• K3p
    473

Pa odabrali bi vjerojatno i ja i ti 2. ili 3. rad.
    Ali oba ta rada su arhitektonski ništa novo i ništa upečatljivo, a arhitekti su birali nesto drugacije i ne konfekcijski. Mnogi su to zagovarali pa sad kad su to dobili, uključujući i mene, kuke i motike. Ovo je samo idejno riješenje da se to jos nakositi, popuniti itd...
  • Mali Zeus
    22.2k
    što to znači krpanje idejnog projekta. Uostalom pogledaj idejni projekt Kranjče u odnosu na finalni.
  • Mali Zeus
    22.2k
    je baš Uefa nece dati finale zbog izgleda, a ne zbog kapaciteta..
  • SAS1987
    20.7k
    Ja zbog žena nisam htio al zbog stadiona sam pio, zbog stadiona, kad se projektirao :lol:
  • pešća
    2k
    Eto sve lete dat finale europskog natjecanja rupčagi od stadiona, nema u Europi boljih.
  • Mali Zeus
    22.2k
    navodno da je Uefa već objavila da nipošto neće dozvoliti nijedno finale na stadionu za kojeg je tek izašlo idejno rješenje.
  • mensi
    46
    Još jedan od prijavljenih radova koji je daleko bolji od izabrane varijante...

https://www.facebook.com/share/p/1C1pebdFQu/?mibextid=wwXIfr
  • Sajla
    24.4k
    Uzasno. Pogotovo kad vidim da dobila ekipa iz Milana. Zamisli da je ovo prije 10 god i da je natjecaj dobila ekipa iz hercegovine. Uskok bi bio drugi dan u klubu.

Jebo vas i nas jedan clan jedan glas
    — dzis

glupih komentara ne nedostaje, ali ti si sad stvarno odnio nagradu.
    Uskok bi bio u klubu? zar je klub proveo natječaj? a da možda ured europskog tužitelja upadne kod Geersa u Belgiji? ili Chasa u Francuskoj i Perovića u Ljubljani? kod Glavine bi mogli, ne bi bio prvi ministar kojeg se istražuje, a i TT ne bi bio prvi gradonačelnik.
    "jedan član, jedan glas"?! predsjednik kluba je jedan od 9 članova žirija i sam je odgovoran za ovaj odabir? nosi on svoj dio krivice, itekako, ali ovo kaj si ti povezao je bedastoća dana.

a za ovo jebanje ćeš malo odmoriti. možda i duže, vidjet ćemo.
  • Lighttt
    13
    Screenshot-20260924-174128-Chat-GPT.jpg
    Tesko se tu da ista popraviti
  • jp23
    4.8k
    Evo vam AI "mišljenje" na novi stadion. Zadnja rečenica je najbitnija pa ću ju tu stavit, cijeli tekst ispod

Ultimately, while the integration with the surrounding parkland is beautiful, the open-air, fragmented layout feels better suited for a quiet, focused event like a tennis match rather than the tribal, high-decibel environment of competitive football.

Reveal
    Q: What are your thoughts on this?

A:
    The provided images showcase a strikingly modern, minimalist stadium design that relies heavily on sharp geometry and environmental integration rather than a traditional enclosed bowl structure.

Here is a breakdown of the notable architectural and functional choices:

Architectural Style: The stadium exhibits a stark, almost brutalist aesthetic dominated by clean, angular lines and light grey, monolithic materials.

Fragmented Roof Design: Instead of a continuous roof, the structure utilizes four massive, independent canopies that shelter each of the distinct stands. As shown in image_654ebf.jpg, these heavy, textured canopies cantilever deep over the white seating tiers, providing coverage while maintaining an airy feel.

Open-Corner Concept: The most defining feature of the interior is the decision to leave the four corners of the stadium completely open. This breaks up the seating bowl and creates direct visual corridors from the pitch out to the surrounding trees.

Site Integration: The aerial views in image_654e4b.jpg and image_654ee6.png reveal that the venue is deeply integrated into a heavily wooded, park-like setting. The surrounding landscape features expansive pedestrian plazas and adjacent training pitches that abut the main structure.

Overall, the design successfully balances the monumental scale required for a major sporting venue with a surprising degree of openness. By fracturing the roof and removing the corners, the architecture prevents the stadium from feeling like an isolated fortress, instead allowing it to breathe and act as a natural extension of its surrounding environment.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Q: What are your thoughts on this being a football (soccer) stadium for fans.

While architecturally striking, this design poses significant challenges for generating the intense, unified atmosphere that football fans and players typically prize. The structural choices prioritize aesthetics and environmental integration over the traditional "cauldron" effect desired in modern soccer stadiums.

Acoustic Leakage: The most critical flaw for a football atmosphere is the open corners. Traditional continuous bowls trap crowd noise, amplifying chants and creating an intimidating wall of sound. In this design, the noise from the independent stands will immediately escape through the massive gaps, drastically diluting the overall volume and energy within the venue.

Loss of Visual Unity: Football supporters often rely on coordinated visual displays (tifos) and unified, bouncing crowds that span continuous tiers. Breaking the stadium into four distinct, isolated blocks prevents the visual intimidation of a single, massive wave of fans wrapping around the pitch.

Weather and Wind Tunnels: Leaving the four corners completely open exposes both the pitch and the fans to the elements. These large gaps can easily act as wind tunnels, potentially impacting the flight of the ball and making the viewing experience significantly colder and wetter for fans during poor weather.

Minor Acoustic Redemption: The one saving grace for crowd noise is the heavy, flat canopies cantilevered over the seating tiers. These large, low-hanging roofs will reflect sound generated in the seats directly downward, potentially concentrating noise within each individual stand, even if the cross-stadium acoustics remain compromised.

Ultimately, while the integration with the surrounding parkland is beautiful, the open-air, fragmented layout feels better suited for a quiet, focused event like a tennis match rather than the tribal, high-decibel environment of competitive football.
  • BBB Mataa998
    2.9k
    Ajde sad ljudi iz kluba dozvolite da se clanovi Dinama direktno izjasne. Napravite lijepo anketu na koju mogu izaci samo clanovi Dinama. Pa da dobijete takvu pljusku realnosti da vas malo vrati u ovaj svijet. Ovo nije stadion koji zele navijaci Dinama. Ovo je novo ruglo i nakupina nabacanog betona. Ovaj stadion sigurno nije ono sto nama treba. A te price o tome zelimo biti unikatni,nesto novo prezentirati sto neka nigdje to objesite macku o rep. Lako je biti poseban kada je nesto ultra mega ruzno,ali to bas nije pohvalno da se na taj nacin isticemo. Vjerujem da 85% navijaca zeli bas ono sto je ovim strucnjacima u ziriju dosadno i bezveze a to je obicna arena u bojama kluba sa spojenim krovom i tribinama. Nista vise.

P.S. ne tako davno smo znali kad nam nesto nije po volji napraviti mail i poslati ga osobama iz kluba to jest zatrpati im racun svoj mailovima. Pa nebi bilo lose kada bi se tako nesto odradili i sada,da taj mail dobiju kako ljudi iz kluba tako i vlada i grad
  • BlueDD
    79
    Zato jer je proveden arhitektonsko - urbanistički natječaj sukladno pravilniku o provedbi istih, a ne anketa građana ili referendum. Meni se osobno sviđa odabrano urbanističko rješenje za sve zone u cjelini i ideja promenade od Borongaja do parka i u tom pogledu sagledavanja uređenja cijele zone mi je ovo rješenje najbolje mi od svih 5 prvorangiranih, ali mi se izrazito ne sviđa idejno rješenje stadiona i najgore mi je od svih 5 prvorangiranih ...
  • dinamofan
    67
    ja sam se nadao da ce me za par sati proci muka i da cu mozda pronaci nesto pozitivno u svemu ovom ali cak sam jos gore i dalje ne mogu vjerovat…ovo se mora zaustavit
  • Jaro
    12.8k
    Jedino pozitivno je fakat ogromna povrsina za recimo mural s ogromnom oznakom HOSa ili slicne tematike... Jebo ih spomenik SSSRu u Zagrebu 2026. godine....
  • Orc123
    17.4k
    Pokusavam naci nesto pozitivno u ovome vec par sati ali ne mogu. O jbm ti majku pa kao je moguce da izaberes nesto cime ce te sprdavati doslovno svi! Nesto tako mrtvo, neorginalno, tmurno.....jebo mu mater ajd da su ga pofarbali malo u plavo bar, dali zivota ali ovo doslovno izgleda ko krematorij ili anticki spomenik kutiji pred 100 godina. Kakva se jebena arhitektonska cuda od stadiona rade po svijetu i mi onda izaberemo ovo.....na sta te to moze asocirsti osim potrgane kutije? To je gore od školjke jbt! Ne volim vjerovati u zavjere i takve gluposti ali ovo za mene izgleda fakat da nam ga netko fino metnuo i napravio sprdacinu...ovo je doslovno najgori izbor valjda koji je ponuđen....ja cisto sumnjam da je bilo nesto gore od ovoga......
    Umjesto da imas akusticni stadion na kojem ce se svi usrat kad zagrmi u Europi, ti dobis ovu vjetrometinu na kojoj ces sigueno i pokisnuti i smrznut se kad zahladi.....

Sramota! Fujjj
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube