• rioda
    15.7k

Ovo sve zvuči dosta dobro. Imam neku svoju predodžbu stadiona otprilike, ali najviše me zanima kako će u predloženim rješenjima izgledati jug, a pogotovo gostujući sektor.
  • Denle
    261

Vjerojatno ovako ce ti izgledati gostujuci sektor.

Screenshot-2026-05-12-at-09-47-59.png

Screenshot-2026-05-12-at-09-49-20.png

Ako i jug bude bio jednoetazni, onda ce imati malo veci donji sektor nego li prikazano na slikama. 5% od 35 tisuca je 1750, sto znaci da ce toliko mjesta biti u gostujucem sektoru. Vjerojatno.
  • Hnlovac
    5.3k
    Meni bi bilo skroz dobro da se gostujući sektor proteže na 2 etaže. Uz sve prednosti sa stadionom koje mi imamo, to bi gostima još i dodatno razvodnilo navijanje
  • NKDZ86
    8.2k
    gostima sve otežat kaj se može. pipu za vodu kaj ne radi stavit, wc nema papira i sapuna, itd. sve!
  • DerHerrKool
    753
    Suzit gostujući sektor što više, razvuć preko dvije etaže i nikako do terena, nego na vrh gore. I zatvorit u plexiglas.
  • fakin
    4.1k
    Po mogućnosti i smanjiti dotok kisika
  • shameless86
    1.8k
    aj da i ti nekaj pozitivno napišeš napokon
  • Efes Pilsen
    15.6k
    Najbolje sto za gostujuce mozes napravit je snizit krov, ima jako dobar ucinak na akustiku.
  • Hnlovac
    5.3k
    wc nema papira
    x-Metastaze2.jpg
  • DinamoZagreBBB
    3

Ma koji pesimizam ? razumijem ljude kojima je sve ovo dosta. Covjece prvo su nam rekli da ce Stadion Bit gotov do 2029. A sad da Se tad tek krece gradit. Isto tako za izgled. Prvo su rekli da ce to bit sve za bozic. Pa je naukovic reko za Valentinovo. I sad ce tek (nadam Se) u 7/8 mjesecu. A da ne pricamo od kad Se nama vec prica o Novom stadionu. Jos tamo od 2018. onda ona slika iz 2020 od barica. I evo nas u 2026 i Jos uvijek niti JEDAN Novi Stadion . Znaci Brate ne znam sta se Cudis….
  • NitkoBitan
    36.5k
    Isto tako za izgled. Prvo su rekli da ce to bit sve za bozic. Pa je naukovic reko za Valentinovo. I sad ce tek (nadam Se) u 7/8 mjesecu.DinamoZagreBBB

Moram te jos razocarat ali rok za dostavu ponuda ce se produzit do minimalno kolovoza/rujna, a prezentacija ide mjesec dva poslije toga :grin:

Prvotni plan je bio dostava ponuda do kraja lipnja, odabir do kraja srpnja pa prezentacija u kolovozu/rujnu. Ponudaci (dobar dio) su trazili dulji rok zbog kompleksnosti projekta i kvalitetnije izrade.
  • Denle
    261

Ako neki u zadnjih 30 godina nisu naucili da se ne treba vjerovati rijecima, vec djelima, onda je pesimizam zasnovan na apsolutnoj naivnosti i gluposti.

Od pocetka se znalo da su spomenuti rokovi previse optimisticni i cekalo se da se objavi natjecaj, prije nego se ista potvrdi. Druga je stvar sto su se ljudi ovdje drzali necijih rijeci kao pijan plota.

Sto se tice Baricevog stadiona - to je bio obicni PR stunt, da se pitanje stadiona dovede u prvi plan opet.

Po svemu sudeci ce rok za dostavu projekta biti produzen do 9. mjeseca, jer su se arhitekti zalili da je rok od 3 mjeseca prekratak za ovako jebacki veliki projekt. Tako da cemo maketu ili dizajn stadiona imati pred kraj godine, negdje u 11. ili 12. mjesecu. Takodjer, bilo je jako puno pitanja na engleskom jeziku, tako da racunajte na veliki broj inozemnih arhitektonskih kuca.

Valjda ce ljudi nauciti vise vjerovati djelima, a ne rijecima.

Isti oni koji su trenutno pesimisticni ce nakon objave pobjednika natjecaja na silu traziti svaku manjkavost novog stadiona i dizajna. Onda kad se stadion izgradi, zalit ce se kako sjedala nisu udobna.
  • DinamoZagreBBB
    3

Ma sve razumijem. Ali Zasto to onda radis ? Ako znas da nece Bit tad gotov. Zasto Prodavas Te price? I ne samo jednu stvar nego 1000 dje jednostavno lazes ljude. Veseli me da ce kranjca Bit dosta brzo gotova. Ali i tu me nebi cudilo da igramo tek 27/28 sezonu tamo.
    A za rok. Baric je reko da misli da ljudi vec imaju arhitekta (favorita) i da je zbog Toga rok prekratak. Ali dobro Vidit cemo sve. Meni samo ide na k ovo kad nam idu prodat neke price
  • miro
    8.8k
    Samo bit uporan i izgurat priču do kraja. Strpljen spašen
  • Denle
    261
    Zato sto politicari nisu arhitekti. I gradska vlast i Naukovic su samo prenosili informacije, koje su im servirane i predlozene.

Nisu oni nista izjavili s ciljem obmanjivanja naroda tj. navijaca ili da namjerno lazu.

Tada su imali te informacije, struka je znala da su preoptimisticne i cekala se objava natjecaja da se pravi rokovi objave. Onda kad su se pravi rokovi objavili, odmah su se postavljali upitnici oko kratkog roka i vec je postojala pretpostavka da ce rok naknadno biti produzen.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet