• crophantom
    4.2k
    ma nezz, skupi ih se skoro pa toliko sad na ovom Maksu.
    Nemjerljivo veći komfor u odnosu na Maks, FOMO, svi ovi kaj će izvisiti za veće tekme, bolja atmosfera koja će prvilačiti ekipu + hrpa ZG pomodnih ljudi kaj će doći napučiti usne i opizditi selfie dok iza gore baklje (nažalost na južnoj tribini, tak da će i instač publika biti gorko zakinuta).

Neznam koliko različitih ljudi sad procirkulira Maksimirom u jednoj sezoni (@Papastrumf jel imaš bar okvirni podatak), al ak znaš da će 50% kapaciteta praktički biti godišnjaci, VIPovi, ovo ono, ostane ti cca 5000 mjesta da se rasporedi na sve te ljude. Sad realno kad oduzmeš godišnjake raspoređuješ to na 15+ tisuća mjesta. Nikom se ne žuri na Belupo, jer zna da ak oće može malog furati kad god, može i na Europu, može Rijeka, može derbi, može kad mu se digne ona stvar.

A tad kad ljudi čuju da se teško dolazi do karte, ja mislim da bu i Gorica u prosincu ok opcija...

Možda sam preveliki optimist, ali ja bi bio absolutne šokeran da Kranjča nije rasprodana ili gotovo pa rasprodana (naš dio naravno, ne gostujući) na 90+% tekmi.
  • NerminB
    1.4k
    Bas zato sto ce nas puno izvisiti za jace tekme, pohrlit cemo na ove manje pa ce i manje biti rasprodane. Win win :cool:
  • Denle
    271

Ja ipak mislim da hoce, zato sto je dobar dio ljudi u Zagrebu reaktivan. Novi stadion u Zagrebu ce biti novitet te ce samim time postat zanimljiv i onima koji do sad nisu isli na tekme, ili nisu cesto isli na tekme.

Takodjer, stadion ce biti dovoljno lijep za instagramuse, tako da racunam i veci broj zenski na stadionu.

Sjeti se KHL Medvescak otprije 15 godina. Nitko nije imao blage veze o hokeju, al su Dom Sportova i Arena Zagreb uvijek bili rasprodani kad su zarili i palili onih nekoliko sezona u tadasnjem EBEL-u.

Isto ce biti i ovdje, samo sto je nogomet najbitniji i najveci sport u gradu i drzavi.

I nemojmo zaboraviti da je Kranjca na 20 minuta pjesice od Glavnog i Zapadnog kolodvora.
  • Dzoni
    5.6k

Još da ti svi godišnjaci dolaze zapravo na sve utakmice zbog koje su kupili godišnju bi bilo genijalno
  • Paggini
    82.9k
    Sjeti se KHL Medvescak otprije 15 godina. Nitko nije imao blage veze o hokeju, al su Dom Sportova i Arena Zagreb uvijek bili rasprodani kad su zarili i palili onih nekoliko sezona u tadasnjem EBEL-u.Denle

Dobra usporedba, ali me i strah upravo ovoga. Novitet će biti svakako, fotkanje rendomera na stadionu svakako, njihova "velika ljubav prema Dinamu" svakako. Ali nakon dvije, tri fotke na feedu, ne treba ti četvrta, a ako ti ne treba četvrta, šta ćeš davati 30 eura za utakmicu, ne valjda zbog nogometa i Dinama? Osim ako dođe Hajduk onda ipak ide fotka jer kakav si ti to dinamovac ako nisi išao na derbi

Poanta nam treba biti stvaranje stalnih i odanih navijača, što mislim da klub jako dobro radi zadnjih par godina i mislim da će ići na bolje, ali ne mislim opet da će skok biti toliko drastičan jer ovaj grad, ma koliko ga volio cijelim svojim tijelom, ima svojih problema s karakterom ljudi koji u njemu žive što se tiče Dinama.

Mi ako mislimo da ako imamo nove stadione da će ljudi magično dolaziti u 20k po utakmici smo se dobrano zajebali, a ako se nešto drastično ne promijeni u pristupu ljudi ovog grada kojeg imaju prema odlasku na utakmice vjerujem da će biti onako kako sam gore rekao. Rasprodani derbiji, pomama za kartama, 8-9k na Belupoima recimo
  • Crni86
    21.5k
    te slike za feed su mamac, a klub dobiva priliku onda da ih cijelokupnim iskustvom zadrzi na duze i da se ljudi zaljube u dinamo.

Al trebat ce i strpljenja od ostalih navijaca jer jbga bit ce jako puno novopridoslica koji nece znat sta je bilo prije godinu, dvije, tri. Koji nece znat neka nepisana pravila i vrijednosti. Vazno je i kako cemo se i mi ostali odnositi prema njima jer to je isto tako dio tog iskustva.
  • Paggini
    82.9k
    slike za feed su mamac, a klub dobiva priliku onda da ih cijelokupnim iskustvom zadrzi na duze i da se ljudi zaljube u dinamo.Crni86

Ma jasno je meni svakako prednost tih slika i ljudi koji pate na to, ali opet kažem - oslanjati se na to kao neki bazni moment je jako varljivo jer ako imamo ovo - veljača, kiša, Belupo, misliš da će oni doći i davati 30 eura?

Zato kažem, klub neka nastavi radit kako radi, mi navijači trebamo više energije utrošiti na dizanje frendova i bit će to top, ali to je proces koji traje i koji se ne stvara preko noći. Recimo svi Dinamovo eventi, odlasci u osnovnjake i ostale aktivnosti će dolaziti na naplatu za 5, 6 godina, kad ti klinci koji su hrlili na te evente budu u mogućnosti postati stalniji navijači. To je jedan primjer, jel, ne mislim da je to jedina stvari koja se radi.
  • crophantom
    4.2k
    Dobra usporedba, ali me i strah upravo ovoga. Novitet će biti svakako, fotkanje rendomera na stadionu svakako, njihova "velika ljubav prema Dinamu" svakako. Ali nakon dvije, tri fotke na feedu, ne treba ti četvrta, a ako ti ne treba četvrta, šta ćeš davati 30 eura za utakmicu, ne valjda zbog nogometa i Dinama?Paggini

Ti rendomeri su dodatak na ove ljude koji i sad hodaju na tekmu, znači i oni će nekad uzimati mjesto, još motiv više za ove koji nisu instagrameri potegnu nekad na Goricu il Belupo.
    Ajmo reći da ćeš samo zbog stadiona i "rendomera" podignuti broj ljudi koji godišnje posjeti Maksimir za bubam 25 ili 50 %, većina njih će otpasti nakon 3 tekme, ali nek ih se 10% zaljubi u Dinamo i dolazak na stadion i postanu redoviti, u plusu si.

Opet ti ostaju ovi koji i sad idu, ali ne redovno, zbog stadiona i svega, opet će dio njih postati redovan kad ima veći komfor.
    Plus neko ko sad nejde s klincima od 10. do 3. mjeseca, da mu klinci ne završe s upalom pluća, možda sad bude cijele sezone dovodil klince.

Ima tu u više segmenata prostora za rast, tako da, možda ne 20, ali nekad na Maksu 15+ prosjek na malim tekmama nije nemoguć.

jer ovaj grad, ma koliko ga volio cijelim svojim tijelomPaggini

ok Maajki
  • Paggini
    82.9k
    Ima tu u više segmenata prostora za rast, tako da, možda ne 20, ali nekad na Maksu 15+ prosjek na malim tekmama nije nemoguć.crophantom

U ovo niti malo ne sumnjam i mislim da ovo treba biti doslovno cilj da bude prosjek prve godine novog Maksimira. Mislim da je realna brojka.

A za Kranjču nisam rekao da neće biti ljudi, da me se krivo ne shvati. Sad ovdje imamo 10k prosjek, što mislim da je realna brojka ljudi koja će dolaziti na utakmice, ali mislim da se to neće dramatično dizati na Kranjči, u smislu da će se stadion rasprodavati manijakalno za Belupoe, jer ovaj prosjek drastično dižu ove tekme ala proslava protiv Varaždina, Hajduci, Rijeke, proslava naslova, dok ostale tekme su recimo 5-6k. S Kranjčom to neće biti više 5, 6k nego će biti 8, 9k. Što je opet povećanje dramatično u odnosu na Maks za te tekme.
  • criticus
    7.7k
    Uz rizik da zvučim prestrogo,

Ako mi ne možemo taj stadion rasprodavat onda moramo počet propitkivat ljude u klubu zadužene za taj dio marketinga. Dok je Maksimir ovakav kakav je imaju popust, ali ako natkriven stadion veličine manje nego sad imamo prosjek (skoro) nemožemo rasprodavat onda se tu nešto mora mijenjat. Klub kao što je Dinamo u gradu veličine Zagreba na normalnom stadionu mora imat prosjek 20k (na većem stadionu od Kranjče). Ne briga me HNL, jačina, a zahtjevna publika, ovo ono. Nekom je posao prodat proizvod zvan nogometna utakmica. I ja mogu radit ako igramo protiv Reala, Bayerna i takvih svaku utakmicu. Treba prodati Goricu u veljači na -10°C i +10 od drugoplasiranog. Upakiraj emociju, povezanost s klubom, komfor, ugođaj, sadržaj, sve šta nudiš. To ti je posao.
  • Hnlovac
    5.4k
    Ako mi ne možemo taj stadion rasprodavat onda moramo počet propitkivat ljude u klubu zadužene za taj dio marketinga.

Imam ja i bolju ideju, pogotovo za nas zg ekipu

Ako ne uspijemo rasprodat stadion, trebamo počet bullyat i podjebavat kafić i kauč navijače kad god možemo. Bit nemogući, svaki put kad se krene pričat o Dinamu ih bost zašto nisu na stadionu. Reći im da su k a ne dinamovci

Ljude više privuce nešto gdje se moraju dokazati sebi ili drugima nego moljakanje
  • Crni86
    21.5k
    pa nece odmah, al nakon 2,3,4 tekme kad se navuku budu.

Neces ni ti frenda kojeg povuces odmah dobit da ide i na takve ekstreme. Ali kad odradi 2,3,4 tekme pa upozna ekipu ee onda vec mu je to pod normlano i nije uopce vise upitno da li ce ic na tekmu.

Bit ce to sve okej i klub i grupa rade vrhunski posao trenutno, a vjerujem da su vec polako i spremni za dolazak krajnjce i da ce se to sve dignut za dvije razine.
  • Bosskovitz
    20.8k
    Nekako sumnjam da ćemo rasprodavati stadion za Belupo, Goricu i ostale dibidusePaggini

Stvarno? Ja sam uvjeren da će stalno biti puno. Ok, 100-injak ulaznica gore-dole, ali mislim da će stalno biti puno.
  • Dudu9
    2k
    kapacitet od 11.163, ima sad 5200 godišnjih, 559 za goste, za sponzore karte, u prodaju ce bit manje od 5000 karata, to će se prodat u 10min
  • NitkoBitan
    36.6k
    Prvo i prvo nadam se da ce se do prelaska na Kranjcu preci i na vlasititi portal za ulaznice. Drugo, volio bih da se karte mogu kupit za nekoliko domacih tekmi istovremeno.

Svi ce htjet na prvu domacu tekmu i paf, rasprodano u 5 minuta. Umjesto kukanja ima u ponudi ulaznice za jos nekoliko utakmica pa tko prvi njegova djevojka, nitko nece imat pravo na opravdanja kako u nekom trenutku nisu bile dostupne ulaznice i da nije imao ama bas nikakvu priliku za doci do njih.

A znalo bi se do tekme da ce i otpast odreden broj godisnjaka pa je i tu sansa za doci do karte, naravno uz jos poticajniji sustav prepustanja ulaznica od dosadasnjeg.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet