• Brusa
    4.3k
    Ne treba Dinamu "šaka o stol" trener koji će "uvodit reda", nego nam treba osoba koja će se postaviti kao autoritet svojim trenerskim znanjem, neće pucati kad je loše na terenu i koja će razvijati odnos s igračima ala Cesc/Arteta/Pep recimo. Onda će ga igrači slijediti, jbg.Paggini

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:
  • Paggini
    98.5k
    Oprosti, ali ovo mi se cini kao glupost.GeneralNapoleon

Pa zvuči, da, u vakuumu. Ali ak se gleda da su Jakira bacili hladno pod bus nakon Bayerna, Fabia izbušili, logika mi neka nalaže i da je slično bilo i s Bjelkanom jer previše se toga nakupilo da je bilo slučajnost.

Opet, ja ne ulazim u to jel to dobro ili ne, ne znam odnose koje imao s igračima, ni zbog čega su potencijalno bili ti odnosi loši, ali mogu zaključiti da je Bjelkan bio u modusu "ili moje ili nikakvo", što ne znam jel će biti dobar modus operandi za trenutni Dinamo koji ima ekstremno snažne karaktere.

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:Brusa

Sergej tada je bio sve osim ovog, svlačionica ga je spasila, a i na kraju mu i presudila.

Sad kad bi Jakir došao, s ovim autoritetom kojeg ima i uspjesima koje ima bi bila druga priča, ali tada je bilo jbg drugačije.
  • San Lorenzo
    24k

Bjelica je jedna krajnost, ovo što imamo sad je druga krajnost, yes man, bez stava kojem je ok da mu predsjednik ulazi u svlačionicu, koji nema problem da mu se određeni igrači prodaju bez da se dovedu zamjene, koji starijim i iskusnijim igračima prepušta vođenje svlačionice.

Btw, ne želim da Bjelica bude kandidat za išta u slučaju promjene jer je on gotov s ozbiljnim poslom, mislim da je pred njim journeyman faza karijere i hvatanje brzih isplata...ako možemo dovesti igrača Milana i zavirivati u akademije PSGa ili Barcelone, onda valjda možemo pronaći i trenera koji je na tom tragu, trenutni nezna niti će sa 51 godinom išta novoga naučiti.
  • GeneralNapoleon
    2.7k
    Ali ak se gleda da su Jakira bacili hladno pod bus nakon Bayerna, Fabia izbušili, logika mi neka nalaže i da je slično bilo i s Bjelkanom jer previše se toga nakupilo da je bilo slučajnost.Paggini

Ne bih ja rekao da su igraci bacili Jakira pod bus, vec da je to napravio vafl. Jesu li igraci busili Bjelicu ili u kojim odnosima su s njime bili ne znam. Ja samo kazem da mi nema smisla da su glumili ozljede.

što ne znam jel će biti dobar modus operandi za trenutni Dinamo koji ima ekstremno snažne karaktere.Paggini

Ja iskreno ne vidim snaznije karaktere nego u prvom mandatu. Inace je bitna i potpora uprave koju bi trenutni trener imao svakako, kao sto vidimo i vise nego sto treba. Velika je to razlika za autoritet trenera. Samo sto je trenutni trener u tom segmentu toliko limitiran da mu ni to ne pomaze. Ja bih cak rekao da ni Kovu ne buse igraci nego da je vise do toga da nemaju vise vjere u njega.
  • jedan u nizu
    19.5k
    Ne treba Dinamu "šaka o stol" trener koji će "uvodit reda", nego nam treba osoba koja će se postaviti kao autoritet svojim trenerskim znanjem, neće pucati kad je loše na terenu i koja će razvijati odnos s igračima ala Cesc/Arteta/Pep recimo. Onda će ga igrači slijediti, jbg. — Paggini

Meni to zvuči kao Sergej Jakirović :eyes:
    Brusa

Je, zato smo svi ''tjerali'' Jakira jer nije imao autoritet nad svlacionom, gdje su senatori iz pusacke sobe igrali kad im se dalo, a on nikad nije prihvatio kritiku i odgovornost nego je svaki put drugog igraca kudio u intrervjuu nakon tekme.

Nama Jakir u njegovoj epizodi ovdje, nije imao nikakav autoritet.
    Bio je previse uplasen svega i mislio je sam da ce dobiti otkaz nakon svake utakmice, pa je uvijek trazio izlike i krivio druge. Dovoljno je pogledati njegove intervjue pa cete vidjeti da li je takav covjek imao svoj stav, svoje ja i autoritet nad svlacionicom.

Uostalom, njegovo trenersko znanje i taktika u dinamu nisu postojali.
    Nismo imali automatizme, nismo znali sta hocemo, kako cemo napadati. Nije bilo dogovorenih, uigranih akcija, nismo se kretali bez lopte, lopta je isla od igraca do igraca kao vruci krumpir koji nitko nije htio, i svi igraci su ocekivali od drugog da ce nesto napraviti.
    Prilagodbe protivnicima bilo, pripreme utakmica su bile grozne.
    Nije on izgubio samo od Hajduka i Bayerna. Samo citajte postove od Krizya nakon svake njegove tekme, gdje je svaki put rusio negativne rekorde u cijeloj povijesti dinama.
    Imao je niz od koliko, 10-15 pobjeda sto je izvuklo prvenstvo, ali ne znam da li se mozete sjetiti kako su izgledale te utakmice? Svaku tekmu smo se drzali za glave vecinu tekme i opasno visili, ali bi dosta cesto usao neki s(p)retni gol i pobjedili bi 1-0.
    Otkaz je dobio zasluzeno i prekasno.

To sto je nakon dinama postigao vece uspjehe i popravio se kao trener, ne znaci da je ovdje bio super.
    Kao i igraci, treneri napreduju kroz karijeru, ili padaju. Jakir je dovoljno mlad i zeljan i svaka mu cast na napretku, pokazuje puno vise nego u dinamu.

Ostat ce zal sto taj trenerski napredak nije dozivio ovdje, ali zato se nadam da ce jednog dana opet biti trener dinama, pa da mu po tome sudimo.
    Ali ne sad, i ne kroz sljedecih 5 godina. Neka dode za 10-20 godina, sada je jos prerano.

Uostalom, njegov prvi mandat je bio jako cudno razdoblje u klubu, mijenjanje uprave, nova demokracija, trazenje predsjednika, sportskog direktora, financijski upitnici, sve je to utjecalo na njega i na igrace tada, i tu sigurno lezi dio razloga zasto je u dinamu bio jako los, a kasnije malo vise prodisao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.