• Doktor Kunić
    6.9k
    Najbolje da se o tome ne priča dok se sramotimo do Kranjče, a tada ako na svakoj nije barem 10 k onda s k vragu…Big Daddy

Ako na tribini sereš koliko danas po zoni, nije ni čudno što ljudi ne dolaze. Pa ko bi slušao takve kao ti svaku utakmicu
  • Big Daddy
    1.9k
    Zbilja fali istok. Jbg, za neke je sjever lud jer su u godinama, ili su sa djecom, istok za stariju ekipu ko stvoren bio
  • Boycie
    4.3k
    Živimo u surovim vremenima kad su ljudi rastegnuti do maksimuma. Živimo u gradu gdje je velika većina ljudi radnička klasa, šljakeri.Tu se ne živi od turizma, iznajmljivanja apartmana, već ljudi rintaju cijelu godinu, veliki dio njih i preko zakonskih 8h dnevno i još krpaju kraj sa krajem s obzirom na primanja i standard. K tome živimo u gradu sa prometnim kolapsom, svako ko ima preko 10km do posla, a takvih je masu, na dnevnoj bazi gubi samo u prometu svojih sat dva dnevno, ako ne i više. Dakle, ljudi preko tjedna praktički nemaju privatni život. Ja gledam svoju okolinu, obitelji sa mladom djecom, tjedan kao da ne postoji. Na mom primjeru, sa istoka grada do NZG na posao, samo u tu svrhu gubim 2h dnevno, to je tjedno 10h, provedenih u autu. Prije 18-19h me doma s posla nema, ako nisi Krpa i ideš odmah u birtiju nakon posla, već si obiteljski čovjek, pružiš doma ruku, provedeš vrijeme malo sa djecom i ideš strgan spavat. Jako je malo vremena za bilo šta drugo, kakva god organizacija bila.
    I ZG je vjerojatno jedini takav grad sa svim navedenim okolnostima, ako nije jedini onda je to ovdje daleko najizraženije.
    I kaj ti ostaje - vikend. Ljudi žive za vikend koji proleti uz obiteljske obaveze, nabavku, rodjendane, proslave, putovanja, da ne nabrajam...
    I onda imaš par tisuća zadrtih dinamovaca, koji pokušavaju na sve moguće načine odvojiti par sati za dinamo. Ti ljudi doslovno prilagođavaju privatan život unaprijed prema dinamovom rasporedu. Ali nekad je i to nemoguće. Vjerujte da treba biti jebeno uporan i zadrt za dinamo, da uz dvoje djece i što te nema cijeli tjedan praktički, vrijeme koje trebaš provesti sa obitelji, ti provedeš na tekmi. Naslušo sam se 100x od djece i žene 'opet te nema opet taj dinamo'...
    I slažem se, svejedno dinamo treba imati posjetu prek 10k. Da nas ne jebu skeneri i brojači, već imamo taj prosjek. Da imamo imalo pristojniju infrastrukturu, ide to i više.
    Da, zadrtima je to nebitno, ali postoje i ostali dinamovci. Postoji masu onih kojima je dinamo prioritet, ali ne baš svaki vikend. Postoji masu onih koji biraju tekme radi financijske situacije, masu onih koji će doći na jače tekme, masu onih koji žive van ZG ali iz realnih razloga nisu u mogućnosti dolaziti češće itd itd. Na kraju postoji i par desetaka tisuća automobila sa dinamovom zastavicom, 70.000 clanova i vise od milion dinamovaca.
    Kranjča bu puna stalno, to ne sumnjam. Na novom Maxu u ovakvoj ligi teško ćemo ikad ići preko 15-18k prosjek, uz natalitet i pad broja stanovnika. Ali isto tak smatram da nam svejedno treba stadion od 30k, jer dinamo ne igra samo HNL na njemu.
    Isto tako stvara se mit da su na stadionu većina ljudi van ZG, to su gluposti, sada i uvijek ljudi iz ZG će činiti 80% posjete i to je normalno i tak treba bit.
    I na kraju, stvaraju se i mitovi i daje se previše pozornosti ovdje tovarima. Ovo što oni imaju, ovaj trend podrške traje zadnjih par godina, a ne od stoljeća sedmog, svaka čast sve 5, ali veliki dio povijesti imali smo slične i bolje brojke od njih. Uz već izlizane priče sta taj grad nudi u odnosu na ZG.
    Nije baš sve tako crno, stvari idu na bolje zadnjih godina, napredak je itekako vidljiv i sigurno dolaze još bolja vremena.
    I kolko god nenormalno zvuči, ovakve 'manje' tekme na raspalom Maxu su još uvijek nagrada nama zadrtima, bez gužvi, bez filtera, sa ljudima koji žive ovaj klub punim plućima. Čista romantika.
  • Big Daddy
    1.9k
    Forum je mjesto di se iznose misljenja, na tribini se navija, a sereš-ti.
  • prefontaine
    10.8k
    Ispada kao da smo svi mi iz zagreba lijeni i razmazeni (a vecina i je)jedan u nizu

