• don
    7.1k
    Uvjereniji sam nego ikad da trenutan fokus treba bit na Ligi prvaka i berbi milijuna, bodovima na tablici i klupskom koeficijentu.NitkoBitan

da ako imaš komotnu situaciju u domaćoj ligi, a ti si na -4 od najvećeg rivala kojem dolaziš u goste za 20 dana.

apsolutni prioritet triba bit na HNL-u.
  • Crni86
    4.6k
    Vazna je svaka slijedeca utakmica. Bila ona u hnlu,ligi prvaka ili kupu. Nema biranja utakmica. Svjestan je toga i neno.
  • NitkoBitan
    19.1k
    da ako imaš komotnu situaciju u domaćoj ligi, a ti si na -4 od najvećeg rivala kojem dolaziš u goste za 20 dana.don

Svjestan sam toga i razmisljao sam o tome. Ovaj Hajduk nije prijetnja Dinamu (to svatko zna tko je pogledao nekoliko njihovih utakmica) i bod tamo bez problema mozemo uzet uz dobro postavljenu utakmicu. Potpisao bih odmah sada 4 boda zaostatka poslije 2 derbija (Rijeka i Hajduk), prvenstvo se ionako osvaja na malim utakmicama.

Vazna je svaka slijedeca utakmica. Bila ona u hnlu ili ligi prvaka. Nema biranja utakmica.Crni86

Maksimalan psiholoski fokus igraca treba biti na svakoj koja slijedi, ali realnost je ta da trener treba "birat" uzimajuci u obzir i europske i prvenstvene utakmice. U trenutnoj situaciji sam ipak malo vise za to da se fizicka sprema tempira prema europskim utakmicama jer su zahtjevnije i puno vise donose (a mislim da se to i radi i zato dobro stojimo dok smo u prvenstvu na prihvatljivom zaostatku).
  • Crni86
    4.6k
    pa odigrali smo tekmu u bratislavi za vikend. U odnosu na bratislavu u ekipi su se promjenila samo dva igraca. Znaci 9 istih igraca je zapocelo susret. Iskreno nisam vidio nekakvu dramatcinu razliku u energiji, cak mislim da smo danas energetski izgledali i bolje. Sto znaci da mozemo sa istom ekipom izdrzati ritam od vije tekme tjedno.

Nije isto ni igrat protiv slovana ili bvb. Ali mislim da i mi sami radimo pre veliku dramu iz toga sto igramo na dva fronta. Igraju i ostale ekipe ligu prvaka i domacu ligu pa ne rotiraju sada 40,50 posto momcadi za iducu tekmu.
  • NORTE
    12.2k
    Kod igrača je vidljivo da im je stalo do rezultata u Hnl-u, to se vidjelo i po tome kako su slavili golove.

Idemo dalje, sve je otvoreno, imamo dvije važne tekme u našoj kući.
    Za Rijeku diži sve kaj hoda, a onda Borussia za povijest.

Mbuku > Cordoba

Čini mi se da smo u ofenzivi dobili moćnog igrača koji može napraviti razliku i na kojeg treba ozbiljno računati.
  • jedan u nizu
    9.2k
    Kod igrača je vidljivo da im je stalo do rezultata u Hnl-u, to se vidjelo i po tome kako su slavili golove.NORTE

stalo im je, naravno. Samo je meni problem sa manbjkom discipline i stavom ''lako cemo'' u HNLu.
    Igraju protiv dobrih protivnika u Europi, na lijepim stadionima, ostvare dobre rezultate i onda moraju igrati na oranicama u Gorici, Koprivnici i slicno.
    Veliki je to nesrazmjer kvalitete protivnika, terena, stadiona, ali moramo se drzati plana igre.
    Svi zele pobjedu, svi zele golove, svi znaju da je to bitno, ali misle da ce ici lagano, pa malo zaborave cuvati svog igraca, pokriti svoju poziciju, potrcati ekstra 2 metra i slicno.
    Imaju malo neozbiljniji pristup, rekao bih nesvjesno, bas zbog razlike u natjecanjima.
    Ista stvar kao sa kup utakmicama.
    Uvijek smo se mucili sa protivnicima kojima bi trebali zabiti po 15 golova, ali jednostavno, misle da ce se utakmica pobijediti sama od sebe.

