• prefontaine
    11.5k
    čovjek uspoređuje portugalske i njemačke crnce...
  • Mr Anderson
    22.6k
    Tamnopute i blijedopute crnce.
  • Droljo
    32.4k
    Radite od budale majmuna...
  • Jaro
    12.9k
    Guardiola ce imati manje trofeja od Kove kad izadu svi Pepstein fileovi. — Pacho

Bome... vec su krenuli komentari pundita u svijetu da City i ovaj Negreira slucaj baca sjenu na sve kaj je napravio. Zasad cisto jedino Bayern razdoblje u farmerligi...
    Kaj se citija tice, oni su u promatranom razdoblju po presudi upumpali 900 milja nelegalnog novca, u istom su sagradili temelje za megamomcad gdje su ukupno potrosili na kupovinu 1,2 milijarde - dakke bez laznog novca bi imali 30 milja po sezoni za dovodjenje igraca - realno borba za ostanak gdje su i bili....
    Dalje, ranije su Arsenal, Chelsea, MUTD, Liverpool najavili da ce u slucaju krivnje oni podic tuzbe protiv kluba zbog iznaknutij dobiti (oko 200 milja po klubu se spominjalo), sada su najavili to i ostali klubovi ciji bi procjenjeni gubici mogli bit i veci - Tottenham i Everton su po nekoliko puta za jedno mjesto propistili lige prvaka. Dalje, pravnici koji se bave slicnim slucajevima govore kako u slucaju da su ovi krivi hrpa ljudi moze podici pojedinacne tuzbe - manageri koji su dobili otkaze u drugim klubovima, bivsi igraci za narusavanje ugleda, a ni ponistenja sadasnjih ugovora nebi bila bez isnove ma sto pisalo u ugovorima jer je doslo do izigravanja medjusobnog povjerenja na liniji poslodavac- zaposlenik.
    O ocekivanim kaznama nitko ne moze spekulirati jer kazna mora biti proporcionalna do sad izrecenina (Everton i Forrest su zadnji primjeri) ali je razina orijestupa jednostavno neusporediva tako da sve dolazi i obzir. U PL pravilniku su navedene moguce kazne, s dodatkom "ili bilo koja kazna koju disciplinsko tijelo smatra adekvatnom".
    S obzirom na tekst i jezik priopcenja PLa (sham, fraud....) koja je fakat bila bez zamatanja u celofan - mogao bi ovo biti i kraj citija na jedno duze razdoblje...
  • Dendle71
    612
    mogao bi ovo biti i kraj citija — Jaro

Po meni je to jedini moguci scenarij...ali nece se dogoditi. Vec su poceli pritisci na PL od strane politicara. Prvi u tome prednjaci novi premijer (koji je do sada bio gradonacelnik Manchestera!). Zanimljivo je da su i sponzori (pogotovo Etihad) stali na stranu City-a! Obicno se sponzori u takvim slucajevima distanciraju. Ovi su bas napali PL!

Bit ce tu jos svasta. Moglo bi nastetiti PL i nogometu opcenito. Sramota kaj su radili (ja vidim slicne radnje i kod rivala s juga). Ali kao kaj velim, bojim se da nece biti tragicno za City, to bi bilo bas porazno.
  • Jaro
    12.9k
    Vec je nastetilo realno - vidio sam da je iz vrha UAE doslo upozorenje UK vladi da ako ne bude kako oni zamisljaju da bi mogli smanjiti/zaustaviti investicije...
    City je sinoc predao zalbu (danas je bio rok) - naravno - imaju "nepobitne dokaze" da su nevini (nije mi jasno kako ti nepobitni dokazi nisu u javnosti vec par godina koliko traje sve ovo... Vjerojatno idu (kao i kod UEFE) na neku gresku u proceduri...
  • Dendle71
    612
    Vjerojatno idu (kao i kod UEFE) na neku gresku u proceduri. — Jaro

Ako sam ja dobro skuzio, na to se samo mogu i zaliti. Oni su svoje dokaze vec davno predali i na osnovu toga je izrecena presuda. Ali kao pises, ogromni pritisci su vidljivi, na drzavnoj razini (UAE - ENG). Manchestee kao grad je dosta profitirao od ulaganja emirata. Ali to je cisti sportswashing. No kad ti paše, kao sto je gradu i nacelniku pasalo, onda zazmiris.
  • d-Zg
    131
    Kad pogledaš sve te afere i lobiranja, mi tu smo kamilica za njih.
  • Benedikt
    378
    Zanimljivo je da su i sponzori (pogotovo Etihad) stali na stranu City-a! — Dendle71

Ista obitelj je vlasnik Cityja i Etihada. Otuda je i krenula ta priča o kreativnom računovodstvu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.