• Renato
    491

Ma jbt lik se od nikuda pojavio i sad on zna detalje, di je bio do sad, meni se čini da su projekti skrivani ko zmija noge, ne pušim te fora sa insajderima
  • jedan u nizu
    19.7k
    Povecas broj mjesta u rubovinaDenle

fe18bcb56ffb650fcb548ea07b72be4e.jpg

Pa to i govorim. Zasto uopce napraviti stadion sa manjkom tih mjesta. Odma napravis da su svi u istoj razini.
    Imas i ta mjesta sa ''boljim'' pogledom, a imas i eto nesto losija mjesta.

Slika je prigodna, najte se ljutiti, nije svrha uveda :D
    (Dense/Denle)
  • Denle
    813
    Pa to i govorim. Zasto uopce napraviti stadion sa manjkom tih mjesta. Odma napravis da su svi u istoj razini.
    Imas i ta mjesta sa ''boljim'' pogledom, a imas i eto nesto losija mjesta.
    jedan u nizu

Pomalo ironicno da nekog nazivas "dense", a ne shvacas osnovna pravila stadionske arhitekture.

Evo ti ELI5

- Klub zeli stadion od 30 tisuca i zeli sto veci profit od ulaznica.

- Projektant u projektu poveca broj mjesta na stadionu koje kostaju 50€, a smanji broj mjesta u rubovima koja kostaju 20€

- Projektant posljedicno napravi stadion valovitog oblika tipa Emirates u Londonu, Estadio da Luz u Lisabonu ili kao vec spomenuti stadion Nizni Novgorod

Kuzis sad?

Zaboravio sam spomenuti da, iako iznutra stadion izgleda valovito, tlocrt stadiona je savrsena elipsa, sto pojednostavljuje matematicko projektiranje.
  • Pacho
    20.9k
    Moj insider javlja da je Mozemo inzistirao da stadion bude oblika lijevog testisa Rade Boric
  • jedan u nizu
    19.7k

Hvala na lijepim komplimentima ;)

Ma i dalje ne kuzim.
    Mislim kuzim jedino ako ti je u kamen uklesano da imas recimo 30k mjesta, i nijedno mjesto vise.
    Ali ako gradis veliki stadion, onda ocekujes da je uglavnom rasprodan i da imas sto vise gledatelja.
    Zasto Arsenal nebi zaokruzio potpuno stadion i popunio te coskove, recimo dobio 5k mjesta, i samo dodatno zaradio na tome?
    Mjesta koja su postojeca vec, ostavis po cijenama kako i jesu, samo si eto dodao 5k sjedalica koja ce biti 20% jeftinija od onih pored njih.

Tj zasto se od pocetka to nije odmah napravilo kada su troskovi daleko manji.
    Nisam arhitekt, ali izgleda mi kao da u takvim slucajevima ne trebas vecu, jacu konstrukciju, ne moras mijenjati izgled i konstrukciju krova, vec samo nadodati tih nekoliko redovia betona.
    A ako to toliko vise opterecuje konstrukciju, odmah u startu napravis dovoljno jaku konstrukciju da izdrzi i tih ''par redova''
  • NORTE
    27.2k
    Sve tribine su razdvojene i sve tribine su natkrivene.
    Sjever i jug su u jednom komadu
    Istok i zapad su na dva kata.

Istok i zapad su možda malo "viši" od sjevera i juga, krov z + i malo prelazi preko krova od s + j.

Rupa u čoškovima su mi neobjašnjive.

Novi stadion će u svakom slučaj biti VELIKI UPGRADE u odnosu na ovu sramotu i što god dobijemo je plus za klub i nas.

Međutim, naravno da želimo najbolju moguću opciju koja dobro izgleda.

Nejednako visoki krov tribina i razdvojene tribine baš i nemaju smisla.
    Nelogično mi je i da je jug u jednoj etaži ako se i tamo moglo dobiti lože, a goste ostaviti samo na gornjem dijelu ili ih prepoloviti na obje etaže.
  • The Undertaker
    10.3k
    Jel vi razumijete što pišete? Ja mogu razumijeti da će se stadion nekom biti lijep a nekomu neće, kakvo god rješenje izabrali. Ali da "velikim" arhitektonskim uredima, biranim stranim i domaćim arhitektima u žiriju objašnjavamo da na stadionu nešto nema smisla je apsurd.

Od stadiona očekujem da ga naprave što prije. Volio bih da bude originalan. Da li je lijep ili nije potvrditi će vrijeme.
  • Noel
    25.2k
    Tolko se toga nasralo i nagnojilo na ovoj temi iako još nije niti prikazan niti predstavljen završni rad. Jedno je sigurno, imat ćemo konačno stadion kakav Dinamo, grad Zagreb i navijači Dinama zaslužuju.

Boli me ona stvar oće tribine bit spojene ili odvojene i slična sranja. Desetljećima živimo na ovom ruglu od stadiona koji nema pošteni wc i sad se neki nađu pametni srat i gnojit o novom stadionu a koji još nije ni predstavljen.

Bit ćemo sretni ako uopće bude gotov za 5 godina bilo kakav stadion na Maksimiru.
  • Dinaminjo
    2.5k
    Nisam insider, ali bio sam.u pravu i vrlo blizu...

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/967706

Nis pametno necemo rec do sutra, temu lijepo zatvorit do 13h i bok
  • Fatos Beqiraj
    3.4k
    Ljudi vole pametovat svugdje u jednu ruku to i je svrha foruma ali eto Bobanu Capelassu Kovi o vodjenju kluba i nogometu, igracima o nogometu. Arhitektima najpoznatijim na svijetu o izgledu stadiona i eto. U svakoj branši nekom. To su crtali kako se pricalo jako poznati uredi, pa valjda svih 100 radova izgleda brutalno samo je trebalo odabrat najbolji po nekom ziriju, pa nije ni jedaj crta mujo i majmunovog sela da to nema veze s vezom
  • Boycie
    4.4k
    A nis kaj.

Ocekujem da bu nama lijep, jer nakon Maksimira nema kaj drugo bit...

Tovarima jedino flop, kao sto je kompleksasima i sve drugo vezano uz dinamo...

Struci pak najbolje rijesenje od ponudjenog...

Zelje su mi skromne: realizacija, natkrivene sve tribine, navijacka u komadu, te dasak originalnosti i malo nase tradicije...

Mi cemo se ionak pobrinut da opet bude tesko osvojiva utvrda...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet