• DinamoZagreBBB
    47
    moze on bit ko hoce. Ali zna kako se radi moderan stadion. Realno boli me K. da li je baric ovo ili ono. Ja gledam SAMO za dinamo i navijace. A vjeruj mi brate ako se gradi ovaj stadion dinamo kao klub i osobito sto se tice „navijacke“ kluture ( ne mislim na BBB) nece napredovati.
  • jedan u nizu
    20k
    Ima jedan ''Muzej suvremene umjetnosti'' u Zagrebu.
    Zgrada koju su svi sigurno vidjeli, koja stoji onako sama na onoj cistini, preko puta Ine i koja je tudoslovno da bude primjecena.

Siguran sam ce se 90% ljudi ovdje na forumu sloziti da je to jedna od ruznijih zgrada u gradu.
    Svaka osoba s kojom sam ikada prokomentirao tu zgradu, misli da je ruglo.
    Nedovrseno ruglo.
    Ali stvarno, izgleda kao da je ponestalo novaca u budzetu i da sad ceka bolje dane da se digne kredit i sredi fasada i okucnica.

Arhitektima je valjda lijepa.
    Umjetnicima je valjda lijepa.
    Na kraju krajeva, oni ce tamo izlagati radove, tamo ce najvise ici posjetitelji koji cijene takve stvari.

To sto 90% ljudi smatra da je to ruglo je nebitna, ionako nije napravljena za tih 90% ljudi.
    Mogu ja tuliti o tome koliko hocu, ali realno, moze ih boliti ona stvar jer to nije za mene i ne razumijem se u to.

Zasto onda zgrada koju ce pohoditi deseci, ai stotine tisuca ljudi kroz godine, izgleda kao taj muzej?
    Ja smatram da onda bas JA mogu svim tih arhitektima govoriti da mi popuse kurac, jer je to zgrada na koju cu ici sljedecih nekoliko desetljeca. JA i jos stotine tisuce ljudi. I svi mi mislimo da je to ruglo.
    I to ne samo ruglo, nego i nefunkcionalno ruglo, sto je najgore.
    Dam se kladiti da su arhitekti jedno od zanimanja gdje najmanji postotak ljudi koji se bave time, idu na nogometne utakmice.
    I onda oni trebaju govoriti masama kako je ovo nesto predivno i kako je ovo nesto sto treba shvatiti i da je bezvremenski i slicne pizdarije.

Ja ne idem na operu, pa ne govorim kako su sjedalice tamo poslozene, kako su balkoni postavljeni i kakva je scena.
    Da idem, mozda bi i mogao reci ako me nesto smeta, ali ne idem, pa sutim i boli me briga.
    Ne idem niti na modne revije, i ne govorim modelima i dizajnerima da je ta obleka nakaradna, da trebaju napraviti nesto sto obicni covjek moze kupiti i obuci. Ne idem jer nemam pojma o tome. To sto ja mislim da je to teska glupost, modne revije, je totalno nebitno.
    To je napravljeno za njih, oni to koriste, oni se bave time, oni se koriste time i zaraduju od toga.
    Tko sam ja da im govorim kako to treba izgledati i kako su neuke seljacine?

Zasto onda pobogu ta mala grupa ljudi, ti ljudi koji na nogomet idu rijetko ili nikako, smiju meni, koji je na tom stadionu barem 20 puta godisnje kroz cijeli zivot, govoriti kako je to neshvaceno i kako sam neuka seljacina?
  • vlatkomarkovic
    4.2k
    Tek sam sada pročitao ovo o diletantima…. Nemam komentara, fkt…. Ok, klub očekuje 10 milijuna eura dodatnih prihoda, ak se ja ne varam, od stadiona jel… Okidoki, hoće li stručni žiri koji je placen za izbor stadiona napuniti to, ako mi diletanti nećemo…. Nema problema, kod javnog bilježnika i svi članovi žirija potpisati, evo može i 5 milijuna… Ja cu prvi volontirati u izgradnji stadiona… Plaćeni ste za izabrati najbolji stadion, popisali ste se na kritike, 10 milijuna projekcija, nudim pola, ako ne dostignemo 5, vi punite razliku decki… evo ja mislim da je to fer, ali šta ja znam, ja sam obični diletant….
  • Sesvećanin
    644
    na stoto gledanje nije stadion tak loš kakva je drama.. — Noel

Slažem se, svakim gledanjem je sve

ružniji i ružniji,
    mokriji i mokriji,
    hladniji i hladniji.

Upalu bubrega ću dobit gledajuć ga. Molim te ne radi ovo.
  • fakin
    6.5k
    Dinamo u tome ne želi sudjelovati?

Ma tko je Dinamo? Kome pada na pamet govoriti u ime Dinama?
  • masacusec
    8.3k
    Ono što svi naglašavaju, i ta teza jedina drži vodu, da je ovaj izbor idejnog rješenja nelegimitan te je u samom startu bio isključiv prema široj masi, prvenstveno struci.
  • NitkoBitan
    39.4k
    Ako je istina da "iz Dinama porucuju" onda stvarno nemam komentara. Mozda je pametnije pricekat javnu tribinu sa clanovima da vide kaj imaju za rec?
  • DinamoZagreBBB
    47
    „Ali neka se poslušaju i druge stvari, druga strana. Kako bi urbanistički u maksimirskom parku izgledao stadion kao, recimo, Allianz Arena, to bi bilo - ruglo.“. Pahahahahha. Olivari posalji taj tvoj maksimirski izvor u 3PM
  • Masto
    2.5k
    tribina svakako
  • CISCO
    1k
    https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/nogomet-mix/novi-maksimir-ostaje-potvrden-projekt-unatoc-kritikama-15749951

"Jasno je da nedostaje identiteta u smislu boje, u smislu sjedalica koje bi trebale biti plave. "

Eto...u boji je problem...i u sjedalicama, a sve ostalo je populizam i mi smo idioti.
  • Mi smo uz tebe
    240
    Ljudi svi na javnu tribinu ako mislimo ikako zaustavit ovu sramotu!
  • Xpert1992
    1.1k

Al zato nakupina sivog betona u parku ce izgledat prekrasno. :starstruck:
  • Nolifer
    15.8k
    Očito im treba objasniti netko, kako stvari stoje i šteta kaj nisu skupili muda i napravili po pitanju toga kaj narod i navijači žele.

Ovako će cmoljiti preko medija i pravdati nam se naviknemo na novo ruglo ili smo diletanti.

Po meni priča iz šupljeg u prazno.

Šteta.
  • Nine9
    485
    Kolko dociranja a projekt u ovom obliku sigurno neće bit izgrađen. Na svakoj slici tribine drugačije izgledaju, statika ne postoji… bit će veselo za pratit na kaj će ličit kad taj studentski projekt krenu pretvarati u ozbiljan građevinski projekt
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet