• Thor
    4.5k
    Ovi hodaju s plahtama (pardon,lancunima) od ploce do ploce natpisa mjesta i slikaju se. Eto jedan s lancunom u Sisku, dva u Pakracu, sad ce tri u Novskoj pa dva u Đakovu :lol: o majko bozija!
    Predlazem da naprave dolje sutravprepad lancunima na Von der nesto i francuza i da im jebu m.centralisticku jer sve pare odnijeli u Brisel a oni ostadose bez stadiona! Sad im je prilika. Cijeli magarac grad svi lancune na prozor,pardon ponistru, i mahat za stadion bagri iz EU! :lol:
    Jebo vas centralizacija! Prestanite kupovat stanove u Zagrebu nakon sto ste pare uzeli turistima iz europe i gubi iz Zagreba i onda ih drzite praznim! Da vas jebo centralizacija!
  • Droljo
    32.4k
    mi možemo tražiti da nam država napravi nešto "u cent" sa njima. — vjeko1701

Tako je!
    Stop decentralizaciji! :cool:
  • striko
    4k
    haha.jpg

Nisu u stanju ni ovu krpu lijevo promijeniti. Samo su gradove druge pisali :lol:
    Zaheban trojac.
  • Masto
    2.6k
    Jaki igrači u borbi za pravdu.
  • Zagi
    19.2k
    Napraviš kolaž i izgeda kao da cijela hr želi stadion. Mediji propušu da se vatra proširi, pa na Markov trg i dovoljan pritisak je tu.

Mi sa druge strane .... bolje da ne komentiram
  • Peškaman
    9.8k
    Nije mi jasno čuđenje određenih, jasno se vidi,što bi se reklo, na galamu žele izvući što više mogu.

Nemojte zaboraviti da je Poljud do prije pola godine/godinu bila svjetska ljepotica na kojoj od zaglušujuće buke i spektakularne atmosfere nisi mogao normalno funkcionirati. Svaki medij,svaki članak, svaki intervju nekog igrača,bilo domaćeg bilo stranca je počinjao s pitanjem "Kakva vam je atmosfera i navijanje/stadion?".
    Kada se pitanje Maksimira i Kranjčevićeve pokrenulo,počela je kampanja o nesigurnosti Poljuda, o čuvenom nevremenu i počupanim pločama na krovu.
    Inače tih ploča je falilo puno prije tog nevremena,pogotovo na dijelu gostujućeg sektora.

Sada se prebacite na Maksimir i medijske natpise i intervjue igrača. Prije svake utakmice Dinama ili reprezentacije je išao jasan slijed. Par dana prije se pojavljuje na desetke članaka kako je neka medijska kuća iz države odakle dolazi klub pisao o ruglu,o nefunkcionalnom stadionu,o sramoti.
    Većina intervjua igrača se sastojala o pitanju kakav vam je Maksimir, narativ pitanja - naravno negativan.
    Dan pred utakmicu medijska kuća snima prilog na Maksimiru a reporter nosi odlomljeni blok betona u rukama ismijavajući Zagreb,Hrvatsku i Dinamo.

A o centralizaciji i bezobraznom Plenkoviću mi dovoljno govore izborni rezultati mjesta odakle dolaze ispisane poruke.
    I još jedna stvar što pokušavaju gurati spin kako se kada je riječ o Dinamu i Maksimiru sluša glas ljudi,navijača,zanemaruje struka.
    "Naravno", kod pitanja Splita i Poljuda je obrnuto.

Kao referencu ćemo uzeti anketu Indexa, na pitanje Maksimira i stadiona glasalo je 155,992 ljudi.
    Pitanje "Sviđa li vam se stadion?"
    • "NE" je kliknulo 78% iliti 121,674 ljudi.
    • "DA" je glasalo 22% iliti 34,318.

Za Hajduk i Poljud ćemo uzeti više anketa s istog portala.
    Anketa "Kako riješiti pitanje stadiona u Splitu?" - 32,567 glasova
    • "Srušiti Poljud i sagraditi novi stadion na istoj lokaciji" - 39%
    • "Renovirati Poljud" - 36%
    • "Sagraditi novi stadion na novoj lokaciji" - 13%
    • "Ništa" - 12%

"Što treba napraviti u Splitu?" - 5220 glasova
    • "Država treba financirati pola jednog stadiona kao u ZGu" - 66%
    • "Grad Split treba financirati oba stadiona" - 20 %
    • "Država treba financirati oba stadiona" - 14%

Jasno je da pitanje Poljud&Split nije uopće toliko pokrenulo javnost kao pitanje Maksimir&Dinamo kao i da nije tolika jednoglasnost oko pitanja Poljuda kao što Hajduk želi predstaviti.

I ne nemam nikakav problem da se Hajduku i Splitu ponude isti uvjeti kao Zagrebu i Dinamu.
    Država po 100mil€ za novi Maksimir/Poljud, gradovi po 100mil€.
    Gradovi snose odgovornost izgradnje zamjenskog stadiona u periodu građenja Maksimira,odnosno Poljuda.
    Održavanje novih stadiona trebaju plaćati klubovi koji koriste.
  • Crni86
    25.1k
    Treba udarit kontru: Stop dolasku tovara u grad Zagreb.

Kako ih sad politika moze poklopit ukoliko zeli. Ja sam isto za decentralizaciju. Za pocetak da fakultet mozes upisat samo prema mjestu prebivalista. Ukoliko tog mjesta nema u zupaniji u kojoj prebivas moras ic u onu najblizu mogucu.

Najveci jebeni uzrok centralizacije su oni sami.
  • Droljo
    32.4k
    Za pocetak da fakultet mozes upisat samo prema mjestu prebivalista — Crni86

Zar i ti sine brute? :snicker:
  • Paggini
    101k
    Tom logikom bih ja morao studirat u Osijeku, a radije bih se evo ubio nego to ispoštovao aj pozdrav
  • miro
    10.3k
    Zagreb je postao veliki grad i središte baš zato kaj je nudio više mogućnosti i bio otvoren za sve. Fakulteti u gradu su vjerojatno najbolja stvar koju imamo i čime privlačimo najbolje ljude, ili barem najsposobnije, koji mogu podići intelektualnu i gospodarsku vrijednost. Moji starci npr. nisu rođeni tu, ali su tu završili faks i odgojili djecu da vole svoj grad - što bi trebalo bit normalno za sve normalne ljude.
    S druge strane, ima ekipe koja svojoj djeci rođenoj u Zagrebu brani reći "kaj". Jebiga, ljudi misle da time valjda poštuju kraj iz kojeg su došli i svoje korijene - a to je skroz krivo. Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom, a to je valjda grad u kojem si rođen, odrastao, zaljubio se, zaposlio itd itd...
  • dragošlapa
    483
    odgojili djecu da vole svoj grad — miro

Ovog baš jako fali u ZG, bravo!

samo KAJ, nema šta :wink:
  • Kujtim Shalla
    12.1k
    Mislim da će nas u Splitu dočekati izljevi mržnje ko nikad prije . U Beogradu bi nas ljepše dočekali. A samo jedan je lijek za to. Kova izvedbi ratnike i riješite to do poluvremena pa da te gledam i dalje na klupi ako je to uvijek ,i nadam se da ćeš se i ti mutirati nekako i polako opustiti . Pokaži dnu ljudskog roda gdje pripadaju i neka rokću poslije i plaću, kmeče zbog svoje nemoći . Neka im je Dinamo još veći trn u oku .
    DZIS
  • BiP1MD
    230
    Napraviš kolaž i izgeda kao da cijela hr želi stadion. Mediji propušu da se vatra proširi, pa na Markov trg i dovoljan pritisak je tu.

Mi sa druge strane .... bolje da ne komentiram
    — Zagi

Malo se tu pretjeruje, ipak se oko Maksimira digla jedno 5 puta veća buka. A uspoređivati priopćenje BBB sa onim priopćenjem Torcide je kao da uspoređuješ Rolls Royce sa kantom za smeće.

Njima se cijela država smije i izruguje koliko su jadni i jalni jer su opet počeli iz zavisti kmečati zbog toga što se oko izgradnje Maksimira digla neviđena buka i što su Dinamo i Grad Zagreb 10-ak dana u centru pažnje svega pa su im se iz oholosti "poljudska ljepotica", "ludilo atmosfera" i "100 iljada" krenule topiti svi unutarnji organi.
    Sad su opet na galamu i bez ikakve logike krenuli sa socijalističkim izjednačavanjem na silu kako bi jalno i srdito skrenuli pažnju na sebe sa "dišpetom" i "dabogda sve izgubili" mentalitetom a sve radi vlastite škrtosti.
    A lijenčine nisu u stanju ni krov nad gostujućom tribinom godinama popraviti.
  • Omake
    21.8k
    garant neki lik s Privalja bacio đir
  • Crni86
    25.1k
    nisam zagovornik toga, meni je jasno da u danasnje doba su migracije sasvim normalne ali te nitko ne sili na njih kako oni prikazuju i to je zlobna urota protiv njih. A upravo su oni dio problema….

Znam jako velik broj upravo njih koji seru o centralizaciji, a dosli su tu na faks, sele posao ovdje i sl. Delaju sezonu pa ostatak godine dolaze u zg trosit pare jer sta ce dole..

Oni se zale… likovi kojima se gura sve zbog turizma od kojeg zive. Sta bi trebali slavonci rec onda?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.