• rioda
    16.7k
    Vukovar je bankrotiran grad zahvaljujuci Penavi, tako da ne znam odakle ce izvuci dio za financiranje ovogadmil

Vjerojatno HBOR kredit gdje će im otpisati dio glavnice
  • pešća
    1.5k
    Radujem se vremenu kada se neće prenosit svaka suša sa svojom idejom izgradnje stadiona od koje ozbiljnije izgleda prezentacija studenata. Chat GPT složi render, okupiš 2-3 koliko toliko poznatijih ljudi za neki stolić sa 2 boce Jane i eto imaš priču, jebate led od samostalnosti je tako niknulo 50 novih stadiona od kojih se vidi čuda ni jedan nije izgradio, pogotovo kad je u pitanju javni novac.

Idućih 10 godina Hrvatska će dobit eventualno 3 nova stadiona - Kranjču, stadion u Bjelovaru i možda Maksimir za koji sam i dalje djelomično skeptičan. Kakve Kantride, Poljudi i stadioni za nebitne klubove, bajke za malu djecu.
  • vjeko1701
    25.2k
    Samo se ti smij, kada u modu dođu kripto-stadioni, kad se ti svi renderi prebace u digitalni block-chain, zgrnut će se stotine milijuna. Bit ćemo avangarda, predvodnici nove revolucije.
  • NitkoBitan
    37k
    Kad bi politicari fakinski odgovarali ulogom od jedno simbolicnih 10 tisuca eura da ce se barem zapoceti gradnja novog stadiona u odredenom roku mos si mislit kako bi se najavljivali novi stadioni :grin:
  • Fatos Beqiraj
    2.2k
    E da oce vlada ili hns tako dat 10 ,15 mil ovih par manjih gradova kad vec financiraju maksimir, poljud, kantridu.
    Istra da nadogradi stadion, varazdin, belupo i dovoljno, loksa dobiva kranjcu. Bila bi to top prica, a nije puno love ta tri stadiona nadogradnja bi izisla ni pola njihove investicije u maksimir ili poljud
  • deda
    46.2k
    Lovro Banovec u Slavenu. Solidan dodatak.
  • Omake
    17.8k
    Statistička Oda HNL Veteranima

U ove tužne nenogometne dane, čovjek radi svašta da ubije malo vremena. Tako sam i ja promjenio malo modus operandi pa umjesto analize mladih, pogledao tko sve od veterana HNLa još uvijek igra na dosta visokoj razini.

Tomislav Božić Slaven Belupo

dXj89fS.png
    KEUnroq.png

Trideset-osmogodišnji stoper Slaven Belupa Tomislav Božić igra kao moderan build up stoper. Ovo mi je jedna od najzanimljivijih stvari koje sam otkrio analizirajući starije igrače u HNLu ove sezone. Usprkos dobi i promjenama u samom sportu, Božić i dalje na razini HNLa je iznimno kompletan stoper, bitan za sve sustave koji žele igrati nogomet.

Ante Majstorović Rijeka

cgUCXqf.png
    zzWH17X.png

Stoper Rijeke je još uvijek jedan od najkompletnijih stopera lige. Uz Sergija i McKennu, i dalje je jedan od najuspješnijih duelista lige. Nije bitno da li je to borba na tlu ili u zraku, u svakoj situaciji dominira. Naravno malo tu treba i pogledati u kakve sve hrvačke zahvate ulazi, što mu se svira i što ne. No, nakon svih zdravstvenih problema, nakon priča da Rijeka dovodi igrače „bez oba koljena”, pokazao je da i defenzivnoj igri 1 na 1 je i dalje jedan od najboljih u ligi.

GCOhPAT.png

No duel igra nije sve što pajdo nudi. Po pitanju progresije je također jedan od najagresivnijih stoperima u ligi. Ta agresija nije bez svojih mana jer je također jedan od lošijih stopera po pitanju postotaka uspješnosti tih dodavanja prema naprijed. Biti će zanimljivo koga će Kek upariti s njim nakon odlaska Radeljića. Neka vrsta atletična ljevaka koji pokriva dosta prostora i dobro kontrolira posjed bi najlogičniji izbor.

Priča o dvije Šestice

fRvpgEV.png
    kmjPQlz.png

HNL Rasputnin i HNL Messi su imali fantastične sezone. Uz to su jedan drugom savršeno komplementarni. Da ih se kombinira kao dupli pivot u 4231 ili 3412 bili bi najbolji pivot par lige. Jedan osvaja posjed bolje od svih ostalih, drugi distribuira razigrava u rangu s druge 2 najbolja playa među šesticama, Mišićem i Dantasom.

CJpuZLt.png

Nitko ne obavlja više prljavog posla i nitko to ne radi uspješnije od Maria Marine. Usporkos godinama, čovjek ima 1 posao i taj posao odrađuje vrhunski. Uvijek je bio duel mašina. Mislim da je on jedini HNL vezni u zadnjih 5, 6 godina koji je kombinirao preko 20 duela s preko 55% uspješnosti.

