• Ljubo
    1.8k
    Zašto tako osobno netko ovo doživljava? Citirao je tebe, ali htio je svima objasniti kako se pravilno izgovara i piše nečije prezime. Nije to bio nikakav napad na tebe, mogao je bilo koga drugoga označiti i opet bi napisao istu stvar.
  • Sajla
    23.8k
    ovo nije bilo ništa protiv tebe osobno. nepotrebno ovako reagiraš.

već sam pisao o tome na zoni, postavio pitanje/komentar kad je tvoj zemljak Ivan Ljubić gostovao na ZD podcastu (što je on prihvatio kao korisno i zahvalio se), bilo je i zafrkancije na moj račun na forumu zbog toga koliko me to s "Šivalecom" iritira. zadnjih mjeseci sam to ignorirao i slučajno se danas nadovezao na tvoj post kao što sam mogao i na još sto njih u međuvremenu.
    nisam mislio da nakon što o ovome pišem već ne znam koji put trebam posebno objašnjavati namjeru nekome tko je na forumu tri godine.

kako tko govori doma me uopće nije briga i ne pada mi na pamet da ih u tome ispravljam, ali ako nekad budem u tvom društvu i nešto krivo izgovorim - upozori me.

moj komentar je išao u smjeru upravo onoga što sam napisao - desetljeća upropaštavanja kajkavštine u javnosti i guranja u drugi plan kao nekakvog seljačkog govora niže vrijednosti što sam i potkrijepio primjerom Krleže koji je to činio s vlastitim prezimenom. pantići i jugooficiri su bili primjer poraza sviju nas kao govornika hrvatskog jezika, a zašto si ti to doživio kao osobnu uvredu, to mi fakat nije jasno. pročitaj ponovo ako treba.

uglavnom, nepotrebno tražiš svađu. naravno da sam "dovukao iz druge teme" jer o imenima naših igrača stvarno nema smisla razgovarati pod kup utakmicom s niželigašem. ispravit ću vjerojatno opet nekoga, a s obzirom da se neću truditi pamtiti kome odgovaram - možda baš tebe i ako će trebati hodati po jajima da se ne bi netko uvrijedio... a gle, ne budem.
  • Hnlovac
    7.8k
    Treba opet Gruntovčane na TV vratiti za svaki slučaj
  • Facke
    8.8k

Imas se epizode na YouTubu. Ste oce nek se ide educerati. Pametne se bi stvari nafcile.
  • Hnlovac
    7.8k
    ne trebaju Gruntovčani nama educiranima po toj temi, nego onima koji ne znaju

Jer će oni dalje odgojiti generacije koje ne znaju za Gruntovčane
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.