• Mr Anderson
    21.5k
    Villar i ljubicic su zrtve ispod prosjecnog trenera koji nije znao radit s njima i iskoristit ih na pravi nacin.über alles

Glupost na kvadrat. Jedina trenerova greška je bila što je Ljubičiča predugo držao u prvih 11. Trebao ga je posjesti na klupu već u 10. mjesecu. Prodisali smo kad smo se riješili njih dvojice. Ne znam umjesto koje dvojice bi oni trebali igrati. Jedan misli da je na haklu, drugi ne zna kud goni.
  • Krizy
    75.3k
    Nove dvije asistencije Štefulja.
    Za Győr je odigrao 81 utakmicu, upisao 10 golova i 29 asistencija.
  • Mali dioničar
    20.4k
    Mislim da je tu napisano dosta stvari kakve mogu funkcionirati u teoriji, ali praksa je pokazala da se Dinamo digao bez Ljubičića, Villara pa i Kulenovića.

Iako je Kulenović zbilja puno dao Dinamu, prošle sezone je upravo zbog njegovog uvijek poštenog pristupa uz varijablu formacije 4-3-3 Beljo redovito izlazio iz igre, a nakon što je Beljo počeo igrati po 90 minuta, eksplodirao je on sam, a i Dinamov bodovni saldo.

Po meni bi u svakoj momčadi tipa Dinama trebalo postojati tri kategorije igrača.

Ja sam ih nazvao Mentors, Holders i Challengers.

Mentors su oni koji su kvalitetom i karakterom vodje momčadi. Boban je pitao Petkovića, hoćeš biti taj - kapetan Dinama s velikim K, a Petković je na to rekao da ga boli k i dobro da ga je Boban sterao. Slična situacija s Pjacom.

Dakle, on u mojoj glavi zamišljenih Mentora ostao je samo Mišić. Zamjenik kapetana Kule i Neva. To je u startu išlo, ali nakon Pule su se karte promiješale i Boban je vidio tko bi trebali biti Mentori i imenovao Mišića, McKennu i Zajca za te.

Kičma momčadi koja ju drži uz Mentore su tzv Holderi koji su trebali biti Beljo, Kule (ali Kule ne igra ako igra Beljo), Ljubo, Villar, Bennacer...

Challengeri (igrači koji moraju rasti i prodati se) su trebali biti Valinčić (krenuo super), Vinlof Perez, Dominguez, Vidović, a Stojković je bio ni na nebu ni na zemlji.

Kad se sve posložilo i došao je novi Mentor na gol - Dominik Livaković - Dinamo se prošetao ligom.

Sad opet imamo upadanja i ispadanja iz tih kategorija - Stojković postaje vruća roba i i za njega i za Dinamo bi bilo dobro da eksplodira do kraja i da ga se proda kao i Baturinu i Sučića. Isto vrijedi i za Domingueza i za Vinlofa.

U medjuvremenu imamo novi pokušaj sa iskusnim Rusom i mladim igračima iz Barce i PSGa i uskrsnulima Kačavendom i Mudražijom koji su na tragu uloge Gode od lani.

Za nadodati je da za razliku od lani postoji Dinamo 2 pa neka tu iskoči Zebić ili Šunta bilo bi super.

Dakle, ne znam otkud kritičarima pravo da vele da je Boban išta napravio pogrešno. Apsolutno je nemoguće da se svi igrači dobro uklope, a bitnije od uklapanja je po meni bio elegantan i ekspresan razlaz kao Ljubo i Villar na zimu tako i Vidović na ljeto.

Rezultat mu daje za pravo i već je ispunjen proklamirani cilj ulaska u EL kroz play off LP.

Bez namjere kritiziranja Filipovića i Nevistića, da je tu Livaković već bi Dinamo bio i korak bliže LP i zbog njegove kvalitete a i zbog placebo efekta da mu ekipa toliko vjeruje da svi igraju 15% bolje s njim u ekipi.
  • Šteco
    2k
    Vezano za Bennacera, ja bi rado vidio da on više ne bude dio ove teme, i to na više sezona. Volio bi da vrati svoju temu iz arhive. Pa kome pravo kome krivo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.