• über alles
    2.7k

aaaaaaaaaaaaaaa
  • blueslavonija
    333
    njeguju se brade OMG
  • Hnlovac
    5.6k
    Na današnji dan 1971., prije točno 55 godina izašao je 11. studijski album Marvina Gayea, legendarni "What's going on"
    Marvin-Gaye-What-s-Going-Onalbumcover.jpg

Rangiran kao 6. najbolji album svih vremena prema Časopisu Rollingstone 2021. i 2024., ušao u Grammy kuću slavnih 1998., proglašen od strane Guardiana kao najbolji album 20og stoljeća

Album je remek dijelo Soul glazbe, a izdala ga je podružnica Motown kuće. Iako traje "samo" 35 minuta, sadrži brojne uspješne pjesme poput istoimene "What's going on", "Mercy, mercy me" "What's happening brother" i "God is Love"

What's Going On je konceptualni album gdje se većina pjesama koje nastavlja iz prethodne sljedeću, takozvani ciklus pjesama . Narativ pjesama ispričan je iz perspektive vijetnamskog veterana koji se vraća u svoju domovinu. Gayeovi tekstovi istražuju teme droge, siromaštva i Vijetnamskog rata

Preporučam ljudima koji žele da ga poslušaju cijelog kronološki zbog tranzicija, ali ovdje ću staviti 2 meni najdraže

Album kao i sam Marvin Gaye su i danas izrazito popularni, s preko milijardu pregleda na youtubeu te 6 milijardi streamova na Spotifyu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.