• vjeko1701
    29.3k
    al pari sa Bjelicom koji je imao 10 puta jače konkurente nego danas. HNL je u ogromnom padu zadnje 2 godine.don

Znači HNL je u padu zadnje dvije godine pa je posljedično konkurencija prije 9 godina bila 10 put jača.

Znaš, sjećam se te konkurencije. Hajduk pod Brbićem kojeg nitko ne shvaća ozbiljno. Najbolji igrač Mijo Caktaš, najskuplji igrač Palaversa na posudbi na kojoj mora igrati jer im svaki nastup donosi novce. Hajduk u konstantnom padu kaj će se i vidjeti godinu dana kasnije kada jedva završe 5.

Rijeka drugu sezonu nakon titule u dodatnom padu. Još uvijek solidna ekipa ali se vidi Miškovićeva najava velikog rezanja troškova. Odlazak Keka je vidi kud to vodi, dolazak Bišćana i onog nekog pomoćnog trenera radi kojih kreće rat Armade i uprave.

Osijek, prva nešto ozbiljnije složena ekipa nakon dolaska Mađara. Predvodnici Hajradinović i Kleinheisler.

Rudeš, taman otišli Španjolci iz Alavesa nakon kaj su sezonu ranije ipak izborili dosta neočekivan ostanak u ligi.

Inter tik pred raspad i stečaj. Istra standardna u zoni Istra, 9. mjesto. Gorici prva sezona u ligi sa dosta zanimljivim kadrom ali ništa spektakularno. Ljudi se čude Zwolinskom. Slaven više manje isto kao i danas. Lokomotiva ok, Ivanušec najbolji igrač, Jakićeva prva sezona, Majstorović ok. Ostalo nitko vrijedan spomena. Dvije sezone prije onog proboja do 2. mjesta.
  • ElDorado
    14.4k
    on nije Hrvat hahahaha. Dobro glupa fora ali ja ne vidim Hrvata, a da nije tovar, koji bi mogao preuzeti momčad. Stvarno ne vidim. Osim ako nećeš ulagati u nekog mladog trenera a opet ne vidim koji je to.
  • Crusades
    25.9k
    a i svih tih godina prije je konkurencija bila isto neviđeno jaka.

Prošle sezone je konkurencija izgleda prvi put u raspadu otkad je HNL-a.

Hajduk od 2011. u bankrotu i do dolaska Livaje nikakav, Rijeka se do dolaska Miška i Volpija borila za ostanak, Istra je nekoliko sezona igrala doigravanje za ostanak u 1. HNL, Loksa nam je bila poslušna sestrica, a i Osijek je igrao sa Dragovoljcem za ostanak u ligi zadnje kolo ako se ne varam.

Ne bi rekao da su navedeni klubovi u sličnim situacijama danas.
  • vlatkomarkovic
    4k

Pozdrav, dugogodišnji pratitelj, jedno pitanje, ak ne bi bio problem, šta se smatra strancem? Da li su Ex-Yu i imigracija stranci?

Hvala na odgovoru.
  • Kujtim Shalla
    11.7k
    Niko mi ne može reći da ova ekipa ne može bolje i da ova ekipa koja je za HNL Manchester City nije dobra . Jednostavno tumse vidi trenerica ruka ili nedostatak iste . Rezultati ok, ajd dobro , ono da smo drugi,treći bila bi bruka. Ali nakon 2 mjeseca mi izgledamo sve gore ,to je jednostavno do trenera . A koliko će trebati nekome da to shvati ,nadati se i stalno postavljati neke nove zahtjeve,rokove tipa HNL nije dobro , kvalifikacije smo fulali moralo je bolje ,ali sad u grupnoj fazi moramo pokazati od čega smo . Mora biti napredak u odnosnu na prošlu. Kad i to sjednemo,bude sad se mora uzeti HNL i tako u krug.
  • don
    21.6k
    tko priča o tim vremenima? Referirao sam se na Bjelicu i mislim da se jasno o kojim sezonama okvirno govorin.
  • vjeko1701
    29.3k
    Doslovce sam naveo stanje iz prve cijele Bjeličine sezone.
  • don
    21.6k
    moj se post odnosnio na Bjeličin drugi mandat pa vrlo lako moguće da sam krivo razumio i da se mislilo na prvi. To i ima više logike ali nije mi ni na kraj pameti bilo da se vraća u taj period.
  • vjeko1701
    29.3k
    Pa valjda se vrijedi usporediti s mandatom kada je odradio cijelu sezonu i osvojio druplu krunu a ne mandat di je odradio manje od polusezone. A bome i ta sezona, nijedan klub nije osvojio više od 65 bodova a nije bilo radi kvalitetne konkurencije.
  • Noel
    24.5k
    Boban je nekoliko puta ponovio a evo da Vam prenesem dok je on predsjednik stranac neće biti trener Dinama, da stavimo točku na te ideje.Kvasina

Nema to baš smisla. Školu drže Španjolci, glavni savjetnik u klubu mu je Capellas, od ovogodišnjih prinova i pojačanja hrpa je stranaca kao i prošle sezone. Više bi rekao da nema Boban problem sa strancem na klupi nego je problem da li postoji renomirani strani trener koji bi pristao doć u Dinamo odnosno u HNL.
  • Ivanmtk
    2k
    Jerko Leko će bit novi trener. I to je meni jedino logično. Odgajati vlastitog trenera kroz sustav jer su ionako svi treneri koji se vrte oko kluba i svi treneri koji su ti dostupni, realno europski srednji do niži razred kvalitete i razlika među njima je "5 deka".
  • don
    21.6k
    pa po imenima je bila bolja, bilo je teže uzeti bodove i više klubova je imalo ambiciju. Po 5 klubova se borilo za europu, 3 za naslov, onu sezonu kad je Šibenik ispa 2-3 se borila i za ostanak...

Jerko Leko će bit novi trener. I to je meni jedino logičnoIvanmtk

Mario ostani.
  • dragošlapa
    357
    Sorry, ali ovo:

Ova momčad u odnosu na prošlu godinu je doživjela popriličan redizajn: Ljubičić, Villar, Bennacer, Vidovic, Bakrar, Soldo… manje vise svi su participirali, Livakovica da ne spominjem…Kvasina

ne mogu prihvatit kao argument jer naprosto ne drži vodu, a nisam načelno za smjenu Kove (još)

Ljubičić i Villar su participirali jedino u zimskom prijelaznom roku, obojica su otišli prije tog Kovinog proljeća. Po Bennacera se Boban duže vozio nego kaj je ovaj bio na terenu. Vidovića i Bakrara mogu prihvatit, ali i to je nategnuto, pa i Bakrarovim golovima unatoč.

Vidović je tu zapravo meni najzanimljivija priča, jer Vidović od svih navedenih u odnosu na svoju zamjenu (Hoxha) mijenja geometriju momčadi u napadu i u obrani, ali to nije dovoljno da se složim kako je ovo sad neka redizajnirana ekipa. Usput, Vidovića se nije vidjelo na lijevom krilu nego na 8-ici. Slično kao što bi se dogodilo i Baturini, jer se i njega vidjelo na 8-ici.

Uglavnom, ajmo por favor se ne opravdavat s "novom" ekipom, jer je dan skoro 500. Kovine ere.
  • Kvasina
    266
    nisam te razumio? Tko nije Hrvat?
  • vjeko1701
    29.3k
    Veća konkurencija ne znači i veća kvaliteta i to je stvar koju puno ljudi koji proklamiraju najbolje ili najgore ikad ne razumiju.

Evo, meni se u ovoj sezoni HNL-a igra puno bolji nogomet u odnosu na zadnje tri. Generalno brži, direktniji. Igra više mladih koji možda nisu imena ali vrlo lako pokažu kroz koji mjesec da nisu ništa lošiji od nekih agencijskih igrača koji obično popunjavaju rostere ekipa.

Danas je zadnji dan prijelaznog roka u HNL-u, ekipe su više-manje takve kakve jesu. Na zimu će se vidjeti tko je u kakvoj poziciji i tko će se ići pojačavati.

Hajduk je doveo par ok igrača, Rijeka je dovela dosta ozbiljno krilo a očito im i ostaje Fruk barem do zime. Varaždinova ekipa je već neko vrijeme na okupu i ljudima je jedini poraz zasad protiv nas. Istra je složila dosta mladu i brzu ekipu.

Trenutni HNL nit je najslabiji ikada nit najjači. Al meni trenutno ima neke dosta zanimljive mlade igrače umjesto stalnog seljakanja jednih te istih HNL imena po klubovima i dovođenja sumnjivih likova iz jednih te istih agencija.

Uostalom, u Europi, Jablonec koji je na jedan gol izbacio Varaždin je na kraju prošao i Rangerse i igra ligašku fazu. Midtjyland koji je izbacio Rijeku je jedan od top favorita KL. Hajduk je iskoristio padobran protiv Pafosa i ušao preko Rakowa. Nije niš od toga impresivno, al bome je bilo puno sramotnijih rezultata u pretkolima zadnjih sezona. Pa u onim "nikad jačim" sezonama je znalo biti puno sramotnijih rezultata.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.