• jedan u nizu
    11k
    Netko je vec dao prijedlog, vezano uz loyalty program i bodove.
    Da se bodovi ne dijele u 3 kategorije kao sada, male, velike i derbi utakmice.
    Nego da se bodovi dijele ovisno o posjeti.

Ako je po teskoj kisi i hladnoci bilo 3000 ljudi, onda oni dobiju vise bodova nego protiv istog protivnika, na 25 stupnjeva i proslavi naslova pred 18k ljudi.
    Vec je netko dao primjere kako matematicki to izracunati ili kojim principom to rijesiti.

Ono sto bih ja dodao, da se ti bodovi ne mijenjaju kao sada za neke stvari (gdje je vecina nedostizno osim ako ne potrosis 1000 eura na blagajni), nego da imas neki popust za neku utakmicu ili za hranu/pice na stadionu.

Jedan McDonalds ima loyalty app gdje je stvarno lako skupiti bodove za jedan cheeseburger ili big mac.

Primjer:
    Za jedan navijacki sal ti treba 2500 bodova.
    Za jedan dolazak na manje utakmice dobijes 100 bodova.
    U godini imas 12 domacih, malih HNL utakmica. Dodaj jos negdje 3 za kup i imas 1500 bodova.

Daklem, dolaskom na sve male utakmice skupis 60% bodova za jedan sal koji kosta 20 eura. (nabavna cijena vjerovatno i manje)

Recimo da stavis da 150 bodova mozes mijenjati za pivo . Dakle dva puta dodes i imas jedno pivo, a uz to ces sigurno uzeti i drugo.
    Da za 300 bodova mozes uzeti neki komad klope (ne znam kakva je ponuda na zapadu, ali na sjeveru onaj jadni hot-dog ne racunam pod iole pristojni komad hrane).
    Ako je lose vrijeme, dobijes vise bodova, pa mozes to i ranije skupiti.

Loyalty cijenim kao ideju i kao novost, ogroman je to pomak prema naprijed.
    Ali bodovi i nagrade su smijesni. Nitko ne trazi ne znam kakav povrat novaca ili financijsku dobit, nego jednostavno osjecaj cijenjenosti sto si tamo stalno i sto trosis u plavom korneru.
    Gomila ljudi koje znam uopce ne skupljaju to jer jedino za sto ce skupiti je obilazak stadiona, a povecana potrosnja od nekoliko stotina eura da bi dosao do sala je smijesna kada sal mozes kupiti za 20 eura.
  • El Madrigal
    36
    Momci, dva boda bliže Hajduku!
  • miro
    5.3k
    Premalo vrijede loyalty bodovi definitivno
  • emilperska
    7.9k
    Ja sam ovu sezonu shvatio kao pilot projekt gdje se uče. Pohvala za uvođenje svakako.

Od sljedeće sezone ocekujem smislenost u bodovanju, nagradama itd. Ova je onako.. puna nekih besmislica..

Ali velim, uveli su, uče se.. Druga sezona ce bit prava sto se loyaltya tiče..
  • Bosskovitz
    14.2k
    Kaj se tiče loyaltyja, ovo je prva sezona. Ne samo da ima neke svoje boljke, nego je i prvi takav sustav u Hrvatskoj te će se, uvjeren sam u to, iz sezone u sezonu unaprijeđivati.

O kulturi dolaska na utakmice smo pricali milijun puta, ona je desetljecima unistavana i trebat ce godine i godine da se ispravi, ali Kranjča će tu odigrati veliku ulogu.

S obzirom da oni koji nisu članovi vjerojatno neće imati realnu mogućnost doći do ulaznice na Kranči, postoji nacin da se ulaznice za LP i derbije na njoj dodjeljuju lutrijom: ako zelis na utakmicu (a nisi godisnjak), prijavis se u lutriju koja dodjeljuje ulaznice kao npr. za Euro. Ali, svaka utakmica izuzev derbija i Europe na kojoj si bio unatrag godinu dana ti nosi dodatni entry. U praksi bi to znacilo da clan koji je u zadnjih godinu dana bio na tri manje utakmice ima cetiri puta vecu sansu za ulaznicu od onoga tko nije bio niti na jednoj, onaj tko je bio na trianest utakmica ima četrnaest puta veću šansu i slično. Nije teško za r

