• NitkoBitan
    40k
    nadam se da će rezultirati poništavanjem i raspisivanjem novog natječaja s drugim žirijem — SanctaSanctorum

Ah-Shit-Here-We-Go-Again-jpg.webp
  • Logistika
    1.6k
    tako je. Non stop spominju neku sramotu. Za koga ? Iskljucivo za onog stone island budaletinu i njegove kolege arhitekte. A inace su do sad na svjetskoj mapi arhitekture bili upisani neonskim svjetlima koliko su jebeni. Njima je i ova negativna reklama dobra reklama. Nek bacaju pricu o glupim hrvatima u krugu svjetskih arhitekata oni ce prepoznati kvalitet,mi nek trunemo u nekom donutu
  • The Undertaker
    10.4k
    Opet špekulacije i nagađanja. Čemu? Da bi se lakše pomirili sa činjenicom da predsjednik kluba o stadionu ne razmišlja kao, uvjetno rečeno, većina navijača? Pa što onda? I ovaj stadion bi zadovoljio Dinamove potrebe: lože, komfor, 35000 mjesta, krov, grijanje, pomoćni tereni itd...Dakle, ne radi se o sudbinski pogrešnoj odluci već o tomu da li se nekomu nešto manje ili više sviđa.
    Boban se povukao ne zato što je promjenio mišljenje već zato što zna da bi i neki drugi stadion Dinamu donio isto i da onda, u tom kontekstu, njegovo osobno mišljenje nije važno. Dinamove potrebe su osigurane sa bilo kojim stadionom.
  • Paggini
    101k

Ok, sve si dobro napisao, samo kažem da precjenjujemo ulogu Bobana u cijelom ovom procesu, odnosno da se njega ponajmanje išta pitalo, pa vjerujem da i u kontekstu toga je došao i Bobanov nastup, ali opet i ti nagađaš jel se njemu sviđa ili ne, jel promijenio mišljenje zbog navijača ili ne. Jer ako je napisao da stadion ne zadovoljava uvjete, onda Boban i misli da ne zadovoljava uvjete, vodeći se crno na bijelo logikom.
  • NitkoBitan
    40k
    "Kazala je kako Komisiji za kontrolu javne nabave ove žalbe i "nisu neki osobiti prioritet", jer to niti je financirano europskim sredstvima, a niti se radi o obnovi zgrada."

Ma kaj ono, hrvatskih 200 milijuna eura za projekt od javnog interesa da drzava napokon ima stadion kakav zasluzuje, ne radi se o obnovi zapustene zgrade ili EU poticajima za izgradnju sinteraja za pse.
  • Logistika
    1.6k
    s ovim stadionom ne znamo sta nam je osigurano jer nisu rekli nista. Navlace nase oci da vide turinu. A.nas zanimaju hoteli pub fan shop krov sve ....ali Turina !!!!! Mene to i smeta. Da su oni meni rekli unutar tog betona biti ce xxx yyy zzz www po najmodernijim standardima pa vizuale tog...pa vizuale tribine kad se penjes da vidis u cem ces biti. Ne znamo nista. Kocka iz zraka. Ovo da su platili Nevenu Ciganovicu 1000 eura ja vam kazem lik bi znao ovo prezentirati da je omjer protiv 60% za 40% . Lice picu prodaje. Na video nam uvaljivali igrace oni ga nemaju za stadion.
  • criticus
    9.6k
    "Komisija ima službeni rok od 30 dana da odluči o njima. Ali to nije uvijek 30 dana, vrlo često je i kraće, a vrlo često je i duže, ovisno o tome koliko su opsežne žalbe, a ove su takve", rekla je Kuhar, predsjednica Državne komisije za kontrolu javne nabave

