• Antee
    142
    Svih 12mil ili?
  • Kermit
    1k
    Nema zakonske osnove za poništavanje natječaja. Čak i da se netko žalio i da se odbaci prvo rješenje mora biti odabrano sljedeće rješenje.

Bilo kakvo poništavanje na silu i bez osnove samo zato što je to netko rekao za sobom povlači mogućnost tužbe odabranog za izmaklu dobit. A izmakla dobit je 12 mil € na koliko je procjenjeno projektiranje.

U povjerenstvu za natječaj su bili svi osim stručnjaka za javnu nabavu. U prijevodu, pušing rođo!
  • Fan
    2.9k
    Čak i da se netko žalio i da se odbaci prvo rješenje mora biti odabrano sljedeće rješenje. — Kermit

Mislim da bi više manje većini drugo po redu rješenje bilo prihvatljivo.
  • Droljo
    32.4k
    Nema zakonske osnove za poništavanje natječaja. Čak i da se netko žalio i da se odbaci prvo rješenje mora biti odabrano sljedeće rješenje. — Kermit

A 'Hrvatski' način?
  • Kermit
    1k

Koji će se "digić" odreži 12 milja €? Pa i pod cijenu vožnje u gepeku ZG ulicama :-D
  • Kermit
    1k
    Mislim da bi više manje većini drugo po redu rješenje bilo prihvatljivo. — Fan

To ćemo znati tek u ponedjeljak kada vidimo tko se žalio, jer ako se nije žalio nitko od ekipe koja se natjecala onda ne postoji pravni interes za žalbu makar ona bila izjavljena i 66k €uplaćeno.
  • vlatkomarkovic
    4.4k

A kume par preinaka i to je to
  • vlatkomarkovic
    4.4k
    Nemojte se ljudi sekirati, ak smo svi učesnici, BBB, mi, Zvone, Vlada, Grad kao investitori rekli da ne ide, pa kako će ići? Tko će to nas prisiliti pogledajte ovo u Tokyu za Olimpijski stadion, dajte se schillajte…. Ljudima treba neki kurac platiti, jer treba, jer je to fer i pošteno…. Svim nagrađenima…. A, ako će se svi kurciti uvijek ima ova Bandić opcija koju je Barić jučer spomenuo….. Ne bi volio to jer bi to bilo bas ono, odvratno, al cuj….
  • Mi smo uz tebe
    278
    protiv ovog rugla sve opcije su dobro došle
  • CISCO
    1.6k
    „Kreće ugovaranje projekta“ ne znači „ugovor je potpisan“.

Pobjednik natječaja jest odabran, ali nakon isteka roka za žalbu, pa njezino rješavanje ako je ima, pa onda sud i to Visoki upravni sud, tek onda slijedi zaseban postupak ugovaranja projektiranja, s ponudom, uvjetima, odlukom o odabiru, rokom za žalbu, sudom i tek onda eventualno (drugog suinvestitora se ne može pravno, a pogotovo fizički natjerati da njegov predstavnik to potpiše) potpisanim ugovorom.

Zato treba razlikovati tri stvari koje se stalno trpaju u isti koš: izabran pobjednik natječaja, pokrenuto ugovaranje s pobjednikom i sklopljen ugovor o projektiranju.

To nisu ista pravna faza.

Do njihovog ugovora za projektiranje stoji čudesa koraka.
  • SanctaSanctorum
    613
    Treba se očito strpiti do ponedjeljka dok istekne taj žalbeni rok. Nakon toga će se viditi kaj i kako. Nema šanse da se ovo radi kolko god ovi trubili po svom. Baš me zanima oće bit kaj žalbi, neznam kolko bi jak argument bio ovo s propozicijama natječaja.
  • Borovljanin
    920
    Ne kužim? Jel to arhitektonski natječaj ili ugovor sa sotonom? Kakve su to gluposti. Ako ne želimo onda ne želimo
  • Facke
    9k
    A cemu uopce treba zalba? Kakve se te gluposti delaju. Ne svida ti se odabrane, zemens drugu opciju i gotove.
    Takva se jebena drama dela od toga da mi je pun k.... vise stadiona. Vidli ga neme ocite nigda.
  • Jurki
    27.9k
    A, ako će se svi kurciti uvijek ima ova Bandić opcija koju je Barić jučer spomenuo — vlatkomarkovic

Upravo treba tak nekaj napraviti. Za taj jadni i sramotni prijedlog napravljen na nekom krampu od kompjutera i treba se sciganiti i ne dati im ni centa.

Žabari su to.. barem oni znaju kako se cigani.. pa ih udariti njihovim oruzjem.
  • Pacho
    21.5k
    ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da prije eventualnog poništenja natječaja za novi stadion Maksimir treba pričekati istek žalbenog roka, a poručio je i da su nakon toga "sve opcije otvorene" ako su pravno moguće.

"Treba pričekati ponedjeljak, čini mi se, kada istječe žalbeni rok, jer se svih 87 natjecatelja koji su se natjecali na tom međunarodnom natječaju može žaliti", rekao je Tomašević.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet