• Fabercaster
    87
    https://www.nacional.hr/burno-u-maksimiru-danas-se-sastaje-dinamova-skupstina-evo-koje-ce-biti-glavne-teme/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3YxlviEFmhVr00hDH-GdaTwvrfiY_SHOLo1irWuvriYdvGsZi_M7flpFA_aem_oZYUW-GaqBsrYdDLt6nzYQ

Tri utakmice bez poraza, povratak ključnih igrača i dobra financijska situacija. S druge strane 2. ili 3. čovjek Hajduka da otkaz tjedan dana prije objave fin. izvještaja i u trenutku kad je ekipa 2 boda od prvog mjesta pred kraj sezone. Prijeti se neredima, napadaju se novinari, Domaćica se pakira u s manje čokolade nego prije, ali eto burno je u Maksimiru! Također j točno u postotak se zna koliko su porasli rashodi za stručna usavršavanja, ali se ne zna za što su potrošeni.
  • Ivdzo11
    5.9k
    Hajduku 38 tisuca eura, dok Rijeci 20 tisuca eura kazne za jadranski derbi
  • El Madrigal
    215
    Jebote ili neka djeca pišu ili neki čudni likovi.... pa što mi imamo od Hajdukovog bankrota. Ljudi, ta gamad je ispred nas. Nadam se da neće još dugo... Ali tako svršavati na njihove probleme je bezveze. Ajmo mi pobijediti i idućih 10 kola 8,9 ili 10 puta pa im se onda možemo sportski rugati, sve ovo ostalo je "niđe veze"...
  • Paggini
    41.9k
    Ok, pričekat ćemo dok ih ne prestignemo pa komentirati njihovu financijsku situaciju :up:
  • The Octopus
    200
    Jel to hajduk dobio 12k eura manju kaznu za rujevicu ili sam nesto krivo zapamtio?
  • BigZ
    603
    Za sve koji kazu da ne zele hajduku bankrot jer je HNL bez derbija bez veze...

Igrat ce ga u 4.ligi s Dinamom 2
  • Ivdzo11
    5.9k
    Završena je trenerska saga u Osijeku. Talijanski stručnjak Federico Coppitelli i službeno više nije član kluba nakon što je s Osijekom potpisao sporazumni raskid ugovora, piše Glas Slavonije.
  • Nogo
    6k
    Informacije o financijskim problemima kluba, ostavka člana uprave zaduženog za financije Ivana Matane i najavljena smjena članova Nadzornog odbora u lipnju unijeli su nemir među zaposlenike Hajduka...

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić održao je jučer sastanak sa zaposlenicima kluba, okupio je radnu zajednicu u kinodvorani stadiona na Poljudu kako bi joj prenio informacije o stanju u klubu, odnosno što mogu očekivati u razdoblju koje dolazi.

Matana otišao zbog prevelikog pritiska?
    Hajduk je u kompliciranoj financijskoj situaciji, koja "traje više od godinu dana", kako su to priznali Bilić i njegova kolegica iz uprave Marinka Akrap, koja je također bila na sastanku, a najave promjene nadzornog odbora u lipnju i ostavka člana uprave za financije Ivana Matane dodatno su unijeli nemir na hodnike Poljuda.

Bilić je to osjetio i pozvao zaposlenike na sastanak da bi ih ohrabrio. Sastanak je trajao 15-20 minuta, a predsjednik je govorio kako je puno nagađanja oko kluba na koja se ne treba osvrtati.

Što se tiče odluke o promjeni članova nadzornog odbora godinu dana prije roka, kazao je kako je to "odluka vlasnika kluba i da se promjena nadzornika ne bi ni na kakav način trebala odraziti na one koji rade u klubu". Navodno bi se u sljedećem razdoblju Hajdučka zajednica, savjetodavno tijelo, trebala popuniti dodatnim članovima, a onda bi iz tih redova trebali izabrati novih pet članova NO-a.

Što se tiče ostavke Ivana Matane, predsjednik Bilić ponovio je kako je razlog isključivo osobne prirode, prevelik pritisak i želja da provodi više vremena s obitelji. Dodao je Bilić i kako će u sljedećem razdoblju on sam voditi računa o financijama, a Akrap će mu pomagati u logistici.

Ako je i istina to što je kazao predsjednik, tajming Matanina odlaska je intrigantan jer se zbio dva tjedna prije objave financijskog izvješća, a krajem prošle godine Matana i Akrap potpisali su nove ugovore s Hajdukom, sve do prosinca 2028. godine!? Pritisak je valjda i tad bio sličan, ako ne i isti...

U godinu dana otišlo 40-ak zaposlenika
    Zaposlenike Hajduka najviše je zanimala treća točka dnevnog reda, a to su plaće, odnosno hoće li i u sljedećem razdoblju biti redovite i hoće li rasti.

Bilić je poslao umirujuću poruku kako klub prema uobičajenom tempu poslovanja "ima osigurana sredstva za plaće za naredna dva mjeseca te kako on garantira da će i nakon toga plaće redovito stizati jer je klub dogovorio prodaju dva igrača prije ljetnog prijelaznog roka".

Nije otkrivao detalje, ali je o tome bilo govora i prije, a po svemu sudeći riječ je o jednom ili dvojici iz grupe mladih igrača poput Pukštasa, Sigura, Durdova, Prpića, Hrgovića... Dodao je Bilić kako klub, u slučaju da se prodaje ne realiziraju, "ima dodatnu mogućnost zaduženja kako bi svi zaposlenici redovito dobivali plaće".

Što se tiče povećanja plaća, predsjednik je kazao kako su nekim zaposlenicima plaće rasle, da će nastojati povisiti plaće i ostalima te je sve pozvao da nastave raditi kao i do sada te davati podršku prvoj momčadi, koja se bori za naslov. "Mi u upravi vjerujemo, želim da i vi vjerujete...", istaknuo je predsjednik.

Bilić je, dakle, zaposlenicima servirao dozu umirenja, a nakon toga i optimizma, samo je pitanje koliko su oni u njegove riječi povjerovali. Pitanje je i zbog čega je predsjednik uopće govorio zaposlenicima o promjenama u NO-u i upravi, koje se njih uopće ne tiču, a nije govorio o tome kako je 40-ak zaposlenika u zadnjih godinu dana otišlo iz kluba, među njima i mnogi s plaćama manjima od 1000 eura. Njima plaće nisu rasle, a u isto vrijeme članovima uprave itekako jesu (neki su imali više od 6000 eura mjesečno).

24 sata - plaćeni članak
  • SAS1987
    16.7k
    Jesi je vozio kući ili nisi? :lol:

... jer je klub dogovorio prodaju dva igrača prije ljetnog prijelaznog roka"...

...Dodao je Bilić kako klub, u slučaju da se prodaje ne realiziraju, "ima dodatnu mogućnost zaduženja kako bi svi zaposlenici redovito dobivali plaće"...
  • Jurki
    16.4k
    Cekajte malo ljudi, sam ja lud ili koji k?
    1. kome ces prodati igraca u travnju i za koju cifru?
    2. kak misle time isplatiti place, ako su ti transferi vec prije potroseni za place igraca tj ugovori tih buducih potrazivanja dana kao jamstvo za vracanje kredita (kolateral).
    Ta prica je jedanput vec potrosena da ce se Pukstas, Sigur prodati u zimskom prijelaznom roku da se namiri minus iz prosle godine. A sad za place radne zajednice.
    Ocito misle na tim igracima zaraditi 20 milijuna eura.. pa da ta sva sranja poplate.
  • NitkoBitan
    24.3k
    "Odluka vlasnika kluba" :grin:

FB-IMG-1743106006789.jpg
  • Sajla
    7.8k
    kako mi ide na jetra kad pišu ili govore "hajdučki" umjesto "hajdukov"... da "hajdučka zajednica", nemojte me jebat...
  • NORTE
    14.4k
    klub, u slučaju da se prodaje ne realiziraju, "ima dodatnu mogućnost zaduženja kako bi svi zaposlenici redovito dobivali plaće".Nogo

Pivaaaj!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.