• hardek
    13.3k
    OČU JEBENOG DRAŽENA ZEČIĆA I MINEU!!!!!! — Hrdjavi

Hvala ti na ovom, trebalo mi je nešto ovako danas :lol:

Može peticija da Hrdjavi ovo izrecitira Bobanu na tribini za stadion?
  • Xpert1992
    1.1k

Nemoj prihvacat projekt koji jednostavno nije dobar. Ima 87 drugih.
  • Netkos
    299
    Što više gledam što su izabrali to je gore. Na primjer ulazi na tribinu, ogromni ulazi koji zauzimaju najbolja mjesta uz teren, kakvog to ima smisla:

1790270010481.webp
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Slušam Bobana dvaput, čitam intervjue, pokušavam naći nekakvu logiku. Vidim da su svi u žiriju oduševljeni, da je to praktički remek djelo i hommage brutalizmu, Zagrebu, pticama, kome već ne.

Ok, ajmo onda krenuti od samog dizajna stadiona. Kad se već razmišljalo u tom pravcu i kad je već dizajn takav kakav je, pa zašto nisu gurnuli ove rubove tribina koji strše još više naprijed? Da izlaze van stadiona? Zašto nisu krov tribina digli malo više iznad, da levitiraju?

Ja, bez talenta za crtanje i dizajn, sa dvije zdrave moždane stanice i kojom pivom u guzici sam probao dočarati to i dobio ovo:

IMG-6217.png

Em si zatvorio jebeni stadion, em ne izgleda stadion kao kutijetina, em si dobio to što si htio ali barem mi ne pušu maksimirski uragani i monsuni po faci.
  • Sava Krpa
    1.1k

Taman mislio slicno napisati da je ovo borba sa vjetrenjacama jer kad lik ne zeli priznati gresku i zamjeniti trenera kojem su svi igraci ispuhani na polovici devetog mjeseca i nijedan nije u formi kako li ce tek grcevito braniti projekat stadiona od 200 milja kojeg je i on izabrao. Mislim da ovaj “krug” na transu BSN nikad nece biti prekrizen.
  • debeli biciklist
    84
    po čemu je boban spasitelj dinama?došao je praktički na gotovo...
  • Ace Rimmer
    179
    Kako me ovo iznimno ljuti, "ovakav stadion nema nitko", "dašak starog u futurističkoj verziji", "gotovo bestežinski tribine iz kojih pršti apstraktnost".

Zamisli ti sada gradiš vrtić ili školu ili vatrogasni dom i skupe se tako sedam-osam pretencioznih arhitekata i drkaju na nešto ne misleći uopće na funkcionalnost ili da im funkcionalnost nije prioritet. Joj, pusti sada ploču za učenike, daj dodaj ovdje na krovu ovaj brutalni dizajn kao omaž nekom kurcu iz 19 stoljeća. Nemoj ugraditi WC-e, ali daj ovdje stavi prstohvat brutalnog realizma jer to nema niti jedan vrtić na svijetu. Ne želimo da naša škola izgleda kao svaka druga škola. Želimo da udara propuh sa svih strana jer to nema nitko. Daj ovaj vatrogasni dom sagradi od čelika sve da bude monumentalno, ali makni krevete za vatrogasce, drvo se ne uklapa s čelikom.

Pa majku mu ljubim. Kako smo došli do ovoga?

Ja se samo nadam, duboko nadam da je ovo samo neka ideja. Kao prva ruka i da će se moći zatvoriti tribine, barem to.
  • Shimano9
    78
    Nisam arhitekt ni stručnjak za urbanistička pravila, sigurnost itd... iako ih vidim ima puno tu, a kako nisam ni neki stručnjak za estetike ja onda nemam kaj puno dodati na temu osim da mi je bitno da je akustički, komforom, i sigurnosno (odvojene tribine) dobar. Pretpostavljam da su svi ti kriteriji zadovoljeni i da se utakmica unutar tog zdanja može tako i pratiti, jer ne planiramo biti van stadiona i gledati u njega dok se igra tekma. Jedino bi bilo dobro da se brže izgradi i da ne kasni kao Kranjča, te da kampovi budu top za proizvodnju novih igrača, gdje god bili. Svaki pomak spram ovog sad će zasigurno biti milina za gledati tekme, i to je sve na tu temu od mene laika za navedeno ranije.
  • ZG plavi 01
    625
    dobro, nece sigurno sve biti 1/1 kao na slici
  • debeli biciklist
    84
    da bar malo radosti sa ovim jebenim klubom ne možemo imati
  • Hectorharatti
    490
    Sve mogu prihvatit al ove rupe izmedju tribina.. akustiku ubija… uz propuh bit ce i akusticno lose
  • BlueZone
    20
    Prema nogometnom terenu tribine se povezuju u jednu kompaktnu, intenzivnu i akustički snažnu arenu. Prema Zagrebu tribine se razmiču i otvaraju, pretvarajući stadion u javnu arhitekturu koja pripada gradu. Stadion je to koji će biti prepoznatljiv i jedinstven u globalnom okvirima, a u isto vrijeme je i eho naše tradicije i identiteta izvornog stadiona Maksimir transponiran u budućnost
    Dakle ovo je izblebetala ova neka možemovka kakti arhitektica, slika i prilika gradske vlasti
  • Unodinoii
    70

Spasitelji Dinama su isključivo njegovi navijači i to oni najvjerniji , ali ovdje sam mislio na spasitelja u vođenju kluba - mislim da je jedino on imao snage očistit Dinamo od raznih poluigrača te okrenuti novu stranicu.
    Smatram da je iskreni i veliki dinamovac koji je u životu ostvario dovoljno te nebu nikad gledao vlastitu financijsku korist nego isključivo radio za dobrobit kluba
    Očito se malo pogubio putem..
  • db-izbjeglica
    21.8k
    slika.pngmene još više od ovih rendera koji ne orikazuju praktički ništa zabrinjava ovaj nacrt, pokušavam si zamisliti ovu konfiguraciju tribine iz ovog pogleda i to mi nikako ne izgleda dobro

u principu, sjedalice se na sjeveru šire cik-cak prema gore :brow:
  • Mali dioničar
    20.6k
    Projekt 3LHDa jeben... steta — crophantom

daj link
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image