• Endeavour
    729
    A ti si stručnjak ili? Kako si došao do brojki? — Progressive overload
    A ti si iz struke? Ako si iz struke onda bi trebao znat da prije projektiranja ne mozes znat cijenu, i to ti nijedan arhitekt nece reci. Kad krene projektiranje onda ce se znat prakticki u euro koliko ce kostat. Ovaj stadion moze kostat 150milijuna, a moze i 250 milijuna. Isto kao i svaki drugi. Po renderu ti ne znas koliko kaj kosta. — Xpert1992

Stručnjaci nisu trenutno popularni, samo netko tko je imao iskustva u procjeni i obrazlaganju troškova većih projekata.

Moja gruba procjena nije bila samo o stadionu, nego o cijelom prikazanom zahvatu — okolišu, podizanju terena, uzdignutim šetnicama, garažama, infrastrukturi i drugim sportskim objektima (atletski i dvorana).

Park na postojećem terenu i park podignut na konstrukciji iznad garaža nisu ista troškovna kategorija. Isto vrijedi za običnu pješačku stazu i šetnicu koja je zapravo most. Iz prikaza ne znaš njihovu točnu cijenu, ali možeš prepoznati što uvodi dodatne velike troškove.

Moje brojke ostaju upravo to, grube procjene. Ali tvrdnja da prije detaljnog projektiranja baš ništa ne možemo reći o razlici u troškovima između tih koncepata također ne stoji.
  • don
    22.4k
    da neka govna politička za svoju korist skupljaju poene na Dinamu — Zagreb1992

pa dobro, fer. Tebi su prioritet političari i da oni ne izvuku nešto iz toga, meni samo dobrobit Dinama.
  • kibic
    1.3k

Gledam tu stranicu prek mobitela. Možda sam i ja prestar, al ta stranica je tolko nezgrapna i nerazumno složena.

Ak ti veliš da ih ima svaki mjesec onda fajn. DKOM bi trebal samo na bazi ovog mogućeg sukoba interesa poništit natječaj.
  • Dzoni
    8.2k

Peticije imaju jednaku težinu kao i ankete na 24 sata. Ne upisuje se na njih OIBom, stoga nemaju nikakav pravni značaj.
    Jednostavno rečeno, krivo mjesto za pokretanje promjene
  • Time
    1.9k
    Pogledaj ovog ljepotana,ako već mora biti otvoren zbog parka,zamisli ovaj stadion sa sjeverom u jednoj etaži što je bilo moguće izvesti kako su naveli u opisu

https://www.instagram.com/p/DduDdH8jI15/?img_index=2&stkn=enZrNWh5ZzF3Ymts
  • Zagreb1992
    3.9k

Dobrobit Dinama ti je prioritet ? I dopustio bi da neka govna koja stadiona nisu vidjeli ga koriste u svoju svrhu ? Ne podržavam ovaj stadion , ali još više ne podržavam tu stoku koja se sad javlja kao da im je stalo do toga
  • FelceAzzurro
    1.8k

Glup si ko kurac veličine Maksimira.
  • GOAT
    9.5k
    Cuj treba im dati šansu :lol:

Tabinasu se daje šansa a ne projektu od 200 milijuna kojeg gradis sad i nikad vise
  • lokalni taksist
    52
    Hdz je jucer porucio da cita komentare i slusa javnost. Iskopat ce rupu mozemo preko kicme Dinama i (pokusat) nas kao navijaca. Neminovno je da ce nekolicina ljudi to shvatit kao herojski cin, kao sto se vidi iz prilozenog, nemaju svi ljudi iste neuro kapacitete. Pogotovo Hrvati bahahah.
  • don
    22.4k
    Dobrobit Dinama ti je prioritet ? — Zagreb1992

da

prioritet ? I dopustio bi da neka govna koja stadiona nisu vidjeli ga koriste u svoju svrhu ? — Zagreb1992

koja je ta njihova svrha a da ide u kontra koristi Dinama? Profitirat će Dinamo. To je jedino bitno, pogotovo kada se gradi nešto za cili život. A zaboli me ona stvar jer će netko skupit par glasova preko toga.

Kme. Mora da ti teško pada napadanje Bobana.
  • Tandrkalo
    0

Ovih 200M rezerviranih novaca je samo za stadion i pripadajuće sadržaje tipa pomoćni tereni i garaža.., dvorane, atletski i ostali sadržaji se neće graditi tim novcima, i samo su anketna stavka u ovom natječaju, tak da ti je kriva računica
  • FelceAzzurro
    1.8k

Idi na Karepovac i pecaj galebove jer ti glava nije ni zašta drugo i usta za glupe provokacije.

Kad vidim kako je onaj mamićev četnik narodni reporter, razna pollitička govna i sav ološ koji nikad nije kročio na stadion blate po klubu na sve moguce načine, dođe mi da žalim što odmah ne krenu šalovat i renovirati postojeci stadion,a novi nikada ne nastupi.
  • SAS1987
    20.8k
    Ja mislim da je gore nego nama samo Plenkoviću i Tomaševiću - Zamislite, osiguraš 200 000 000€, osnuješ međunarodni žirij, mirno spavaš a onda ti taj isti žirij želi spiskati 200 miljuna na to betonsko cudovište :lol:
  • dinamofan
    162
    ja mislim da vecina ovdje ne zeli ni jedno ni drugo ali se uvijek dodje do tog da se bira manje zlo…za mene je isto manje zlo oce li hdz il ko vec skupit politicke poene ali da nama bude stadion kakav zelimo nego da se izgradi ovakav stadion..kako god okrenes neko skuplja poene jer ovako ih skuplja i Tomasevic..jebe nas se za politiku ocemo stadion normalan
  • Sava Krpa
    1.1k
    Stadion je sranje i o tome nema priče ali da je Boban kojeg volimo, cijenimo i postujemo izasao sa izjavom “gle ljudi shodno budžetu izabran je taj i taj, bit ce dorade, svima ce nam tada biti ljepsi. Nov je, nas je, idemo na njemu stvarati nove uspomene”. Jebo mater kad nas vecinu sa tim ne kupio/smirio. A ne dantejebo prosipat price o provjetravanju, simbiozi sa šumom, nostalgijom za starim Maxom i bjezanjem od standardnog izgleda nogometnih stadiona. Daj me nemoj.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet