• NitkoBitan
    39.7k
    Meni su Belgijanci super odradili donji prsten, ulazi su izmedu etaza a ne posred ili na dnu tribine, kad je tribina puna na prijenosu to izgleda brutalno.
  • BiP1MD
    147
    Meni je drugi rad Belgijanaca sasvim ok, potpisao bih odmah. Znaci uvazi se zalba, Talijane diskvalificira te prvi iduci rad sa najvise bodova osvaja, jedino logicno i ispravno.

Ustedjelo bi se gro vremena i zivaca. Pitanje je kolika volja postoji od strane politike za to, Plenki to odradi dok kazes keks.
    — NitkoBitan

Što se tiče same unutrašnjosti stadiona, tribina, akustike, impozantnosti, itd., 5. nagrada je ispunila apsolutno sve uvjete kao da smo ga i sami nacrtali još sa bonusom Sjeverne tribine u komadu.
    Striktno su se držali svih dogovorenih preduvjeta.

Ali mi je gadan izvana (što već ulazi u sferu osobnog ukusa).

Iznutra - meni savršen.

ysLpj72.jpeg

FM3xRE7.jpeg
  • Paggini
    99.8k
    Čekaju da se jedan dan pojavi kiša na vremenskoj prognozi i što manje ljudi dođe. — pešća

Ili možda čekaju da se sve strane konsolidiraju u jedan smisleni pristup prema navijačima, da jedan ne govori jedno, drugi drugo, treći treće, a u isto vrijeme da svi akteri koji su relevantni mogu prisustvovati tribini.

Ili da zapravo, čekaju kišu da nas sve zajebu hehehe kužim ja njih svi oni su zli i samo će nas sjebat
  • Noel
    25.4k
    Ovo je bas tragedija bez presedana, nevjerojatno što nam se dogodilo. — Paggini

Ova "tragedija" je još jedan mali dio pokušaja destabilizacije Dinama. Nisu uspjeli na terenu, HNS i suci ne mogu ništa, pa ajmo destabilizirat Dinamo na drugačiji način. Ovo je doslovno psihičko maltretiranje navijača Dinama. Nije mi jasno na koji način i zašto Boban pristaje na to. Onakav rad za stadion može izabrat samo neprijatelj. Doslovno svaki aspekt je suprotan željama navijača.

Spojene tribine - nisu spojene
    Jedan krov - zasebni krovovi
    Stadion u jednom komadu - propuh
    Plavi stadion i stolice - bijeli stadion i stolice
    Moderna nogometna arena - brutalistička tvorevina koja izgleda kao novi stadion u 1993 godini.
    Rušenje starog Maksimira i konačna izgradnja novog - reinkarnacija starog i spomenik komunizmu.

Jedina ostvarena želja navijača u izabranom projektu su tribine do terena. Valjda to nisu mogli zajebat. Da su stavili atletsku stazu bio bi 100% siguran da se vodi specijalni rat protiv navijača Dinama i Dinama. Ovako sam na 85%.
  • Tom vg
    1.2k
    nije pošteno. Npr U 3lhd projekt je uloženo 10 puta više radnih sati nego u ovo govno što su talijani servirali.
  • ElDorado
    15.3k
    realnije je da je projekt trenutno na beskonačnom holdu
  • CISCO
    1.3k
    Kad od 88 radova dođeš do prvih pet, a četiri ti imaju isti taj tvrdi, pravocrtni, geometrijski đir — teško je baš reći da tu nema nikakvog uzorka.

Gledam malo fabijanićeve radove http://www.nenadfabijanic.hr/hrvatski/projekti/hbk_foto_hr.html pa to sve prevladavaju upravo pravocrtni geometrijski đir. Čovjek je cijepljen od zaobljenih linija.
  • Fan
    2.8k
    Nikog ne apsolviram krivice, niti ikog isključivo krivim — Paggini
    Kužim što želiš reć i slažem se, ali bi bilo 120% manje histerije da je samo Boban rekao da se on ne slaže s tim rješenjem. Time bi se brutalno povezao sa navijačima i donio unutarnji mir koji nam je sad prijeko potreban s obzirom na ostanak trenera.
  • jedan u nizu
    20k

Da, ali ovo vidim kako se moglo prepraviti u daljnjem crtanju.
    Nema drasticnih promjena, osim vanjske fasade.

Pa samo i da boju promijenis vec je miljama ispred.
  • Karlo Banic
    6
    kazes onakav rad moze samo neprijatelj odabrat, pa doslovno i jesu neprijatelji vecina koji su birali
  • Fatos Beqiraj
    3.4k
    lipsi mi je ovaj odabrani od ovoga jedno 15 puta. Ovaj mi je bas katastrofa ne znam kako je 5i zavrsio
  • fakin
    6.6k
    evo recimo primjer u Varšavi kako se stadion uklopio u zelenu okolinu. kapacitet je 58 000. podijeliš na 2 i napraviš isti takav stadion samo umjesto crvene boje plava boja.

stadion-pge-narodowy-fot-mst-warszawa-pz-studio-zbigniew-panow.jpg

Fina%C5%82_Pucharu_Polski_2025_Stadion_Narodowy_w_Warszawie_%283%29.jpg?utm_source=cs.wikipedia.org&utm_campaign=imageinfo&utm_content=original

valjda neće sad opet doći neki arhitekti i reći da ovaj stadion košta milijardu eura.

ne mora doslovno isto tako, ali na taj princip i imali bi savršeni stadion.
  • Noel
    25.4k
    kazes onakav rad moze samo neprijatelj odabrat, pa doslovno i jesu neprijatelji vecina koji su birali — Karlo Banic

Još jedna činjenica koja ide u prilog mojoj teoriji.
  • serbus
    6.2k
    Kao da do sada nismo gledali prepravljanja na Maksimiru...

Dajte odmah nacrt kak će izgledati a lako za lampe. Kaj misle da će malo boje i stolice zadovoljiti ljude. Diletanti ...
  • BiP1MD
    147

Izvana je odvratan i meni. Katastrofa.
    Govorim za tribine, unutra je sve 5 (nacrt pogledaj, jebeš onu fotku. Fotku sam stavio samo da se zna na koji rad mislim).
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet