• Draž
    2k
    Napokon je došao red da i veteranska momčad Dinama dobije svoju temu.

VNK Dinamo Zagreb - Fakini je osnovan prije dvije godine uz dozvolu i podršku GNK Dinama.
    Momčad je sastavljena od članova/navijača Dinama koji imaju pravo nastupa u veteranskom rangu.
    Osnovna ideja je bila s vremenom pokušati privući bivše igrače Dinama koji igraju veteranski nogomet po drugim ekipama da se vrate u svoj klub, svoj dres i pod svoj grb.

U natjecanja ZNS-a smo se uključili u najnižoj ligi veterana, 2.liga, skupina C i u prvoj sezoni ostvarili plasman u viši rang natjecanja, 1.ligu, skupinu B.

Već tada smo nagovarali bivše igrače da nastupaju za nas i kada su shvatili da je priča dobra i ozbiljna dali su nam naslutiti da razmišljaju o dolasku.

Sezonu u prvoj ligi smo krenuli dobro i jesenski dio bili pri vrhu, no na kraju smo završili na osmom mjestu.
    Važno je napomenuti da smo imali puno ozljeda. Klasični veterani... Najgore je bilo kad smo na polusezoni ostali bez prvog vratara zbog loma ruke, a svi koji su ikad igrali za veterane znaju da je dobar vratar pola momčadi.

Ipak, uspjeli smo se dogovoriti sa nekoliko bivših igrača Dinama da dođu kod nas. Uvjet je bio da igramo Premijer ligu. Najviši rang natjecanja.

Ukazala se prilika da zbog otkaza nekoliko dotadašnjih premijerligaša uskočimo umjesto njih i zaigramo u elitnom rangu veteranskog nogometa u 58.prvenstvu veterana ZNS-a.

U ponedjeljak 31.08.počinje nova sezona, a u njoj ćemo igrati pod imenom VNK Dinamo Zagreb - Ribnjak.

Ljubitelji veteranskog nogometa moći će uživati u potezima Jerka Leke, Domagoja Abramovića, Hrvoja Štroka, Ivana Krstanovića, Josipa Tadića, Etta, i ostalih igrača koji su prošli dinamovu školu, upisali nastupe za seniore Dinama i kasnije imali profesionalnu karijeru, a i onih koji su seniorski nogomet igrali u drugim profesionalnim klubovima.

Prvu utakmicu igramo u ponedjeljak u 20.30 na terenu br.7 na Maksimiru (umjetna trava pokraj bazena) protiv veterana NK Trešnjevke, a utakmica bi se koliko smo čuli trebala prenositi i na Dinamo Plus kanalu.

Sretno našim veteranima u novoj sezoni.
  • 433
    13
    Znaci veterani Lokse prešli za veterane Dinama
  • Minken Bojna
    249
    Da, jer Zvone nije dao Leki da igra za Lokomotivu, već prošle sezone su se zvali Poliklinika Ribnjak zbog toga.
    Šteta, bilo bi puno bolje da i Dinamo i Loksa imaju ekipu jer veteranski nogomet je u padu i sve je manje ekipa ( premijerka ove sezone ima 7 momčadi).
    Sad imamo situaciju da za veterane igraju igrači koji nemaju nikakve veze sa Dinamom, a mogle su se sastaviti dvije podjednako dobre momčadi.
    Sretno dečkima iako će se prošetati ligom.
  • Mali dioničar
    20.5k
    veteranski nogomet je u padu i sve je manje ekipaMinken Bojna

Hvala dragom Bogu.

U Zagrebu je deficit terena s obzirom na to koliko velik broj klinaca trenira i fakat je sve što nam treba da se 50godišnjaci sa škembom nalijevaju pivom i uzimaju terene na kojima bi u tom terminu trebali trenirati 10-15godišnjaci.

Ja bih prvi Leki ZABRANIO veteranski nogomet uopće. Baš mi treba da trener Dinamove razvojne momčadi zaradi ozljedu zbog jebene veteranske lige.
  • Minken Bojna
    249

Da, ajmo zabraniti ljudima koji se cijeli život bave sportom i koji su cijeli život u nogometu da ponedjeljkom odigraju 80 minuta i da se poslije malo podruže i maknu od svakodnevice.

Ajmo zabraniti Leki da hoda po stepenicama jer može istegnuti ligamente, ajmo mu zabraniti vožnju auta jer ga netko na semaforu može pogoditi kad naglo zakoči, ajmo ga zatvoriti ispod južne tribine jer je trener B momčadi i kaj on ima uopće izlaziti i imati privatni život.

Gluposti pričaš!
  • 433
    13
    Sretno dečkima iako će se prošetati ligom.Minken Bojna

Ima jedna opasna ekipa sa zapada :) ali svakako se slažem s tobom za ostalo
  • Mali dioničar
    20.5k
    maknu od svakodneviceMinken Bojna

Ajde sad sam sve čuo.

Trener razvojne momčadi Dinama mora se maknuti od teške svakodnevice igrajući veteransku ligu.

Ne daj Bože da u tom terminu nekog skautira, napravi neku analizu ili popriča sa svojim igračima.

Nego neka igra ligu kakvu ni jedan europski klub koji drži do sebe ne igra.
  • rokikaciga
    17.5k
    A kaj s nama koji nemamo tu ulogu kao Leko u Dinamu? Sa obicnim smrtnicima?
  • Mali dioničar
    20.5k

Samo derite.

Meni je rasipavanje energije trenera i igrača na bilo što što nije njihov posao teško gubljenje vremena.

Ali me smeta da zauzimate termine djeci.
  • Minken Bojna
    249

Namjerno sam odvojio dio posta o Leki sa ostatkom u kojem govorim o ostalim veteranima, ali ti si svejedno u nedostatku argumenata, uspio to namjerno povezati.
    Ne znam samo zašto si se na njega "nakačio ", čovjek živi nogomet, igra svaki turnir i svaku tekmu kao onu protiv Reala na Maksimiru, i ima pravo, kao i svi mi, na privatni život i raditi što želi u slobodno vrijeme dok je god to u granicama i pravilima koja određuje njegov poslodavac, u njegovom slučaju Dinamo.

Ta djeca, koju toliko spominješ, su u velikom postotku djeca istih tih veterana, i oni plaćaju klubovima članarine, opremu i sve ostalo što naplaćujete od njih.
    I nadam se da u tvom klubu treneri imaju pravo otići na hakl sa ekipom i imati privatan život.
    Ovdje završavam sa raspravom.

Slažem se, Špansko im je jedini ozbiljan protivnik.
  • Draž
    2k
    Sad imamo situaciju da za veterane igraju igrači koji nemaju nikakve veze sa Dinamom,Minken Bojna

Nažalost, općenito nema puno bivših igrača Dinama koji igraju veteranski nogomet tako da se momčad mora popuniti sa onima koji to nisu.
    U ovoj ekipi je najmanje deset bivših igrača Dinama. A mi ostali smo svi članovi kluba i redoviti na dinamovim tekmama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.