• Hnlovac
    7k
    Iskreno, ne vidim kako bi tu bilo populizma , jer sa svojim politikama teško može dobiti glasove od mnogih navijača, a ekipa koja su joj glasači često mrzi nogomet

Ovo se čini iskreno, jer ne vidim kak moze profitirat od ovog
  • ZGV
    4k
    Navijanje za klub, politicka stajalista itd su privatna stvar.
    Ne mislimo svi isto i to treba razumijeti.
  • Lihtmašinac
    1.8k
    Iako se tema zove "(...) koje navijaju za Dinamo Zagreb", a ne "(...) koje su navijale", stavit ću ovamo informaciju o jednom znamenitom pokojniku, koju sam upravo saznao i koja me ful razveselila:

I veliki Julije Knifer (1924.-2004.), svjetski poznat i utjecajan slikar, bio je strastveni dinamovac.

21.jpg
  • Paggini
    91.9k
    Sudjelovao je i u kreiranju Dinamovog grba što mi je prije nekoliko godina potvrdio Zorislav Srebrić

Jebački tvrdo, imamo grb sukreiran od strane jednog od važnijih europskih slikara 20. stoljeća. Trebali bi ovo malo više razglasiti iskreno, ne bih ni znao da nisam sad pročitao
  • Sajla
    22.2k
    WOW!! Ovo mi je kompletna novost! Nada Knifer mi je bila razrednica, a Julije Knifer je na fasadi školske zgrade nacrtao svoj meandar u plavoj i crnoj boji. Gledao sam ga svaki dan godinama, na tom dijelu dvorišta smo igrali nogomet i valjda sam milijun puta nabio loptu u njega. Tek godinama nakon što sam završio osnovnu sam saznao što je to uopće. Prije nekih 10-15 godina ga je tadašnji ravnatelj dao djelomično prefarbati da pokrije grafite - nije imao pojma preko čega farba. Za klince koji šaraju po zidovima je to razumljivo, ali sramota je tko radi u našim školama, sramota je da nam u sklopu likovnog odgoja nisu ništa o tome ispričali, nego da smo tek usput čuli da je "muž od Kniferice nekakav slikar".
    Sad kad znam ovo o Kniferovoj ljubavi za dinamo i sudjelovanju u dizajnu grba, još mi je više žao što nam kao klincima u školi nisu o tome govorili. Nadam se da će klub uskoro posjetiti školu u Gornjem Vrapču u sklopu akcije "Od malih nogu uz plavi klub", da će obilježiti i ovu priču s Kniferom, možda uz obnovljeni meandar postaviti neku spomen-ploču?

EDIT: nakon gledanja videa s novim dresom, pada mi na pamet da bi možda nekad u budućnosti mogli odati počast Kniferu na sličan način, iskoristiti meandar kao obrub rukava ili ga na neki drugi način uklopiti u dizajn dresa. čovjek je bio jedan od najvećih likovnih umjetnika svog vremena, Belgijanci su to napravili s dresom reprezentacije i Magritteom, bilo bi više nego opravdano da to dinamo napravi s Kniferom.
  • Paggini
    91.9k
    Nadam se da će klub uskoro posjetiti školu u Gornjem Vrapču u sklopu akcije "Od malih nogu uz plavi klub", da će obilježiti i ovu priču s Kniferom, možda uz obnovljeni meandar postaviti neku spomen-ploču?

EDIT: nakon gledanja videa s novim dresom, pada mi na pamet da bi možda nekad u budućnosti mogli odati počast Kniferu na sličan način, iskoristiti meandar kao obrub rukava ili ga na neki drugi način uklopiti u dizajn dresa. čovjek je bio jedan od najvećih likovnih umjetnika svog vremena, Belgijanci su to napravili s dresom reprezentacije i Magritteom, bilo bi više nego opravdano da to dinamo napravi s Kniferom.
    Sajla

Apsolutno potpisujem od riječi do riječi, sve.
  • emilperska
    17.3k
    Zanimljivo. Nisam ni ja ovo znao.

Zanimalo bi me tu malo više detalja, na izradi kojeg grba je sudjelovao?

Grb koji imamo danas je de facto nastao 1923. i trajao do 1945. osim što nije bilo slova d nego neka oznaka Građanskog. U upotrebu je vracen 1970. sa slovom d. Knifer je rođen 1924. jel.

Moguće da je radio na onom grbu koji je bio aktivan od 1952. do 1970.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.