• Zagreb1992
    3.8k

Može ako će favbet dati još koji milijun više
  • ZrnTSCHeZ
    2.3k
    Od prvog dana kad se krenulo u ozbiljnu realizaciju novog Maxa imal sam želju da bude nešto poput onog u Nizhny Novgorodu...kaj se mene tiče mogli su ga i klonirati.
    OK, nešto je veći nego kaj je ovim natječajem traženo, al da bude u tom stilu.
    Nije pretenciozan, nije nikakva avangarda, al je TOP.

Još 16 sati mogu maštati...
  • nin0belan
    54

Odbijam vjerovati da bi pobjedničko rješenje, ako i ima "rupe", bilo bez nekog smisla. Iako vidjet ćemo sutra, samo kažem da ne vidim smisao kategorički odbijati tako nešto kad postoje neki slični primjeri koji dobro izgledaju.

Sadašnjem Maksimiru nisu problem odvojene tribine već potpuna asimetričnost, udaljenost terena od tribina, nenatkrivenost tribina i generalno loša infrastrkutura, a i raspadno stanje.

Kad tribine budu uz teren i kad budu natkrivene krovom koji će uvelike pomoći oko akustike ta odvojenost ne bi trebala predstavaljati toliki problem.

Možda je cilj pogled na maksimirsku šumu.
    Ipak ne isključujem mogućnost da to s rupama ne bude dobro izvedeno i možda su u šumi.
  • fakin
    6.3k
    Vjerujem da je i akustičnost stadiona bila jedna od bitnijih stavki pri odabiru
  • crophantom
    7.8k
    pa da drugi put čujemo točno kaj je Miške reko Kolariću!
  • R13S61
    731

Ma stari moj slažem se ja s tobom u većini stvari, osim ovog dijela oko akustike...
    Naravno da će to biti bolje nego sada, ali zdrava logika mi nalaže da nemoguće da akustika bude ista na stadionu koji je u potpunosti zatvoren i na onom koji ima 4 otvora u kutevima...

Siguran sam da ne postoji navijačka grupa koja je glasnija od boysa... I kada je postalo realno da se ide u novi Maksimir, počeo sam maštati kako će izgledati kada 30 tisuća Dinamovaca zagrmi "Dinamo Zagreb" na zatvorenom akustičnom stadionu... Pazi to je nešto što se nikada nije dogodilo i nitko od nas ne može ni zamisliti kako bi to grmilo...
    E pa nažalost izgleda da ni nećemo doznati... I to me jednostavno ovih dana ubija...

A širenje pjesme na spojenim tribinama i odvojenim je pak druga tema o kojoj bi isto na temelju dosadašnjeg iskustva mogao na široko, al nemam živaca...

Jednostavno meni kao navijaču je bitnije da stadion omogućuje što bolju atmosferu pa makar to bilo na uštreb nekog arhitektonskog segmenta, al jbg arhitekti su ti koji odlučuju...
  • Kujtim Shalla
    12k
    Ako stvarno budu odvojene tribine mislim da nas neko dobro buši
  • Sava Krpa
    1k
    Realno kakav god bude bit ce bolji od postojeceg, sto i nije neki problem. Taman i sa rupama na kutevima objerucke bi prihvatili tipa nazad par godina tako da dramit oko toga nema smisla. Ali s obzirom da nam se ukazala generacijska sansa da dobijemo novi moderni stadion uvjeren sam da koji god se odabere da ce biti vrhunski a na nama je da mu dodijelimo uspomene i kultni status kao i onaj “miris” sto je onomad Koch spominjao.
  • Mali dioničar
    20.6k
    Taman i sa rupama na kutevima objerucke bi prihvatiliSava Krpa

se ukazala generacijska sansa da dobijemo novi moderni stadionSava Krpa

Ako ovu šansu sjebemo, ja sigurno neću imati novu, a sumnjam i za naše klince.
  • jedan u nizu
    19.7k
    Od prvog dana kad se krenulo u ozbiljnu realizaciju novog Maxa imal sam želju da bude nešto poput onog u Nizhny Novgorodu...kaj se mene tiče mogli su ga i klonirati.
    OK, nešto je veći nego kaj je ovim natječajem traženo, al da bude u tom stilu.
    Nije pretenciozan, nije nikakva avangarda, al je TOP.

Još 16 sati mogu maštati...
    ZrnTSCHeZ

Meni su ti stadioni sa coskovima koji su nizi od glavnih tribina bas uzasni.
    Koja je svrha tih valovitih tribina?
    Doslovno si samo ''uzeo'' stadionu xy tisuca mjesta jer eto - dizajn.
    Gabariti ostaju isti, vjerovatno i konstrukcija, u vecini slucajeva i krov
  • Denle
    811
    Koja je svrha tih valovitih tribina?jedan u nizu

Maksimalizacija broja mjesta s dobrim pogledom na teren
  • Pacho
    20.9k
    Zar nije "insider" koji je dojavio da su tribine odvojene rekao da nismo blizu otkrivanja? Da bi se par sati kasnije potvrdilo da ce ga sutra pokazati.
  • jedan u nizu
    19.7k
    Maksimalizacija broja mjesta s dobrim pogledom na terenDenle

ok, i sta ako napravis da nema tih valova?
    I dalje imas ta mjesta koja imaju bolji pogled.
    Samo jos dobijes mjesta koja imaju nesto losiji pogled.

Po tome mozemo napraviti tribine od ruba 16m do ruba, da maksimiziramo najbolja mjesta.
    Zasto smo prosirili tribine da idu iza ravnine gol linije?
  • Mathiasovi Chageri
    9.4k
    Nakon valjda zadnjih 40 godina plakanja zbog Maksimira, udaljenosti tribina od terena, razdvojenosti tribina, reflektora koji niču ispred tribina, dočekali smo taj “međunarodni natječaj” i “novi landmark Zagreba” da bi na kraju potencijalno dobili nesimetrične visine krova, betonjaru i rupe u kutevima.

Valjda jedina stvar oko koje se ova napaćena navijačka vojska slaže je bila da želimo natkriven stadion, potpuno kompaktan i zatvoren.

Kad sam u projektu vidio da se planira dvorana i stadion na istom kompleksu, nekako sam se nadao da ćemo dobiti nekakvu našu “jeftinu” verziju VTB Arene odnosno VTB Arene + Jashin Central Stadiona.

Nadam se i dalje do 13:00 sutra da će me razuvjeriti i da je finalno rješenje zaista dobro, pa makar nek je na kraju i onakvo kakve informacije čujemo, ali da je barem bolje od ostalih u top 5. Jer ako bude boljih rješenja, a mi smo odabrali lošije u ovoj “jednom u životu prilici” zbog bilo kojeg razloga, baš će me to dotući.
  • Denle
    811
    ok, i sta ako napravis da nema tih valova?jedan u nizu

Povecas broj mjesta u rubovina
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url