• Crni86
    22.2k
    pa znaci da je 2024 godina vec uvecana za pola godine za favbetov iznos pa je utjecaj malo veci? :smile:

Ili ti gledas koliki opcenito udio u budgetu iznosi to sponzoratvo?
  • Crni86
    22.2k
    a tko nam je bio prije favbeta glavni sponzor?

Nije bila ne kladionica kako tvrdis, vec je bio psk. Tako da to nije razlika izmedu kladionice i ne kladionice vec dvije kladionice.

Znaci vec dva ugovora najvece iznose daju nam kladare… vjerujem i da bi ljudi u klubu najrade uzeli nekog drugog sponzora…. Al stvar je takva da ocito oni nude uvjerljiv najvise novca, a nama je cilj maximizieati financiranje iz sponzorstava… nemremo imat i ovce i novce ovog trenutka…

Mislim istom logikom mozemo raspravljat o zabrani prodaje pive na stadionu jer postoje alkoholicari.
  • User123
    95
    a pazi sad ovo, moze se kompenzirati sa nesto manjim placama preplacenih igraca, ne treba ti puno da pogledas place i vidis preplacivanje Mmaea Zagorca Perica i mnogih drugih.
    Kao sto kolega Medvedgrad kaze, ne mogu kupiti dres najdrazeg kluba jer postajem hodajuca reklama tog zla koje unistava miljune obitelji sirom svijeta..
  • Dzoni
    6.2k

Jel te itko drži? Postoji nešto što se zove "slobodna volja".
  • markoli
    2.1k
    Imaš gore sliku u mom postu iz financijskih izvještaja - govorim o 2025. godini gdje je favbet bio glavni sponzor kroz cijelu godinu. 2024. ne uzimam jer je bila pola PSK, pola favbet. Ne znamo komercijalne uvjete, možda postoje neki bonusi za osvojeno prvenstvo, kup ili LP, pa 2026. bude malo veća ili manja, ali ovo je poprilično precizno.
  • fakin
    4.8k
    Evo sad sam izracunao otprilike u zadnjih godinu dana na fan shop i godisnje sam potrosio oko 1200 eur, plus cca 100tinjak pivi, da 3 eur ostane klubu po pivi, to je jos 300. Znaci 1500 eur Dinamo je dobio od mene ove sezone. A znam dosta ljudi koji kupuju vise od mene.

1 000 000 : 1500 = 666. Znaci treba samo 666 clanova poput mene da bi Dinamo dobio taj milijun. A vjerujem da ih ima mnogo vise
  • User123
    95
    ne drzi me nitko, odgovaram na tvoju konstatciju da je jedino rjesenje povecanje ulaznica.
  • Crni86
    22.2k
    a zas nebi imo oboje pa umjesto jednog igraca po milju eura na sezonu imao dva?

Malo realnosti bi bilo super.
  • User123
    95
    Zato sto su neke stvari vrijednije od miljun eura
  • markoli
    2.1k
    Nitko ne spori da kladionice daju najviše novaca, moja poanta je bila da prelazak na nekladionicu imalo financijski utjecaj od max. 1% na ukupne prihode.

Možda bi i Gazprom dao i više, pa ne bi baš pristali na to jel.. nije sve u lovi.
  • Jurki
    26k
    rista, da svih 60000 clanova potrosi toliko.. mi bi opet morali uzeti na dres tu jebenu kladionicu.
    Znas i sam u kakvoj ekonomiji Dinamo kao klub posluje.. ako netko da vise.. hvala Bogu micemo ih..
    ali nismo nazalost u poziciji da izbjegavamo sponzore. Kak god se ne slagali s tim, to je losa poslovna praksa da izbjegavamo firmu xy zbog toga jer ta firma zarađuje novac jer drugi kockaju.
    Svake sezone tj godine je borba kako napuniti budget.
    I coca-cola je otrov.. i njih cemo odjebati?
  • Crni86
    22.2k
    sve pet, imas pravo na misljenje. Slazem se da su kladare zlo, ali ne toliko zlo kakvo neko prezentiraju. Ima tu i alkohola pa se nitko ne buji kaj se toci na stadionu ili kad nam je zuja ili karlovacko sponzor.

Bio je u srijedu dan kad si to misljenje javno mogao prezentirati vodstvu kluba i upozoriti na isto. Mogu razumijet da si bio sprijecen pa nisi mogo ic, ali dize se sad “panika” oko necega sta se moglo rec naa clanskom danu.

Oprosti, ali meni je ovo sad sasvim bezveze i ne odgovorno od tebe kao clana da 3 dana poslije clanksog dana dizes neka pitanja i teme.
  • markoli
    2.1k
    Zato sam i napisao u prvom postu da ne znam je li netko postavio pitanje na članskom danu. Nisam bio u mogućnosti.
    Ne vidim zašto bi to bilo neodgovorno? Nismo u komunizmu da ima tabu tema, imamo tu forum i 365 dana možemo raspravljati o svemu, pa i o tome.
  • Paggini
    87.5k
    shvacas da Dinamo nije firma niti financijska institucija? Dinamo je narodni pokret i ne može se na njega gledati kao na neku firmu.fakin

Poštedi me svojih napola shvaćenih floskula koje si zapisao negdje pa ih sad iz sjećanja jako loše parafraziraš.

Dinamo nije ni financijska institucija, niti narodni pokret, DINAMO JE NOGOMETNI KLUB i očekujem kao član da se tako ponaša.

Imaš "narodni pokret" dolje na jugu, gdje ga vode ljudi sa sličnim postulatima koje ti ovdje bacaš pa vidi kako funkcioniraju.
  • Zagreb1992
    3.5k

Hoćeš onda ti plaćati najam fan shopa u Ilici i Areni ? Hoćeš ti plaćati dobavljačima za robu koju uzimaš da bi istu kupio u tom fan shopu ? Ne bi se čudio da će ti sljedeće smetati dolazak Izaelca u Dinamo pa ćeš i po tome pljuvati
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.