JktENbc.png

Kada se gleda samo broj dodavanja i broj progresivnih dodavanja, tu je negdje s Guilamonom iz hajduga koji je u obe kategorije prvi u ligi. Takav je u skoro svakoj pass kategoriji, uvijek među prvih 3, 4, bilo da se radi o količini ili o postotku. Slaven igra u dosta lošijem ofenzivnom sustavu od hajduga. Kada bi zamjenili uloge, vrlo lako i vrlo vjerojatno da bi sa Crepuljom bili bolji nego što su bili s Guilamonom. Defenzivno je zato čisti prosjek. Nema motoriku i mobilnost da pokrije vele terena, niti moć da ulazi u dosta duela. U to malo duela što uđe dobije s dosta dobrim postotkom.

Zato i velim, u kombinaciji bi bilo odličan pivot par.

Ante Erceg Gorica

QuCcsoU.png
    U27KVd0.png

I dalje je s loptom u nogama jedan od najkomplenijih napadača u HNLu. Nijedan napadač u HNLu ne sudjeluje u igri više od Ante Ercega, uz to su mi i postotci dodavanja što općenito što kratkih dodavanja najbolji u ligi. Brzina je malo opala, u zaleđu je sve češće, ali je i dalje jako dobar po pitanju realizacije. XG mu je prosječan, dok je broj golova i dalje iznad prosjeka. Anti Krovinović u svakom smislu te riječi.

PhVEhTh.png

Negativne strane su sebičnost, glupost i nedisciplina. Jedan je od napadača s najviše kartona u ligi, ali i najmanje stvorenih šansi.

Najbolji lijevi bek lige po izboru lige nije na listi. Čovjek je praktički tradicionalno lijevo krilo koje izvodi sve žive prekide u Lokomotivi. Defenzivno je daleko najgori bek lige. Najmanje duela s najgorim postotkom, najmanje PADJ klizećih startova i presječenih lopti. U zračne duele ulazi samo kada igra s Dinamom. Šteta što nije nagrađen Čabraja koji je u oba pravca odigrao jako dobru sezonu. Ali očito se glasalo po nečijim uputama ili se samo gledale ocjene na Sofi.
  • NitkoBitan
    37k
    Eto, nek 100 000 ljudi donira 50 eura, i ima se za trećinu stadiona. Ovo mi se čini ko pljačka samo takva.Hnlovac

Sad sam pogledao video predstavljanje.

Modric, Perisic i Kovacic pozivaju ljude da se ukljuce izgradnju stadiona donacijama a doticna trojica tijekom karijere kumulativno zaradili 200-250 milijuna eura :rofl:

Njih trojica da kihnu skupili su za pola stadiona, al eto nek se sirotinja sa medijalnom placom od 1200 eura ukljuci.
  • Sajla
    20.8k
    Koliko je Modrić uložio u Swansea, zna li se?
  • Hnlovac
    6.1k
    nadam se da ce Hrvati s neto plaćama 1100€ dat barem 200€ svaki, Modric nek da 300€ i svi sretni i svi zadovoljni
  • Jurki
    25.6k
    nek prođu u nokaut fazu i odreknu se svi tih novaca za stadion u Vukovaru.
    Niti jedan od tih igraca ne igra za 10 tisuca eura mjesecno da bi mu bio problem se odreci tih novaca.
    Uostalom na zadnja dva Sp-a i Ep-a kumulativno se zaradilo preko 100 milijuna eura.
  • rioda
    16.7k
    Generalno dobra ideja, ali mislim da će donatorima biti znatno manje privlačna nego vodotoranj. Trebali su osigurati barem pola iznosa (HNS, Vlada, županija itd.) pa za preostalu polovicu tražiti donatore i onda razliku pokriti iz vlastitih sredstava i(li) kredita.
  • deda
    46.2k
    Ako kampanja bude dobro odrađena, ako joj se priključe klubovi, hns, igrači, reprezentativci, poznate osobe, navijači moglo bi tu biti uspjeha u prikupljanju sredstava. Jedan od bitnijih elemenata bi im bio brojač da ljudi znaju imali vajde i odaziva jer rast sredstava motivira ponekad i one koji se možda ne bi uključili. A javno objavljena imena donatora bi također pomogla. Jer što ljudi kažu, ako Modrić da 300 onda je od mene dovoljno i 3 centa.
  • ElDorado
    11.4k
    A tko će kontrolirati potrošnju doniranih novaca?
  • Jurki
    25.6k
    Koliko je Modrić uložio u Swansea, zna li se?Sajla

Vjerujem da bi ti Modric drage volje odgovorio na to pitanje.. ali se ne sjeca. Jbg.

Zalosno je da oni koji zarađuju milijune traze od sirotinje da donira za stadion.
    Kak god je dobra ideja.. al mi se zgadio nacin. :vomit:

A tko će kontrolirati potrošnju doniranih novaca?ElDorado
    Zguglaj ime svakog hadezeovca koji je zavrsio u Remetincu zadnjih godina.. siguran sam da neces pogrijesiti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.