Nije ni to najbolji nacin, ljudi bi trebali dolaziti na utakmice bez da su one uvjet za druge utakmice, ali je model pravednije podjele vrlo malog broja ulaznica koji će biti dostupan za najatraktivnije tekme.
  • Sajla
    6.8k
    Kranjča će tu odigrati veliku ulogu.Bosskovitz

jučer kad je objavljen broj izdanih karata palo mi je na pamet kako bi to izgledalo na Kranjči. iako jučer nije bilo tih 9150 ljudi, nije bilo ni puno manje, a na novom stadionu bi sigurno bilo više.
    ono "dodavanje" sjevera i zapada, odnosno istoka i zapada pod krovom buduće Kranjčevićeve bi, siguran sam, podiglo izvedbu igrača na jednu drugu razinu. a pričamo o Istri. jako nam treba novi stadion, na toliko različitih načina nam treba...
  • Bosskovitz
    14.2k

9.150 ljudi bio bi gotovo pun stadion. Uvjeren sam da jedva da će biti utakmica s toliko ljudi, da će biti rasprodan za gotovo svaku utakmicu.
  • deda
    34.6k
    Na toj "budućoj" Kranjči išao bih na prodaju ulaznica za nekoliko utakmica unaprijed, tj. čim se zna termin odigravanja.
  • SAS1987
    16k
    Bit ce lakse uzeti karte za Bocu Juniors nego za Kranjcu :lol:

Ove godine nam je u HNL prosjek 11k a da imamo normalan stadion bi nam bio negdje izmedu 15k i 20k. Pogotovo kad ispademo iz europe pa ce fokus biti na hnl.
  • NORTE
    13.3k
    Ove godine nam je u HNL prosjek 11kSAS1987

Dobro, to su samo izdane, ali u jednoj lošoj sezoni s dosta poraza, kikseva i ljutnje navijača (tablica sve govori).

Novi stadion u Kranjči će po defaultu bit stalno pun, a atmosfera će bit ludnica.
    Hype će trajati dugo i pretvorit će se u "kulturu dolaska na tekme".
    Gle čuda, zbog poštenog stadiona s natkrivenim tribinama.

dinamo će konačno moći visoko dizati svoj brend.
    Jedini problem bit će kako umiriti navijače da ne rade probleme ubacivanjem svakakvih sranja na teren. Sila će odradit svoje, u što ubrajam i grupu.
  • Bosskovitz
    14.2k
    Jedini problem bit će kako umiriti navijače da ne rade probleme ubacivanjem svakakvih sranja na teren.NORTE

Ako takvi stadioni mogu funkcionirati svugdje u Europi, funkcionirat će i kod nas. Ne sumnjam u to uopće.
  • čovjekjogurt
    1.2k
    Ne znam je li spomenuto igdje na forumu ali u Grudama se održala svojevrsna Plava noć pod sloganom " Dva prsta jedne ruke" gdje je bilo jako puno dinamovih navijača, baš kao i nedavno u Mostaru ili Imotskom. Jako puno navijača ima Dinamo u tim krajevima. Treba sada nastaviti niz i ići u Široki, Čapljinu, Ljubuški, Duvno, Metković, Sinj itd.
  • OBIGB
    677

Prvo poluvrijeme loše. Ja sam bio šokiran prvih 15-20 mina. Ono kaj me ubilo je to ispucavanje, Rile par krivih lopti, Torente prije kornera za gol, niko ne gleda gdje dodaje, glava u pod, ne nabiju je u pm, već dodaju protivniku na 30-35 m, i eto sranja.
  • blue heart 72
    2.1k
    baš to. To je inače i normalna praksa kod većine klubova u Europi.
  • jedan u nizu
    11k
    Na toj "budućoj" Kranjči išao bih na prodaju ulaznica za nekoliko utakmica unaprijed, tj. čim se zna termin odigravanja.deda

Ja bih jos uveo opciju da ako kupis kartu i ne dodes, da sljedeci put nemas pravo prvokupa.
    Pretpostavljam da ce clanstvo biti uvjet za kupnju karte (barem prvokup), pa ce sve kupljene karte biti u sustavu.
    Kupis kartu, na kraju ne dodes i ona se ne ocita pri ulazu.
    I onda sljedeca tvoja kupnja (ne utakmica, nego kupnja) je svedena na kupnju za ne clanove.

Da nebi bilo netko kupi 2-3 ulaznice unaprijed jer ce ponestat karte, a na kraju ne dode jer ne moze, neda mu se ili nesto drugo.

Naravno, uz opciju prepustanja ulaznice nekom drugom clanu gdje je onda sve ok
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.