• scooniepenn
    7.3k

Nitko suvisao ne može amnestirati obranu. No, iz moje perspektive pomoć Mišiću u defanzivnoj tranziciji (nadamo se da je to Kravcov) i ozbiljan vratar su po meni prvi preduvjeti. Potom možemo pričati o užoj obrani.
  • Crni86
    23.9k
    ne citas. Golman je problem, ali nije najveci. Znaci nije broj jedan na listi problema.

Da je doso top golman primili bi mozda 2 gola manje, ali se ne bi umajjila cinjenica da nam obrana i dalje pliva. Ili da poklanjamo golove.

Da misic je problem, a tko je problem na branjenju prekida? Misic isto? Problem je mnogo dublji, ali okej. Vi mislite da se zamjeni jedan igrac i sve je rijeseno, a to nije istina. Nit ce problem obrane nestat novim golmanom nit ce nestat novim zadnjim veznim. Panika se nece rijesit dok nasa obrana ne postane discipllinirana i uigrana.
  • Masherano
    5
    ali to je glupa sintagma na našim prostorima da te vratar drži, je li Unai Simon držao Španjolsku ili je cijelokupna Špa igra i obrana držala Unai Simona da odmara po cijele tekme. Mi smo navikli na to da nas vratar treba držiti jer smo u podređenom položaju, ali Dinamo se ne gradi da bude podređen nego da bude on taj koji podređuje druge kao u HNL-u.

baci pogled ponovo krenuo je na loptu prije nego što je Miške blokirao dalje je stao, ali i nije imao šanse da obrani. I samo vrati se na 60 sekundi prije gola, McKenna sam na lopti vraća se igrač iz zaleđa i umjesto da šalje golmanu loptu on ju baci 3 metara ispred sebe igrača Vikinga tu slijedi aut i onda nitko ne izlazi na ovog na 16 metara i gol.

Nije da branim Nevu i sam bi nekog novog i boljeg, ali ljudima je najlakše okriviti onog gdje ne treba ouno razmišljanja.

iz moje perspektive dva početba krila, a sve ostale osim Nsokija i Danija dati za kutiju cigara sa pravim krilima bi jučer u 20 minuti bilo 0:3 i danas nebi vodili ove rasprave uopće.
  • hardek
    12.3k
    Vi mislite da se zamjeni jedan igrac i sve je rijeseno, a to nije istina. Nit ce problem obrane nestat novim golmanom nit ce nestat novik zadnjim veznim.Crni86

Moje mišljnje je otprilike ovakvo:

Problem 1# - golman
    Problem 2# - preofanzivne 8-ice. Jedan jednostavno mora biti više duel igrač i odgovorniji u obrani
    Problem 3# - ako dižeš obje 8-ice visoko u posjedu lopte, ne možeš dizati i oba beka visoko jer onda ako izgubiš loptu i ne osvojiš je nazad reposjedom protivnik ide u kontru na 2 ili 3 naša igrača.

Naravno ovo sve vrijedi uglavnom samo za Europu jer u HNLu će ti prolaziti ovo na temelju ogromne razlike u kvaliteti
  • scooniepenn
    7.3k

Sjajna usporedba s najboljom momčadi na svijetu. Unai Simon nije Courtois, Oblak ili Alisson, ali je i dalje odličan golman i što je za španjolsku igru najbitnije svjetska klasa u igri nogom i istrčavanjima gdje korigira sve dubinske lopte koje prođu iza obrane. Zato im je prvi izbor. Želim reći da kad stavljamo vratare u relacije - Simon za rang Španjolske i Nevistić za rang Dinama - tu nema znaka jednakosti.

Krenuo je pola koraka, ali nije ostao toliko u raskoraku da se niti ne pomakne. Ponavljam, nije morao braniti, ali nije niti krenuo. Gledao sam golove 10-ak puta noćas, jer nisam mogao zaspati od muke. Stojim pri ovome.