Pa ovime si sve i rekao. Većina iz Zagreba je lijena i razmažena, i u čemu je problem to priznati? Nitko nije ni rekao da su SVI iz Zagreba lijeni i razmaženi
  • Purgeri
    1.3k
    Ovu temu bi bilo najbolje zaključati, možda i trajno. Bilo bi idealno da samo par ljudi može objavljivat u njoj, prebrojavati ulaznice, ako nam je to uopće potrebno. Ovo ostalo, jel kiša, jel sunce, naricanje oko broja ljudi i posljedične rasprave je za ubit se
  • Gradina
    440
    Hahahaha ovo je fascinantno
    Ti se vrijeđaš na čistu matematiku i pišeš gluposti, koje nažalost dosta ljudi i misli
    Pazi navijam za Dinamo jer je kontra tovara, koja mentalna akrobacija
    Zadnje tri generacije moje obitelji navijaju za taj zagrebački Dinamo, obiteljski smo članovi kluba
    Navijamo za klub iz grada koji je odškolovao i zaposlio velik dio moje obitelji (mene osobno samo odškolovao), s vremenom su moji rođaci postali rođeni Zagrepčani i redoviti su na stadionu Maksimir (jedva čekam da kažeš na ovo sve "boli me kurac")
    Tom logikom svi Hercegovci su počeli navijati za Dinamo jer su mrzili Dalmatince

Nikad nisam, a ni neću reći ništa protiv grada Zagreba, ali mislim kao osoba koja je cijeli život manje ili više redovita na Maksimiru imam pravo govoriti o njegovoj posjeti kad imamo demokratski klub, koji ne može okupiti ozbiljan broj ljudi u idealnim sportskim uvjetima

Ne planiram se dalje baviti ovime, nije mi u interesu dobiti ban jer odgovaram na provokacije, ali mislim da bi sa strane moderature bilo u redu da prouče našu konverzaciju, mislim da je dobar ukus prijeđen u ovom komentaru i da je vrijeđanje nepotrebno, ali to je na vama da procijenite
  • jedan u nizu
    19.3k
    Pa ovime si sve i rekao. Većina iz Zagreba je lijena i razmažena, i u čemu je problem to priznati?prefontaine

Razmazeni su svi, ne samo iz Zagreba. To je poanta iz upisa prethodnog. Ne uzdizem ljude odavdje, samo govorim da smo svi isti.
    Jasno je da se ocekuje da ce vecina posjetitelja biti iz grada iz kojeg je klub. Ali ako se dicimo time da pola Hrvatske navija za nas, gdje su onda ti ostali navijaci?
    Zasto oni dolaze samo na derbije? Ako i tada uopce.
    Zasto odi jednostavno ne dodu na jednu Goricu i pogledaju utakmicu.
    Nije cijela Hrvatska i dinamovski puk na 500km udaljenosti.
    Dobar dio navijaca iz okolnih zupanija je brze na stadionu nego pola Zagreba. Nema tu izlike o nedolasku jer je daleko, jer oduzima previse vremena.

Zato mi ide na zivce to sranje po ljudima iz Zagreba i brojanje ko je veci navijac, tko se voz i u koji grad nakon utakmice, i ko ima pravo gledati tko je dosao na tekmu.
  • Hnlovac
    7.8k
    Kranjča i 11 000 taman :ok:
  • joesimunic
    561
    Milsim meni su prepucavanja na ovoj temi glupa jer se ovdje o posjeti/neposjeti svađaju bar što ja mislim ljudi koji fakat vole i prate i dolaze na utakmice. Odgovorno tvrdim da na zoni ima puno manje ovih kauč ratnika, nego bilo gdje drugdje, a problem je u onim kvazi dinamovcima koji vjerovatno ne znaju nabrojat 10 igrača i nikad maksimir vidjeli nisu, ali se po komentarima na društvenim mrežama i drugdje junače i drže prodike, a takvih je puno više nego nas tu nažalost..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.