• Makedonion
    361
    Sve sto zelim je da stadion izgledom pripada Zagrebu, a ne Tokiju. Najgore mi je kad vidim AI videa di se stadionu pretvaraju u plasticna kasina sa svim tim bljestilima. Meni su recimo stadioni od Krasnodara (zaobljeno) i Legije (kockasto) do jaja.
  • 433
    18
    Dosta su očekivanja megalomanskaMathiasovi Chageri

A najviše mi dize očekivanja broj prijava i interes velikih međunarodnih arhitektonskih ureda. A i sama lokacija je interesantna, u blizini centra, maksimirska suma na sjeveru, bas može sve skupa to izgledat atraktivno.
  • vukyxd
    178
    Sve što želim je dobra i kvalitetna integracija s maksimirskom šumom, recimo ukopavanje cestovnog prometa na Maksimirskoj i stvaranje ogromne pješačke zone, a da vizualno izvana stadion prati prijelaz iz grada u šumu. Iznutra je ionako sve to isto.
  • crophantom
    7.4k
    to ukopavanje bi svi htjeli, ali mislim da je to puno preskup sport, tak da, tome se nemoj nadati.
  • rioda
    18.4k

Meni je isto tako prihvatljiva ideja i nekog većeg pješačkog nadvožnjaka ili kako to već nazvati. Vidio sam kvalitetne izvedbe toga na nekim europskim stadionima već, ali i općenito u gradovima. Može se skroz dobro povezati ta zona pješački na taj način, a da nije ogroman i skup projekt kao denivelacija

Recimo stadion Debrecena ima to super izvedeno, a nalazi se u samoj park šumi
  • fakin
    6.1k
    Da, bilo bi mrak povezati park i stadion pjesackim platoom, a ispod napraviti podvoznjak kao slavonska savska
  • crophantom
    7.4k
    to je vec realnije da.
  • vukyxd
    178
    nekog većeg pješačkog nadvožnjaka ili kako to već nazvatirioda

nathodnika :grin:
  • rioda
    18.4k

A da, to bi bio ispravniji naziv :sweat: Samo nisam mislio na onu klasičnu izvedbu nathodnika sa stepenicama s obje strane i relativno uskim pješačkim prolazom, nego kao neki cestovni nadvožnjak s blagim nagibom koji slobodno koriste pješaci, biciklisti i sl
  • tigric
    1.4k
    kako ce ovo bit otrovna tema kad se objavi pobjednicki rad. zanima me hoce li se vise pljuvati po tomasevicu ili bobanu
  • jedan u nizu
    19.4k
    nego kao neki cestovni nadvožnjak s blagim nagibom koji slobodno koriste pješaci, biciklisti i slrioda

Ja bi to napravio doslovno kao onaj prijelaz za divlje zivotinje na autoputu.
    Toliko siroko, i sa posadenim zelenilom posvuda, da uopce nemas dojam da ides preko ceste.

Sirine od ulaza u park doslovno pa sve do prvog jezera. Vise manje koliko je sad sirok cijeli stadion na toj strani.
  • Doktor Kunić
    6.9k
    kako ce ovo bit otrovna tema kad se objavi pobjednicki rad. zanima me hoce li se vise pljuvati po tomasevicu ili bobanutigric

Molim moderatoru da isključi registriranje novih korisnika do daljnjega
  • Sajla
    23.8k
    i meni se sviđa tako nešto pa sam išao malo istraživati.
    tramvajske žice su na 5,5 metara visine, ne znam koliko se mogu spustiti, ali neka to bude visina koju treba postići (bez spuštanja razine prometnice). uspon do 8% smatra se laganim, a mislim da ne želimo tamo nešto za planinare. to znači da uspon treba početi i završiti skoro 70 metara sa svake strane Maksimirske. sjeverni gol je danas udaljen toliko. razočaran sam rezultatom :(
  • Endeavour
    716
    Sve što želim je dobra i kvalitetna integracija s maksimirskom šumom, recimo ukopavanje cestovnog prometa na Maksimirskovukyxd

Pričali smo o tome ovdje više puta.
    To je idealni scenari i to sam zagovarao još 2014. U poslovnoj školi Experta smo imali i fiktivni idejni natječaj. Od Kraša do Bukovačke. To je bio neki minimum za tramvaj, jer si limitiran nagibom.
    Niti jedan projekt nije bio ispod 800M eura, danas bi to bilo preko milijardu eura.
  • jedan u nizu
    19.4k

Ma neka bude onda onako lagano kaskadno.
    Stavis 3 stepenice nekakve cijelom sirinom, oplocnjake, da to izgleda sto prirodnije. Time ubijes visinu malo pa opet neki nagib.
    Pa za 6-7 metara opet tako i eto, smanjili smo to za barem duplo :D

Barem sa juzne strane, gdje je stadion.
    Sa sjeverne gdje je park, nek se slobodno proteze skroz do aleje, tj maksimirskog perivoja koji je setaliste od ulaza do vidikovca.

Svo to drvece koje stoji tamo presadis nazad na taj prijelaz, opet imas zelenu povrsinu, samo si dodao ''breg''.

Ili moze ici ukoso, paralelno sa perivojem, pa da juzni dio zapravo zavrsi tamo negdje preko stengi i preko prvih 5-6 redova parkinga ispod zapada :D
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet