• Filip85
    1.4k
    Ne znam samo otkud Englezima pravo da su tako bahati. SAD je u košarci veći favorit na OI nego što će to Englezi ikada biti na SP-u u nogometu pa su 2004. ozbiljno shvatili tekmu sa Litvom za broncu.
  • Mr Anderson
    20.7k
    Ja u ovim utakmicama reprezentacija kad mi ne igramo, uvijek "navijam" za onu koja mi je kao nacija simpatičnija ili protiv one koja mi je antipatična. Nikad ne navijam za igrača, pa mi je malo blesavo kad pojedinci pišu da masa ljudi na Zoni navija za Messija, a ne Argentinu. To su gluposti. Niti jedan klub u kojem je igrao Messi mi nikad nije bio simpatičan, isto ko ni Ronaldov. Ne moraš imati emocija prema nekom igraču, ali ko netko tko voli i prati nogomet, moraš se nakloniti onome što Messi radi na terenu već 20 godina. Za sve ostalo van terena mi puca k...c.
  • vjeko1701
    26.7k
    ali ko netko tko voli i prati nogomet, moraš se nakloniti onome što Messi radi na terenu već 20 godinaMr Anderson

Ako si roker ili metalac i voliš glazbu, dal se moraš nakloniti onome kaj radi Taylor Swift na svjetskoj pozornici? Svatko ima neko svoje poimanje ovakvih stvari, svakome je nogomet nešto njegovo.

U onome kaj nogomet meni znači, Messi i Ronaldo su nebitni likovi. Mogu reći da su objektivno među najkvalitetnijim igračima ikada, najbolja dva u moderno doba al to je to. Nikakvi nakloni, nikakvo štovanje. Neće mi faliti niti ću puštati suzu za njima kad odu.
  • Jaro
    12.3k
    Zaboli me za njihove uspjehe, dostignuca i rekorde. Na granici sam mrznje i Messija i CRa i posebno Real/Barcelona spike. Mrzim ono sto predstavljaju i ono u sto su nogomet pretvorili...
  • Jos-Optimus
    12.1k
    Da, meni je osobno najogavnije to što ispada da klubovi i nagrade postoje zbog takvih pojedinaca. Izgubila se svijest momčadskog sporta i značenja ekipe. Pa zlatnu loptu nije dobio Iniesta, Ribbery, Sneijder, Lewa...sve zato jer su ova dvojica morali dobivati nagrade. Zato je Modrićev podvig tim veći. Ali ono Ronaldovo ponašanje kad je Luka dobio...pa stari moj, zakucao bi te tamo na licu mjesta posred te njuške
  • Hnlovac
    7k
    otvaranje nogometa nenogometnoj masi diljem svijeta

Inače sam za rast sportova, ali nogometu više ne treba rast. Zapravo, nadam se da će se smanjiti broj ljudi koji ga prati
  • Mr Anderson
    20.7k
    Miješaš kruške i jabuke, glazba ima hrpu žanrova i podžanrova koji se jako razlikuju. Naravno da netko tko voli rock se neće ni osvrnuti na Taylor Swift. Nogomet je jedan i jedini. Naravno da svatko najviše emocije ima kad igra Dinamo (mislim na Zonu). Ali ako pričamo s neutralne strane, ne moraš se nikome diviti ni klanjati, ali skinuti kapu onome što na terenu radi jedan Messi, originalni Ronaldo ili Zidane, to da. Ako to ne vidiš onda ne kužiš nogomet i nejasno je zašto ga uopće pratiš.
  • Glacies
    25
    Ovdje se slazem da je jedna ljepota nogometa sto ga svatko ima pravo gledati na svoj nacin, ali konkretno u ovom metaforu bi bar meni glazba bila sport, a metalac/roker nogomet i Taylor Swift neki drugi sport sto mozda ipak malo mijenja narativ.
  • rokikaciga
    15.9k
    Mislim da krivo usporedujes. Glazba je kao sport. Netko voli nogomet, rukomet ili sinkronizirano plivanje isto kao sto netko u glazbi voli rock, metal ili cajke. Kad cujem nekog novog ili nesto sto se rjetko cuje (npr uzivo na koncertima) u istom zanru koji volim ostanem ocaran isto kao sto ostanem ocaran kad Messi okrene 4 igraca koja su ukupno mlada 50 godina od njega ili kada Modric odigra vanjsku 30 metara "u trepavicu". Naravno da sam vise nahajpan kad mi svira najdrazi bend nego netko nepoznat. Ali to ne znaci da ne mogu cijeniti i uzivati u performansu. Iskreno boli me k za sinkronizirano plivanje, curling i slicno isto kao sto me zaboli za Taylor Swift ili Biebera. Ali cu se uvijek diviti necem na nogometnog terenu neovisno je li to Olmo, Messi, ili netko na terminu.
  • Tom Hanks
    5.6k
    Neki ovdje previše glume navijacku policiju,šta vas boli ko za koga i zašto navija?To je osobno pitanje, oče neko ovdje navijati za špa ili baš protiv arg baš me zaboli ima svoje pravo na to,zašto onda ljudi imaju potrebu glumit navijačke suce i mislit da im se drugi moraju pravdati zašto zamisli želi da argentina(ili netko drugi klub ili repka) osvoji i zašto navija za nju
    Navijao bi za arg kao i uvijek i bez messija,navijam za Romu radi Tottija jer mi je bio i ostat će igrač br1 i bez obzira šta dugo već ne igra i dalje mi je zbog njega draga Roma iako nisam nit rimljanin,nit talijan i di je problem?

A ko ne zna cijenit individualne sposobnosti raznih igračina pa tako i CR&LM očito se radi o kompleksu,to je vaš problem.
  • Pacho
    19.6k
    Nemam dojam da je to idoliziranje igraca umjesto klubova za koje igraju krenulo s ovom dvojicom, jer isto vidim od strane generacije nasih staraca kada pricaju o Maradoni, a Napoli je tu samo kao pozornica/nesto sporedno u kontekstu njegove genijalnosti. U 99% upisa o njegovom stazu u Napoliu se ne spomene niti jedan suigrac.

Takoder mi nije jasno to patroliranje i iscudivanje zasto netko za nekoga ili nesto navija kad se na kraju dana radi o loptanju, a sami proces navijanja je cesto iracionalan. Kakvog si smisla ima razjebati dan ili tjedan gledanjem utakmica/utrka usred noci, a ipak to rade milijuni ljudi diljem svijeta? Gdje je tocno ta kakti definirana granica izmedu simpatiziranja i navijanja?

Uostalom, kad ponekad bude clanak da neka osoba koja ne uspunjava niti jedan od uvijeta koji se ovdje traze navija za Dinamo ili Hrvatsku onda reakcije budu gotovo univerzalno pozitivne, a ne "gle budalu".
  • plavi72
    2.7k
    Olmo :heart: samo zbog njega za Španjolsku !
  • Shimano9
    54
    Prvenstvo sa puno utakmica i golova, preokreta, iznenađenja, last minute napetosti, punim stadionima, raznim vrstama navijanja, sveukupno jako dobrim utakmicama i nogometom, odličnim novim pravilima koja su ubrzala igru i produžila ju do samog kraja aktivno, produkcijom svjetske klase i unikatnim kutovima gledanja nogometa, borba za najboljeg strijelca do samog kraja, i još pokoja stvar... za sve nas koji volimo nogomet i nismo cinici frustrirani drugim (političkim i sporednim) stvarima, nažalost, ovo je zadnji dan jednog odličnog spektakla i najviše praćenog prvenstva do sad.

Obaraju se brojni rekordi i za jednog stvarnog ljubitelja nogometa sve ovo je bila poslastica koju nisu mogli pokvariti ni cinični komentatori javne televizije (najgori dio zapravo prvenstva i kronično nam fale pravi, old school komentatori), isto takvi novinari, ni itko drugi. Za kraj obračun pobjednika prošlog SP i pobjednika EP, kaj ćeš bolje od šampionskog sraza za kraj?

Nadam se spektaklu i puno golova, sinoć onih nestvarnih deset razmazi čovjeka, podsjetilo je na neke dobre stare dane kad se nogomet igrao na što više zabiti, a ne što manje primiti. Nadam se pobjedi Španjolske i da Olmo zabije bar jedan i proslavi Dinamo još više.
  • Ivan0302
    1.9k
    Ma samo da hoće sve završiti toliko sranja oko sudaca, tehnologije, viza jedva čekam Dinamo u utorak
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.