Krila su nam debelo ispod nivoa i to je svakako problem, no to ne umanjuje da je vratar nulta točka, kamen temeljac.
  • scooniepenn
    7.3k

Sa 2 gola manje imali bi produžetke. No, nema smisla da raspravljamo dalje, jer se jednostavno ne slažemo. Poštujemo jedan drugoga i to je to.
  • Crni86
    23.9k
    slazem se, ali ja bi prvo stavio disciplinu momcadi. Nemre svatko imat svoju viziju igre u obrani, primjer toga su mi ta izljetanja sergija. Jer nama vlada panika u obrani, nije ovo samo pitanje i trke vec kad netko postavi svoj napad nama je svaki malo jaci centarsut panika. Vlada opca nesigurnost.

Onda bi ja naveo osmicu koju spominjes, al nju spominjemo vec xy mjeseci. I to vec ptice na grani znaju, pogotovo za nogomet kakav zelimo igrat.

I onda tek ja dolazim do vratara.

Po meni su tim redom razlozi zasto smo mi ispali od vikinga i zasto na kraju smo se mucili s thunom.
  • scooniepenn
    7.3k

Hvala kolega. Sve se slažemo. Točno tim redoslijedom. Pokušavam zadnjih nekoliko postova to objasniti.
  • Orc123
    16.9k
    od rijeci do rijeci tocno....
    Tocno tim redom.
    Svatko tko realno gleda nasu ekipu vidi to, sve ostalo je mazanje ociju.
  • rioda
    18.1k

Ja bih dodao i sterilna i nemoćna krila kao jedan od problema
  • Crni72
    239
    Nek admini zaključaju opet temu.
    Ovo nema smisla. Ako se nismo pojačali do PO LP- pojačanja ne treba očekivati za EL i to je to.
    Pa gdje vi gonjate. Ovaj bi golmana, onaj osmicu, veli fali desni bek, a tek krila. Nema. Ende!
  • Masherano
    5
    pa nije igrala Špa protiv Dinama iz Prekodravca da najboljem napadu na svijetu dopusti 3 glupa šuta i da si golmana ne opterete sa time.

upravo to fali jedna osmica u stilu Fede Valverdea,Ricea ili Fabiana Ruiza. Dodao bih na to možda su osmice preofenzivne s obzirom da popunjavaju prostor u napadu koji bi inače trebao biti prazan da kad krila probe da mogu nešto i napraviti.
  • DinoLeonix
    2.1k

Tako je. Navijači kluba koji je rušio sve moguće velikane se trebaju zadovoljiti s osvajanjem usranog HNL-a. Ne budi smiješan. Ne trebamo se lagati, podbacilo se opako s ovom prijelaznim rokom.
    Pričamo o dugoročnoj stabilizaciji kluba a odbacili smo 40 milijuna eura.
    Niti mislim niti tvrdim da je kraj svijeta, siguran sam da financijski to sve nije toliko loše koliko se pokušava pokazati ali… dugoročnu stabilizaciju nam donose samo dvije stvari. Rezultat u Europi i razvoj mladih igrača
  • hardek
    12.3k
    Ja bih dodao i sterilna i nemoćna krila kao jedan od problemarioda

Nažalost mislim da smo u drugoj polusezoni bili blizu riješenja svih problema ali smo sve to bacili u vodu.

Vidović na lijevom krilu koji ulazi u sredinu/međuprostor i Vinlof koji ide široko je trebalo nadograditi sa desnim krilom koje stoji široko i igra 1 na 1.

Ovime bi riješili jako puno problema, Zajca možeš u sredini zamjeniti defenzivnijom 8-icom jer Vidović okupira taj prostor i Valinčić koji ostaje niže i više centralno jer je desno krilo široko u izolaciji.

Znači lijeva 8-ica je više neki vodonoša koji čuva leđa Vinlofu i Vidoviću a Valinčić se ubacuje praktički na drugu 6-icu. Dobivaš dodatna 2 igrača u negativnoj tranziciji. Vidović kombinira u međuprostoru sa Stojkovićem i Beljom, taj trokut je uvijek vrhunski funkcionirao jer sva tri imaju i imaginaciju i tehničku kvalitetu.
  • Masherano
    5
    Gledam sad drugi gol može li netko reći što Dominguez radi,Valinčić je na tom igraču on ide na tuđeg igrača?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.