• Pacho
    17.3k
    @Omake hitno podesi svoje modele. Ne trebaju nam igraci koji zabijaju nebitne golove. Odsad zelimo napadace koji stave 1 od 4 velike sanse.

Bilo bi me sram da mi ovako nesto uopce padne na pamet u nekom random toku misli, jer bi svatko s barem prosjecnom inteligencijom nakon par sekundi trebao rec: "Cek, ovo je retardirano." Zamisli koliko glup moras biti da valjda danima o tome razmisljas i skupljas podatke, a ne skuzis da si kreirao metriku koja igraca kaznjava sto vise isporucuje ono sto mu je primarna zadaca. I onda ce si ta skupina troglodita laskati da su oni kakti neki analiticari koji nogomet ne gledaju kao prosjecni pratitelj dok razvijaju metrike koje ne bi prosle ni kod ekipe koja broji na prste.
  • Omake
    17.4k
    Ako misliš na ono što je Korda na Tribini rekao imam s tim jako puno problema

1. Paradoks golova je što ih više zabijaš manje vrijede.

2. Ako su kriteriji MVP direktan utjecaj na rezultat, onda je Jakov Puljic iz Vukovara MVP. Ne samo on, nego u svakoj ligi svijeta je najbolji igrač napadač fenjerasa koji zabije preko deset, 15 golova. Vjerojatno je i Budimir MVP La Lige ove godine. Možda bi svaki klub trebao samo dovoditi takve napadača (spoiler alert niko nije toliko retardiran)

3. Svaki gol utječe na igru iako ne mijenja trenutno očekivani osvoji broj bodova. Gol za dva nula ili 3 1, može bitniji od gola za 1 1 ili 2 1.

4. Ona usporedba da je Livaja kada je zabio 28 golova imao više golova koji mijenjaju rezultat je apsurdna. Kažnjava se Beljo jer igra sa kvalitetnim igračima, dok se Livaja nagrađuje jer su mu suigrači invalidi tipa Krovinović, Bamba, Biuk itd. Nema to veze s kvalitetom niti jednog niti drugog igrača. Zanimljivo bi bilo pogledati koliko je od tih golova Livaje iz te sezone penal kod nerješina rezultata.

Mislim da čak u knjizi Iana Grahama How to Win The Premier league ima dio o takvom gledanju na golove i kako je pogrešan.
  • Pacho
    17.3k

Naravno. I sam sam napisao koliko je to debilno u upisu prije ovog. Fascinantno mi je da itko moze misliti da to ima smisla.
  • Omake
    17.4k
    baš tako. Čovjek radi ono najbitnije u nogometu i Korda išao cijepidlačit to kao argument za Mišića

Edit

Argumenti sami po sebi nisu problem. Problem sa argumentima ovog tipa na Tribini je što dolaze sljubljeni sa licemjerjem. Kada je nešto statistički pozitivno u i oko Hajduka, ono je samo po sebi dovoljno. Kada je red na Dinamove uspjehe traži se komplicirano riješenje koje umanjuje, a nečesto i omalovažava sam uspjeh ili neki statistički trend. Kada smo u sezonu ušli sa 1.5 net xG nakon šest, sedam kola , pričalo se o Garcijinim ulascima u zadnju trećinu iako su već tada imali nekoliko crvenih za protivnika čime se bitno izvrće stvarno stanje.
  • DerHerrKool
    959
    Ta metrika nikako nemre bit jedino mjerilo za MVPa jer je sama po sebi odvojena od svakong konteksta. Možda bi mogla bit neki tiebreaker ak su dva igrača jako slična u ostalim statističkim kategorijama, al uzimat ju kao glavno mjerilo je retardirano.
  • mniokl
    293
    Naravno da je retardirano,ali za tovare je retardacija način života.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.