Ono sto je nekada bila razlika izmedu HNLa i kupa, je sada izmedu Europe i HNLa.
    Dodes na kup protiv Ponikvi, Oriolika ili Banjola i njima je to 'izlet', lagana trening utakmica, ne moramo se truditi, biti jako disciplinirani i dobit cemo utakmicu.
    Na kraju uvijek i dobijemo, ali zabijemo 'samo' jedan, dva ili tri gola.

Nama treba disciplina u HNLu, i to ona prava vojnicka. Svaki igrac treba raditi ono sto treba, davati svoj maksimum i drzati se plana igre, bez obzira da li je preko puta Bayern, Salzburg, Gorica ili Ponikve. Jednakim pristupom treba uci u utakmicu i zavrsiti ju.

Zadnjih par godina i bolji rezultati u Europi su promijenili percepciju vaznosti natjecanja, pa smo prebacili fokus na Europu (sto nam je prije uvijek bilo nesto daleko, nedostizno i van nase 'lige'), a zanemarili HNL. Sada znamo da mozemo biti ravnopravni u Europi i ostaviriti dobre rezultate pa je svima, ali svima dosao stav da smo prejaki u domacem prvenstvu. I igracima, i navijacima, i trenerima, i upravi.
    I jesmo ,prejaki smo za HNL, to pokazuje broj titula u zadnjih 20 godina, to pokazuje nas budzet, igraci koji dolaze u nas klub, ali prejaki smo jedini ako HNL igramo istom disciplinom kakvom igramo i europu.
  • Georg Koch
    4.9k
    Nasi ubacaji iz kornera su jednako opasni kao Cibonin pohod na top 4 ABA Lige, dakle bezopasni su totalno.
    I nije mali uzorak.
    Ne znam da je to tolika znanstvena fantastika pa da se ne moze uvjezbati nesto.
  • veselko tenžera
    2.6k
    Nasi ubacaji iz kornera su jednako opasni kao Cibonin pohod na top 4 ABA Lige, dakle bezopasni su totalno.Georg Koch

Nije bašda su bezopasni, Slovan je zabio nakon našeg kornera.
  • Probirštift
    555
    20241110-091716.jpg
    2 majice v žepu i 50 bodova na aplikaciji
    Još malo pa imam bodova da idem sa Zajecom na roštilj kod srbina :cool:
  • tigric
    362
    kada je Dinamo zadnje zabio nakon kornera? mislim na bas centarsut, ne kratke kombinacije.
  • Paggini
    26k

Lokomotiva dva gola
  • Dubbbrava
    653
    Torenteovi prvijenci
  • hardek
    3.1k
    Izdržali smo 55 minuta u visokom ritmu. Sučić je jedini igrač u kadru koji bez problema može odraditi 2 utakmice tjedno
  • DiddyGuela
    2.2k

Tocno tako. 55 minuta. Nakon toga se bas vidilo kako nas pritisak opada. Cak je u tom nekom razdoblju Gorica imala prvi duzi period sa posjedom lopte. Ademi i Baturina su se kretali ko grogirani boksaci, morali su biti out do te 55. minute. Rog i Kacavenda su morali uci puno prije.
  • Crni86
    4.6k
    pa i vise nego dovoljno. Imas 5 zamjena koje tada mozes uvesti. Znaci mozes promjenit 50% momcadi. Te price o dvije tekme tjedno mi vec idu malo na zivce. Pa nismo tovari da doslovce imamo 11 igraca. Uz to su sve to igraci koji su osjetili i znaju ritam dvije utakmice tjedno. Puno pre velika drama se radi po tom pitanju. Jucer smo ubili goricu, ubili. I da nismo primili onaj glupi gol vrlo vjerojatno bi do poluvremena zatvorili utakmicu, pa ne bi ni pricalio nikakvom intezitetu. Najboljii primjer je utakmica u sibeniku ili protiv lokse, moras slomit protivnika u prvih 30 minuta, zabit gol i onda sve ide lakse i svojim tokom.

Bili smo nekada i tadnji po pitanju kadra pa se opet igrala eura i imao si samo 3 zamjene sto znaci da se i moze. Meni je jucer bila sasvim jasna namjera nene a to je da standardizira sastav. Da je pomjeso jucer karte i rezultat je bio isti, mnogi bi pisali pa sta nije ostavio istu ekipu iz bratislave.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.