• VolimDinamoOo
    816
    poslati u medije to da oni istraze. Odbijam vjerovat da je to netko tko voli Dinamo prihvatio
  • Fan
    2.8k
    dramatiziraš, a nemaš pojma o pojmu kao i većina ljudi koji komentiraju i misle da je ovo zavrsno riješenje. Ovaj broji ulaze na tribini ... sve je podložno promjeni — K3p

Jel ti shvacas da je ovo tek skica i da stadion nece 1/1 ovako izgledati u stvarnosti?? Jeste vi likovi iz crtica ili odrasli ljudi? Koliko vam je IQ svima? — ksapi

Uopće ne čitaš sa razumijevanjem. Da stadion je katastrofa ali ksapi se referirao na hrpu padobranaca ovdje koji mjere na temelju idejne skice metražu ulaza na tribinu. Ne znam kojim jezikom objasnit da je ovo idejni rad i slika primjer ne izmjeren stadion u centimetre i detalje. — Noel

Meni je recimo odmah bilo jasno da to nije 1 na 1 po skici, al ispravite me ako nisam dobro shvatio,vi meni želite reći da se nakon x MJESECI rada, na stotine profesionalnih i točnih programa koji generiraju slike po mjeri i u detalje i na kraju nagrade od 200k eura, ne može generirati ni približno ispravna skica stadiona nego se generira slika koja nema apsolutno ništa mjesta podno tribina s vanjskih strana i da su ulazi 50% tribina? Ili u prijevodu, ovo što vidimo sa slike nije ni približno točno onome što će se izgraditi (u bilo kojem slučaju)? I onda smo mi ludi jer imamo mali IQ?
    Jebo me pas ako mi nismo u matrixu.
    EDIT: Također, svi arhitektni koji potroše TOLIKO vremena na skice koje nemaju veze s vezom i izgledaju ovako, a tvrde da će to na kraju bit drukčije, bi se trebali sramit svog posla.
    Predložiti jabuku i reći da na kraju može biti kruška i to još prihvatiti, je debilno.
  • Infinity
    21.5k
    Samo ti zelim reci da dzaba u stadionu trazis razlog za rusenje Tomasevica. Otkad je dosao na vlast tebi je stalno tema rusenje Tomasevica. Kao da si jedva docekao ovu nakaradu od stadiona samo da bi srusio Tomasevica.

Lakse je srusiti Bobana. Ruku ja srce, vec mjesecima ne briljira. Ako se poziva na rusenje Tomasevica, rusi onda i njega. Ja sam vise za opciju da progledaju i jedan i drugi, tj. vise me zanima Boban, pa da dobijemo novi stadion, onakav kakav zasluzujemo, pa i novog trenera, onakvog kakvog zasluzujemo itd.

Ti ako sutra srusis Tomasevica, projekt stadiona ce ostati, jer ga klub zeli takvog. Klub je kljucan po pitanju pritiska. Ako Boban zeli ovaj stadion, mozes ti sjediti u Tomasevicevoj stolici, al stadion ce biti ovakav.
  • K3p
    476
    apsolutno ne, zato jedva čekamo tribinu. Želim znati odgovore na x pitanja. Između ostalog koje će izmjene zahtijevati, a koje će biti mandatorne pri izradi projekta za ovo idejno rješenje. Ako nema spajanja tribine, nakosavanja juga i sjevera, zatvaranja kutova - iako mi se čini da samim spajanjem tribina će se zatvoriti dobar dio rupa... treba se ići u rušenje ovog odabira
  • Nolifer
    15.8k

Da se provela neka anketa tu na forumu, da smo mogli izabrati putem toga novi stadion, to bi bilo pravo.

Jer bili bi na kraju svi ponosni i sretni, da smo u nečem zajedničkom sudjelovali i članovi i oni, a ovak na silu, app

I nije to jedini sigurno razlog za rušenje tog tzv. gradonačelnika
  • Olmic
    6.1k
    Volio bi cuti misljenje Naukovica, ali nemamo izjavu nikog iz kluba osim Bobana…
  • ksapi
    9k

A sto bi bilo da sam ja napravio 500 laznih profila i istrolao cijelu Zonu i glasao za najgoru opciju? Birati stadion glasovima u anketi na forumu? :rofl:
  • Danko
    3.5k
    Ak su htjeli odvojene tribine, beton, povjetarac ,drukčiji od modernih arena i neznam šta , zašto nisu uzeli ovaj , izgleda 150x bolje

O-1005246-760.webp
  • jedan u nizu
    19.9k
    Meni je jasno da ce finalni projekt biti drugaciji od ovoga.

Ali me brine to sto je ono sto smeta 95% ljudi odvojene tribine i rupe izmedu krovova.

A zaoravo je taj detalj i dizajn valjda 90% razloga zasto je ovaj projekt odabran.

Da se to doraditi, spojiti tribine, malo popuniti rupe i sve da bude slicno ovome a da dobije na funkcionalnosti, ali bojim se da to nece proci jer ce "unistiti" ono zbog cega se ovo odabralo.
  • The Undertaker
    10.3k
    Na stranu sad ova lupetanja uzduž i poprijeko ali trenutna pozicija je da je žiri odabrao rješenje koje je odabrao. Koje su formalne opcije da se odluka promijeni ili donese neka druga?
  • Xpert1992
    1.1k

Pa to je to. Dizajn je odabran da lici na trenutni maksimir, a to ne zelimo.
  • Nolifer
    15.8k

Moguće, ali vjerujem da bi ideja kao takva više prošla, nego ovo što rade na silu.
  • Noel
    25.4k
    Ili u prijevodu, ovo što vidimo sa slike nije ni približno točno onome što će se izgraditi (u bilo kojem slučaju)? — Fan

Tako je, kao što ni Kranjčevićeva na prvom prikazu nije ni približno onome kaj će se izgradit za koji mjesec. Da se razumijemo, meni je novi Maksmir ružan i odvratan. Rad je najgori od svih. Ali pogledaj prvi prikaz nove Kranjčevićeve. Stupovi reflektori, zasebnni krovovi, flora i fauna po stadionu, izgledalo je ko botanički vrt. Sad liči sa pravim krovom, sa doradom i promjenom nekih stvari kao pravi stadion.

Ja i dalje ne shvaćam odabir ovog rješenja novog Maksimira ali ni ne shvaćam ni rulju koja ne razumije da taj stadion ako se ikad stvarno izgradi neće izgledat tako.
  • vlatkomarkovic
    4.2k
    Je l' da kopam sad postove otprije par mjeseci kad ste me uvjeravali da je bolje da struka izabere nego da nam na kraju natječaja daju 3-5 najboljih radova pa da glasamo? — Sajla

Ja sam uvjeravao to da se treba struci pustiti, ali bio si 100% u pravu. Doduše nije mi ni na kraj pameti bilo da ćemo ovakav debakl od stadiona dobiti, ali da, treba postojati nadzor od strane članova i građana za ovako nešto. Ovakve stvari ubuduće treba birati referendumski i demokratski, može žiri suziti, ali ne donijeti konačnu odluku. Na žalost sada smo u ovoj situaciji gdje moramo ići na peticije i slično, i to bas od svih stvari nas najbitniji Maksimir, ali dobra lekcija za budućnost.
  • Dinamo-SB
    1.5k
    Mene zanima gdje je u ovoj priči Nauković? Boban je predsjednik i naravno da je suodgovoran za ovu katastrofu od stadiona,ali od pocetka prema medijima vezano za stadion prva osoba je bila Nauković. Sve vezano za stadion je on komunicirao,drzao pressice,gostovao na podcastima itd.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet