivati drugima. Ništa čudno, navikao sam na takav tretman u medijima. Da se razumijemo, Pero je najzaslužniji za sve dobro što mu se događa, ja sam samo radio svoj posao i to je to. Ne pripisujem si nikakve zasluge, ali stvar je istine. OK, možda i naredbe. Na stranu sve, uvijek mi je drago da takvi dečki poput Pere, pošteni i vrijedni, svojim radom naprave ovakve iskorake i da im se ovakve lijepe stvari događaju u životu i karijeri. Njegova priča svojevrsna je poruka i klincima iza njega - zaključuje Bišćan.

- Mogu vam reći tri stvari: prvo, još dok je bio u Kini, Arijan Ademi zvao je gđu Peras da se obrati pozornost na Peru. Kao drugo, osobno tvrdim da ni Zoran niti Zdravko Mamić nikad nisu vidjeli Petra Sučića, već je za njegovu uopće mogućnost da iskaže svoje vještine u Dinamu najzaslužniji moj partner Ivica Džidić. Štoviše, u periodu o kojem pričamo egzistirala je čak i mogućnost da se Sučića pošalje dalje, ili na posudbu, ili kroz transfer. A kao treće, Igoru Bišćanu - kapa dolje. S čovjekom se nikad nisam ni čuo niti vidio, ali ako pričamo baš o njemu, on je jedan od najzaslužnijih za to što je Petar danas tu gdje jest. Kažem, zasluge imaju i drugi, poput Sergeja Jakirovića apsolutno, no pitate me sada za Bišćana. Ne ulazim u njegove trenerske kvalitete, no jako dobro znam da se radi o čovjeku s integritetom i poštenjem, uspravan je i ispravan do neba. I doista ne znam kako bi cijela priča završila da je netko drugi umjesto njega u tome času bio trener Dinama - otkriva Živko.
  • marcio amoroso
    39.9k
    Bišćan jedan od rijetkih koji ima muda reći šta misli.
  • ElDorado
    2.2k
    Eto nam prave istine konačno

Bišćan je prerano došao za trenera. da je stigao zajedno sa DP i Zekom još bi danas bio trener sasvim sigurno.
  • Efes Pilsen
    9.8k
    Po anemicnim presicama ne bi nikada rekao, al muda je dokazao vec u vise navrata. Bravo Beli.
  • Crusades
    14.7k
    Surprise, surprise... baš me čudi da je najveći hodajući menadžer uskočio na pobjednički vlak, isto kak je on i ime Dinamo vratio.

Hvala gospodinu Bišćanu kaj nije otpisao igrača i donio nam 20ak milijuna eura.
  • Jurki
    15.7k
    Štoviše, u tome času, klub je bio deset milijuna eura u minusu.ElDorado

Kaj je onda bilo? Nismo imali za biber ili smo bili puni ko brod? Ili jos bolja ona "sta te boli kurac kolko imamo"?

Ovu recenicu treba keljiti na svaki komentar de se priziva spasitelj Dinama da ponovno otrgne klub iz kandzi Mozemovaca, ulice, huligana itd.
  • Paggini
    38.9k
    Arijan Ademi zvao je gđu Peras da se obrati pozornost na Peru.ElDorado

Kapetan još jednom pokazuje odličan njuh za igrača, kao i onomad za Baturinu u juniorima i još jednog, ako se ne varam.
  • Ludovic IX
    8.1k
    i onda se pitamo zasto se stedi.. možda jesmo zaradili ali još plaćamo dugove od ranije
  • Batigol86
    231
    Odakle ovo, netko link?
  • Laugreano
    3.5k
    Od ljeta u skautsku sluzbu s njim :smile:
  • ElDorado
    2.2k
    Jutarnji
  • Socrates
    48
    Ostalo se zna. Zanimljivo je pritom kako ga se u njegovim počecima u prvoj momčadi, u medijima nazivalo Bišćanovim otkrićem, što se lako može provjeriti, ali kad je postalo jasno da se razvija u ozbiljnog igrača, zasluge su se počele pripisivati drugima.ElDorado

Sučić je bio takvo otkriće da je Bulat igrao u paru s Mišićem iako je svakom navijaču Dinama bilo jasno da njih dvojica ne mogu funkcionirati zajedno na terenu. Kopić može isto reći za Baturinu jer mu je dao priliku jednom u Koprivnici iako je Čačić najzaslužniji za njegovu afirmaciju u prvih 11.

Kao drugo, osobno tvrdim da ni Zoran niti Zdravko Mamić nikad nisu vidjeli Petra Sučića, već je za njegovu uopće mogućnost da iskaže svoje vještine u Dinamu najzaslužniji moj partner Ivica Džidić.ElDorado

Nije li se u vrijeme dolaska Sučića sramežljivo spominjalo kako se radi o još jednom rikvercu u Mamićevoj režiji, a sada Živko kaže da Mamići nikad nisu ni vidjeli Sučića?

litete, no jako dobro znam da se radi o čovjeku s integritetom i poštenjemElDorado

Osoba s integritetom ne uzima milijun eura otpremnine nakon što je svojim vođenjem "voljenog kluba" izbacio isti iz kvalifikacija za Ligu prvaka. U intervjuu je Bišćan spomenuo da klub u tom trenutku imao 10 milijuna eura minusa što još više potkopava priče o njegovom integritetu.
  • Mali Zeus
    16.1k
    Osoba s integritetom ne uzima milijun eura otpremnine nakon što je svojim vođenjem "voljenog kluba" izbacio isti iz kvalifikacija za Ligu prvaka.Socrates

Malo miješaš kruške i jabuke.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube