• Bosskovitz
    14.7k
    Ako se hoće izvuć neke lekcije, a ne iskoristit eventualno osvajanje titule da bi se još dublje zabila glava u pijesak.Tradicija bunta

Izvući lekcije svakako, ali ne i proglašavati sezonu neuspješnom u veljači. Nije sezona neuspješna zato jer smo trenutno na -7 bodova, kao što ne bi ni bila uspješna da smo na +7 bodova jer smo tek na 55% prvenstva i ulazimo u dio sezone u kojem smo tradicionalno uspješniji.

Također, svoditi sezonu na uspješnu ili neuspješnu je površno, puno bi ju pametnije bilo ocjenjivati na nekoj ljestvici od 1 do 10. Ako ovo bude sezona u kojoj imamo nesretno odličan rezultat u Ligi prvaka i osvojeno prvenstvo i kup, ona je naprosto uspješna sezona. Nije 10/10 upravo zbog toga kaj si pisao: lutalo se, potrošilo se više novca no što se trebalo na neke neminovno loše poteze sportskog sektora i nije dovoljno mladih igrača dobilo priliku u prvoj momčadi. Ali nije bome ni neuspješna.

I iz sezone koja je 9/10 i iz sezone koja je 2/10 mogu se (odnosno moraju) izvući lekcije kako se neke greške ne bi više ponavljale. To je ono što ja očekujem od kluba. Analitičan, realan i konstruktivan pristup.

Opetovano proglašavanje sezone neuspješnom u 20. kolu i Dinamo niti na jednom polju ne kotira dobro narativ nisu ni analitični, ni realni ni konstruktivni. Ti to niti ne pišeš, ali onaj kojemu sam odgovarao piše iz dana u dan.
  • Marley
    3k
    Dear Imbex... just fuck off.
    Pardon my French :blush:
  • Cosey
    554
    Ja ne znam ni kako bih ocijenio naš nastup u LP.

Broj bodova, dvije pobjede na gostovanju, pobjeda doma protiv Milana je fantastičan podvig. S druge strane, visina poraza i pristup protiv Bayerna jako ocrnjuju naš nastup u LP. Koliko god se palim na europska takmičenja i nikada neću reći da treba žrtvovati Europu radi domaćeg prvenstva, zaslužili smo ispasti kada je već došlo do toga da gol razlika odlučuje.

Naša sportska poltika nije dobra već nekoliko prijelaznih rokova. Čini mi se i da je trenutno stanje posljedica toga. Marić mi se svidio ljetos na onoj presici, ali najviše mu zamjeram dovođenje previše stranaca. Puno više bi mi trebali pikirati domaće igrače i gurati ih. Šotičeka se trebalo dovesti sa sportske strane, ali razumijem ako se nije radi menadžera ili tako nečega.

Na prvu sam poludio radi dovođenja Cannavara, ali na ovom malom uzorku mogu reći da mi se sviđa. Možda bolje da mi dovodimo strance za trenere, iako je moje mišljenje da su oni uz suce i infrastrukturu slabiji segment našeg nogometa.
  • Efes Pilsen
    9.8k
    Soticek biljezi ogromnih 20 minuta svaku drugu, trecu utakmicu u Baselu, ali zato u svlacionicu ulazi s ojrima u dzepu. Cacu bilmeza ne zamjeram nikome. Cinjenica je da se luta i to puno, tesko dovodimo, a kad prodajemo poklanjamo (ne mislim sad tu na diskont na Sucica).
  • Cosey
    554
    U redu. Ak Šotičeka nije trebalo dovesti onda je to dobar potez, ali i dalje smatram da prioritet treba biti na dovođenju mladih talenta. Možda i ponuditi dobru lovu za Matkovića (iako mislim da ga nama ni u kojem slučaju ne bi željeli prodati) ako se procijeni da ga treba dovesti, da će biti dobar.
  • Zagi
    9.2k
    Indikativno je kaj je "profa" rekao na 8_24 neki dan o Šotičeku.
    Mali je iz njegovog kraja i jako je zamjerio Mariću njegovo nedovođenje.

Da bi neki dan rekao da je sada čuo kako su tekli pregovori i ispričao se Mariću te složio da takva ekipa nikako nema mjesta u dinamu.

Nije rekao detalje ali ako zbrojiš dva i dva i neke komentare tu sa Zone, ispadnu "dečki s Knežije" .

Hvala ali ne hvala.
  • Mali Zeus
    15.9k
    Ma bemti mali nije trebao ostati samo zbog komentara njegovog bilmeza od oca kako ovaj ne bi mogao ući u svlačionicu od srama jer mu je eto ponuđeno premalo.
  • Jurki
    15.5k
    ok ti smatras da Europu nikad ne treba zrtvovati zbog Hnla..
    Jbg bez tog Hnla nema ni Europe ni milijuna.
    Uvek se drzim one Čačićeve - Hnl je otac i majka.
    A trofej je bitniji od npr jednog kola dalje na proljece.
    Da me netko pita prolazak playoffa LP na proljece ili Hnl.. uvijek cu prije izabrati Hnl.

Edit: naravno da treba teziti tome da mozemo gaziti u Hnlu bez obzira na Europu.
  • NORTE
    13.6k
    Doveo bih Mudražiju, jer Baturina i Sučić su uskoro prošlost za dinamo.

Ne bi me čudilo da potpiše za Osijek ili Rijeku pa nas opet potopi kao što to radi s malom Lokomotivom.
  • Paggini
    38.3k
    ispadnu "dečki s Knežije" .Zagi

Pitaj Šikića s kim pije kave i čiji su ti klinci iz Lokse. Puno je tu mulja, jebiga
  • Zagi
    9.2k
    Ma dobro, ne kupujemo očeve.
    Nije igrač kriv ako mu okolina ne zna šutiti kada se radi posao.

Al ovo drugo je tvrdo ne.
  • Mali Zeus
    15.9k
    ↪Mali Zeus Ma dobro, ne kupujemo očeve.Zagi

Ma dobro, nemoj to doslovno shvatiti :) tipični primjer oca čije će ambicije i neostvareni snovi potencijalno sjebati malog.
  • Cosey
    554
    Pošteno. Osobno razmišljam drugačije.

Vezano za Šotičeka, ako je istina da iza njega stoji ta ekipa onda u svakom slučaju što dalje od Dinama.
  • Bosskovitz
    14.7k
    Ja ne znam ni kako bih ocijenio naš nastup u LP.Cosey

Ja gledam ovako:

• Protiv jednog protivnika, Slovana, bili smo favoriti i objektivno smo morali pobijediti - pobijedili smo
    • Dva protivnika su nam po kvaliteti bila bliska, Celtic i Salzburg, tu smo objektivno trebali izvući minimum dva boda - osvojili smo četiri
    • Jedan protivnik, Monaco, bio je objektivno jači od nas, ali ne baš svemirski brod i mogli smo se nadati nekom bodu mada ni poraz ne bi bio neočekivan - osvojili smo bod, a malo je falilo da osvojimo tri
    • Četiri preostala protivnika (Bayern, Dortmund, Arsenal i Milan) za nas su svemirski brodovi i sve osim sramotnog poraza je okej, a svaki bod protiv njih je senzacija - imamo jedan sramotni poraz, ali i jednu senzacionalnu pobjedu te tri boda

Ako su benchmarkovi takvi, u svakoj od ove četiri skupine protivnika smo benchmarke dosegli ili prestigli. Iz toga se da zaključiti kako je ovo uspješna sezona u LP.
  • Zagi
    9.2k
    Pitaj Šikića s kim pije kavePaggini
    Ne hvala, nije to moj milje.

Kada se sjetim da ga je i tu dio ekipe zazivao za SDa...
    Iskreno se nadam da je to iz neznanja, a ne moralnog relativizma.

Za mene je taj tip isti narkos, samo bez čvrstih veza sa Banditosom.
    Jedini razlog zašto ne dijele isto prebivalište je to kaj za Loksu nikog nije briga, pa niti uskok.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.