• vjeko1701
    27.5k
    I da i ne, primarna razlika je u kompoziciji i ponašanju veznih igrača ali ima i razlike u ponašanju i krila. U 4-1-4-1 i 4-5-1 krila se više ponašaju kao veznjaci, povučenija su, ne rade nužno ofenzivni overlap sa bekovima, češće ulaze u sredinu, više sudjeluju u kreaciji a manje u završnici.

Al na stranu filozofija iza pojedinog sustava. Indikativno je da se ne igra pod mus samo i isključivo jedan kao što se to prodaje po raznoraznim podcastima i novinama.

Službeno iz kluba nitko nije rekao da je 4-3-3 nepromjenjiva doktrina. Ako se dobro sjećam, Boban je samo izjavio da taj sustav smatra najboljim i da će on biti temelj. Negdje drugdje je netko od trenera izjavio da će fokus biti na 4-3-3, 4-1-4-1 i 4-2-3-1. Al velika je razlika između temeljnog sustava ili fokusa na neki sustav i apsolutne doktrine jednog sustava.

Oni koji znaju više neka napišu ako žele. Ja sam samo postavio pitanje koliko je ta ideja da će cijeli klub uvijek igrati samo 4-3-3 istina a koliko standardno podcastersko igranje pokvarenog telefona i prenapuhivanje istine.
  • Roky
    147
    realno sustav 4-3-3 uz neke preinake prelazi i u 4-1-4-1,4-2-3-1 a u defanzivi moze bit 4-5-1 ili 4-4-2 da 8 i 9 rade presing dok 4-5-1 je vise za neki niski blok e sad mi koji laicki gledamo ne vidimo da u toku utakmice se sustav dosta mjenja ovisi o protivniku itd.
  • Zagi
    18.6k
    Ja cu samo rec da je ovo sve, vise manje, isti k. Imaa jedan blok igraca ispred golmana, dva visoka krila, spicu i tri srednja vezna koja u konstelaciji mogu izgledat kak god i ovisi od profila igraca. Na osmici ti mogu bit Stojkovic ili npr Bennacer al jedan bu se prirodno ponasao kao 6/8 pa ispada da igras 4231 a drugi kao 8/10 pa bus igrao 4411 ili 433.rokikaciga

Dobro Roki, uspori malo.
    A gdje ti je tu mjesto za dekrete , pečate i naredbe?
    Mora ekipa malo nekako ogadit. Daj malo užeta , a ne ovak rigidno.

A kaj je tek sa hibridnim 6icama i hidbridnim osmicama, igračma nedefiniranare pozicije i ostalima?
    Još buš napisao da je najbitije da igrač zna igrati nogomet, a poziciju ćemo mu naći.
    Blasfemija.
12345Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.