Alan Ford je gola kita za ovo forume dragi.
  • The Undertaker
    10.4k
    Pitalo ga se dosta jer je u pripremi natječaja stavljeno dosta stvari na zahtjev Dinama. I tu je napravljen, za Dinamo, najbitniiji ppsao. Što se tiče konačnog odabira, njegov je utjecaj na razini 1/9 glasova, isto kao bilo kojeg člana žirija. Možda sam propustio ali nisam nigdje vidio da je Boban izjavio da je ovo najljepši stadion već da je ovo najbolje rješenje. To nisu istoznačnice.
  • mali M
    10.9k
    imaju opciju A, da se žalbe odbiju i da ozbiljni svjetski arhitektonski uredi pričaju po svijetu kakvu imamo korumpiranu državu i vlast da se na jasne korupcijske probleme na natječajima od javnog značenja prave slijepi i B, da žalbe uvaže i tako priznaju da su odabrali ove nestručne nesposobnjakoviće.
    S obzirom da će jedno ocrniti javnu gradsku i državnu vlast, ne vidim tko bi si tako politički pucao u koljena. Platit će sigurno, ali jednostavnije je platit ZAH-i i pokrit se ušima i prebaciti lopticu na korumpirani žiri.
    I još nešto, boli me dupe dal će ovo produžit čekanje na stadion za par mjeseci.. nisam jedan od teoretičara zavjere da nikad više nećemo vidjeti stadion ako ga ovaj tren ne izaberemo..
  • Paggini
    101k
    Možda sam propustio ali nisam nigdje vidio da je Boban izjavio da je ovo najljepši stadion već da je ovo najbolje rješenje. To nisu istoznačnice. — The Undertaker

Ali Bobanu ovaj stadion nije najbolje rješenje, to je napisao u svome proglasu u nedjelju, ne razumijem u čemu je problem.
  • The Undertaker
    10.4k
    Po meni, krivo shvaćaš. "Svi" stadioni imaju sve o čemu ti pričaš jer bi inače bili isključeni iz natječaja. Ovaj se razlikuje od ostalih po svom izgledu (skulptura) i po tome što se nastavlja na tradiciju zagrebačke arhitekture, što god to značilo. To mu daje dodatni štih i to je ono što je oduševilo žiri (po njihovim riječima).
  • The Undertaker
    10.4k
    Evo dio iz priopćenja...

"Struka ga je ocijenila najboljim u svakom smislu - urbanističkom, arhitektonskom, povijesno-identitetskom.

S odgovornošću i vjerom da radim u najboljem interesu budućnosti našeg kluba glasao sam, kao i svi ostali članovi žirija, za to idejno rješenje.

Duboko ostajem pri tom uvjerenju, ali to je samo jedno dinamovsko mišljenje i nebitno je s koje funkcije dolazi"

Edit: Bobanovo odgovor je zapravo izvanredan. Ostaje kod svog mišljenja jer ima svoj integritet i jer je njegov glas odraz ozbiljnog promišljanja (a ne nečijeg nagovaranja npr.). S druge strane, njegovo mišljenje je u sukobu sa mišljenjem većine koju zastupa i u tom slučaju je mišljenje kolektiva jače i važnije od njegovog.
    Ne može bolje.
  • prefontaine
    11.5k
    I ovaj stadion bi zadovoljio Dinamove potrebe: lože, komfor, 35000 mjesta — The Undertaker

Ovaj stadion nema 35.000 mjesta. Nema.

Evo imaš gore jednu od žalbi, između ostalog, jedna od točki gdje se žale jeste to što je traženo 35.000 natkrivenih sjedećih mjesta, a žalitelj procjenjuje da pobjedničko rješenje ima oko 28.000. I to poprilično nategnuto.
  • The Undertaker
    10.4k
    Ako je to točno i time krši propozicije natječaja onda je treba biti izbačen. To je tehnička stvar.
    Mi ovdje polazimo od pretpostavke da svi stadioni koji su ušli u odabir zadovoljavaju propozicije i da su o tomu vodili brigu stručniji od nas.
  • Paggini
    101k
    Struka ga je ocijenila najboljim u svakom smislu - urbanističkom, arhitektonskom, povijesno-identitetskom. — The Undertaker

Pa opet, kao što sam rekao, "struka" je odlučila za sve ostale, a ostali su se poveli strukom iz kojekakvih razloga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet