• CISCO
    1.8k
    Ja prognoziram da će svim silama braniti.

Pa ipak je Korlaet kuhan i pečen u DAZ, to su sve njegovi jataci i frendići.

A kakva će tek šizofrena situacija nastati:

Grad Zagreb će kao sunvestitor i provoditelj natječaja kroz DAZ braniti odluku o izboru, od Vlade RH kao suinvestitora i žalitelja kroz Ministarstvo gospodarstva.

Fantastično. :rofl:
  • Stadijon
    0
    Nisu ludi branit nesto protiv cega je cijeli grad, napisat ce formalno neki odgovor tek tolko
  • ReidWebb
    27
    Ja se i dalje vraćam nazad i pokušavam shvatit ovu situaciju u kojoj smo se našli. Zašto Boban nije mogao jednostavno reći 'Gospodo, ovaj projekt ne zadovoljava osnovne uvjete navijača, žao mi je ali ja moram na ovaj projekt staviti veto, ovo ne smije proći.' Pa sigurno je bio svjestan tih uvjeta i kakva će biti reakcija navijača ako projekt prođe. Ne razumijem.
  • Efes Pilsen
    17.1k
    Boban je bio clan 9 clanog zirija i Toma Plejic mu je prodao pricu koju sad gorljivo brani i u medijima. Sigurno nisu komunicirali interno da izadu van i bacaju svaki na svoju stranu. Ako poslusas TT npr. cut ces Stone Island retarda. Struka im je prodala pricu, stali su iza toga da konacno krene. Moj dojam. Mi koji imamo jedan jedini interes u ovoj prici svoje rijeci ne moramo birat i ne moramo pristajat na kompromise.
  • fakin
    6.9k
    ocito je mislio da je utjecajniji nego sto je i da cemo svi prihvatiti nesto samo zato sto je on to odabrao.
    to mozemo vidjeti i na pressici predstavljanja stadiona gdje je davao vece epitete projektu nego plejic. Kao i izjavama iducih dan, dva, ali onda se nakon priopćenja BBB ipak dozvao pameti i popustio
  • ReidWebb
    27
    Da, pročitao sam ovdje već puno puta da je Bobanu struka prodala priču ali to mi ne drži vodu. Rekao bih da čovjek poput Bobana ipak ima dovoljno odlučnosti i stava da kaže 'Ne, ne možete me uvjeriti da je ovo najbolji projekt od svih.' Evo, stvarno mi nije jasno, ali okej.
  • Sajla
    24.9k
    A možda je rečeno da ovo što je predano u natječaju nije konačno rješenje i izgled stadiona, da će se stvari poput izvedbe sjevera i sl. doraditi u kasnijim fazama, da idejni i izvedbeni projekt mogu biti jako različiti od ovoga što je sad predstavljeno?
  • fakin
    6.9k
    O cemu ti pricas? Natječaj trazi da sjever bude u 1 nivou, oni dobiju između 88 radova nagradu za prvo mjesto, a prikazali su sjever u 2 nivoa. Natječaj trazi povezanu strukturu tribina, a oni prikazali jasno odvojene sve tribine. Totalni diletantizam ako nije i nesto vise
  • Masto
    2.6k
    Ako se ne varam rečeno je da ce predstavit svoj rad idući tjedan, pa cemo vidjet na sta ce to ličit
  • Denle
    1.3k
    O cemu ti pricas? Natječaj trazi da sjever bude u 1 nivou, oni dobiju između 88 radova nagradu za prvo mjesto, a prikazali su sjever u 2 nivoa. Natječaj trazi povezanu strukturu tribina, a oni prikazali jasno odvojene sve tribine. Totalni diletantizam ako nije i nesto vise — fakin

Sjever je jednoetazni u pobjednickom rjesenju. To nije problem. Problem je sto je i jug jednoetazni.

A sto se tice povezanosti tribina, u sirem PDF-u su prikazane faze projektiranja pobjednickog rjesenja i u 5 od 6 faza stadion ima spojene tribine. Zasto su se na kraju odlucili s odvojenim tribinama znaju samo ti talijani.

Al taj dokument je prosao kroz ruke svakog zirija i 99,99% sam siguran da je to razlog zasto je Boban odmah na predstavljanju rekao da se sve to moze jos doraditi.

Meni je veci problem sto je to rjesenje izabrano medju 50 realno boljih rjesenja.
  • badjibadara
    10.9k
    Uvaženi moderatori foruma Zona Dinamo, apeliram da izbacite J iz nicka kolege @Stadijon, svaki puta mi oko zatitra i ne mogu suvislo pratiti raspravu.

Hvala unaprijed,
    Badji
  • CISCO
    1.8k
    Arhitektonski natječaj nije popis želja pa da se u hodu mijenja kako kome padne na pamet.

Pobjednički rad je zakonska obveza.

Izvedbeni projekt donosi tehničke detalje, debljinu betona i vrste profila, ali osnovni koncept otvorenost stadiona i razdvojene tribine su zadane i nepromjenjive jer to pobjednički rad.

Svaka 'dorada' izvan tih okvira značila bi da to više nije isti projekt, što zakonski nije dopušteno
  • The Undertaker
    10.4k
    Izvan kojih okvira? Gdje su ti okviri precizno definirani? Ako ovi Talijani dobiju posao i naprave projekt od 13 milijuna eura sa spojenim tribinama, nema toga tko će to vratiti na početak.
  • Sajla
    24.9k
    ja stvarno ne znam koji je vama kurac, kad se moram tak izraziti?
    Pišem o tome kakvu su priču Blejić i ekipa možda prodavali nestručnim članovima žirija. Ali ne, idemo radije s verzijom da je Boban rekao "ma nek se BBB jebu s jednom etažom, e baš im ne damo". OK, to je istina, Boban je poveo tu priču, on je arhitektima zavrtao ruke i dijelio koljena u rebra da bi tjerao inat navijačima dinama.
  • Denle
    1.3k
    Arhitektonski natječaj nije popis želja pa da se u hodu mijenja kako kome padne na pamet.

Pobjednički rad je zakonska obveza.

Izvedbeni projekt donosi tehničke detalje, debljinu betona i vrste profila, ali osnovni koncept zatvorenost stadiona i kontinuitet tribina je zadan i nepromjenjiv.

Svaka 'dorada' izvan tih okvira značila bi da to više nije isti projekt, što zakonski nije dopušteno
    — CISCO

Samo sto na natjecaju nije izabran izvedbeni projekt, vec idejno rjesenje. U idejnom rjesenju se moze jos dosta toga promijeniti, pa cak i spojiti tribine, svejedno sto mi mislimo da to ne bi vise bio isti projekt.

To nije zakonski zabranjeno i Pravilnik o arhitektonskim natjecajima te Zakon o jabnoj nabavi predvidjaju daljnju razradu projekta i onda Ocjenjivacki sud odlucuje jel to u okvorima onog sto je dopusteno li ne.

Vidjet cemo sto ce DKOM odluciti, jer ovo je jedna od stvari spomenutih u zalbi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet