• Neron53
    2.8k

Pa izguglaj koliko su ucitelji i profesori dobili od 2021.do sada?
    Zasto nebi trazili jos 20 posto? Pa tako se to radi. Trazis 20 da dobijes 10. Zetovci traze 12-13 da dobiju sredinu (Grad je koliko nudio?- 4?) od oko 8. U cemu je problem? Sta je netko ovdje ljubomoran na place od smetlara?
  • Neron53
    2.8k

Eto i ja malo guglao i kaze gugi : prosjecna placa kreće se od 1.712 € za nastavnika bez napredovanja do 2.374 € za izvrsnog savjetnika, prema podacima Ministarstva.
  • NerminB
    2.1k
    osjetna razlika uporedjujuci sa platom nastavnika/profesora u bih.. zalosno, imam osjecaj da svima plate idu gore, samo prosvjetnim radnicima to ide na kapaljku
  • gledatelj
    1.5k
    Danas mi izletilo na fejsu kako se neki radnik žali da nije istina da ima toliku plaću i objave platnu listu. Lik bio 70 sati u mjesecu na bolovanju haha
  • miro
    10.1k
    Ne razumijem te. Što, ja kao javni djelatnik svake godine tražim 25 posto, pa pristanem na 10 i tak u krug i to je ok i legitimno po tebi? Stari, vrati se na planetu Zemlju. Koji idioti bi pristali na takve postupke javnih djelatnika, koji se financiraju iz državnog i gradskog proračuna?

Nadalje, ti isti koji podržavaju štrajk prozivaju Grad da zašto ne smanji porez na dohodak. Jebote, kaj vi ljudi mislite otkud sva ta lova za ZETovce, komunalce, čistoću, itd?

Znači osnovna matematika ne prolazi, ali ima ekipe koja podržava ovu ucjenu?
  • Neron53
    2.8k

Onda bi svaki zahtjev za povisicom bila ucjena.
    Svatko od radnika je kovac svoje srece i podrzavam svaciju borbu za svoja prava. Smatram da vise laze i sere TT oko pregovora i iznosa nego sindikalisti.
    Ne vjerujem mu nista, laze kad zine.
    Ajmo se kladiti da ce TT ispasti idiot i pristati na neki kompromis, recimo oko 6 do 7 posto. Stovise, siguran sam da toliko vec nudi.
  • miro
    10.1k
    Kad imaš moćnika (državu) iza sebe, ljubomornog što nikako ne može zbarit najpoželjniji curu (Zagreb) onda potplatiš sitne batinaše da krenu radit kaos

Naravno da bi ih (štrajkaše) trebalo odjebat. Pazi, njima je ponuđeno 4,5 posto sada u rujnu i 4,5 posto početkom sljedeće godine i oni kažu "daj 19!" :lol: Nemaš ni policiju, ni vojsku iza sebe. Nemaš "svog dečka" tovara u pravosuđu da ti drži leđa itd...

Ako ovdje ljudi ne mogu spojit dva i dva, jebiga
  • Neron53
    2.8k
    Ne biti zavidan.
  • Papastrumf
    24.3k
    Nije problem u zavidnosti. Problem je u tome sto su place u javnim sluzbama u zadnjih 4-5 godina skocile jako puno, a s druge strane se ti isti zale na inflaciju.

Privatne firme se sve teze mogu nositi s javnima po pitanju placa i to je veliki problem.
  • jedan u nizu
    20.1k

Tako je.
    RH ima veliki problem sa javnim sektorom, jer je jednostavno prevelik, na tako malu populaciju, i na tako malu radnu populaciju.

Dok se tako strahovito povecavaju place u javnom sektoru, tako raste i inflacija, posljedicno, jer netko treba to sve platiti.
    Sve te place koji oni imaju dolaze iz nasih dzepova.
    Ne samo stadioni, bolnice i vrtici. Nego i sve place tih zaposlenika, pa tako i tih ljigavih voda sindikata.

Da bi se namaknuo novac za te place, stvari moraju poskupljivati. Privatni sektor zeli pratiti korak sa time, jer gubi radnu snagu koje ionako nema, pa mora povecavati cijene svojih proizvoda, pa je onda svima nama zivot sve skuplji i skuplji.

Place u javnom sektoru su prebrzo rasle zadnjih godina, i to je samo pogorsalo stvari.

Kako neki kazu, neka grad jednostavno neda povecanje tim zaposlenicima, i neka nadu druge (sarkasticno jer znaju da nece i da fali radne snage).
    A nitko ne gleda drugu stranu medalje.
    Tko ce od tih zaposlenih naci takav posao sa takvom placom? Nece ni oni nigdje pobjeci.
    Mozda neki vozac i nade neki posao za bolju placu, ali nece naci posao gdje ima toliko benefita kao posao u ZETu ili cistoci, da radi 8 sati, da je doma svaki dan na rucku, da ne ceka na granicama i carinama, da ne trpa robu u kamion i sl.
    Da su htjeli, nasli bi oni druge poslove.
  • Neron53
    2.8k

Drzava je digla place duplo vise nego Grad Zagreb i tu sindikati vide priliku da uhvate korak. Radi se o deficitarnim zanimanjima i ta radna mjesta se tesko popunjavaju bez obzira na primanja. Samo vecina ljudi su fine guze i radije ce sjediti u kancelariji za 1300 nego cistiti smrkom ulice nocu bez obzira na placu.
  • Odani Zgd
    1.2k
    Ja sam vozio bus u Zet-u od 2019-2022.Moja plaća u kunama je se tada vrtila od 6200-6600,uz napomenu da sam svaki mjesec imao minimalno 20 prekovremenih,jer i tada je se radilo 6 dana u tjednu uz jedan slobodan dan.Radiš,Svetke,Petke,Božiće,Nove Godine,Uskrse,1.Majeve,V.Gospe,Dane Državnosti,Svi Svete itd....Ustajanje u 2:30,da bi u pola 4 bio u garaži i pripremio bus za izlaz.Loši autobusi,zimi nemaju grijanja,ljeti nemaju klime,gužve u prometu,konstantna kašnjenja jer se vozna vremena nisu mjenjala godinama,a automobila sve više.Na većini linija imaš 3-4 min za wc i gas dalje.Konflikti s putnicima svakodnevni,pijanci,klošari,narkomani,loša higijena putnika pa ti se takav smrdljiv nabije drito tebi na šajbu naprijed...ljudi koji istrčavaju pred bus pa moraš naglo kočit,biciklisti,romobilisti,motoristi,koji ti se provlače u cm malo sa lijeve,malo sa desne strane,klinci koji ti trče uz bus sa ruksacima na leđima trkajući se s tobom nakon što napuste bus....Oči su ti više na retrovizorima da ne zdrobiš bočno nekoga,nego naprijed na cestu.Svaki dan ti se noge odsijeku 10 puta.Ne kažu vozač jednom nogom u grobu,drugom u zatvoru.Svatko tko misli da je posao laganica i da nemaš nikakvu odgovornost,nego da samo vrtiš volan i otvaraš vrata na gumbe,oprobajte se,natječaji su konstantno otvoreni,čak financiraju i D kategoriju,al te vežu ugovorom.Ja sam svoju kategoriju 2015 sam platio.Radio sam taj posao 3 godine,i ne bih ga više radio da sam kruha gladan,za nikakve novce.Vratio se u bivšu firmu na kamion,taj luksuz samoga u kabini mi ne može nitko platit.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet