• emilperska
    15.7k
    To što se Kovi napravilo je javna tajna kao za gospođu Toth..
  • dragošlapa
    82
    Inače imam soft spot za braću kajkavce, i volio sam Šafarića kao igrača, ali ovo je baš dno potez.
  • Jurki
    24.5k
    a kaj ocekivati od Tonija Dalica, Cveka i te klike koja je iz stadionskog kafica izbacila bivseg gazdu kojem je to bio jedini izvor prihoda?
    Nije problem klub kao klub, vec štakori koji to sve skupa vode.
    A obicne ljude, vecinu koja kuzi nogomet (koji ne smatraju da je nk Varazdin sljednik Varteksa) ne mogu ni smisliti taj klub.
  • Mr Anderson
    18.9k
    priča me sad podsjetila na još jedan ciganizam, kad je Vukojević na silu ušao u igru umjesto Marka Mikulića koje bi to bile prve minute u Dinamu.rioda

Hahaha...jeli to ono kad je Zoran Mamić uvrijeđeno napustio klupu jer mu je veliki braco naredio da mora uvesti Vukojevića.
  • Nogo
    10.7k
    Kovačević je titule osvajao i s Poletom: 'Radio je za 1500 kn, dao sam mu i kćerin automobil'

Mario Kovačević prvi je hrvatski trener koji je osvojio prve četiri lige. S Poletom iz Sv. Martina na Muri bio je najbolji u 4. ligi: 'Dođe kod nas pa poklanja ulaznice', kaže nam predsjednik kluba Miroslav Novinščak

Životna i nogometna priča trenera Dinama Marija Kovačevića (50) jednog bi dana mogla nadahnuti i holivudske scenariste. Bježao je iz rodne Jablanice, skrivao se od rata u sarajevskim rovovima i na kraju došao u Varaždin. Htio je ispuniti san, postati nogometaš, no vjerojatno ni sam nije slutio kakav će mu scenarij život ispisati.

Postao je nogometaš, bio je član Varteksa i Slaven Belupa, ali u povijest hrvatskog nogometa upisao se kao trener. Postao je prvi naš stručnjak koji je osvojio četvrtu (Polet Sveti Martin na Muri), treću (Međimurje i Mladost Ždralovi), drugu (Varaždin) i sada, kao krunu svega, HNL titulu s Dinamom!

Njegov put bio je bitno drukčiji od drugih. Morao je krenuti od nule i graditi svoju reputaciju u nižim nogometnim ligama. Na tom putu imao je i karcinom pluća, koji je uspješno pobijedio i vratio se trenerskom poslu. Susretao se i s brojnim upitnicima i kritikama, pogotovo kad je došao u Dinamo iz Slaven Belupa. Neki su se pitali ima li karizmu i autoritet za vođenje takvog kluba, no na Maksimiru je dokazao trenersku klasu i da je spreman za velike stvari.

Gdje god je bio, napravio je napredak, od Slavena i Varaždina pa i niželigaša, no njegova najveća pobjeda jest to što je sa svima ostao u dobrim odnosima. Pristupačan, vedar i susretljiv uvijek je bio, a kažu nam njegovi poznanici da je takav i ostao unatoč slavi i Dinamu. U posebno lijepom sjećanju ostao je ljudima iz Sv. Martina na Muri, gdje je radio u Poletu, s kojim je od 2018. do 2020. godine osvojio dva naslova prvaka u četvrtoj ligi i županijski kup.

- Preuzeo sam klub prije osam godina kad smo bili pred ispadanjem. Ostali smo u ligi pa smo doveli poznate igrače poput Luke Bobičaneca, Dejana Mezge, Josipa Brezovca i Dine Škvorca. Kovačević je tada bio trener u Međimurju, bile su neke trzavice pa sam ga nazvao i rekao: 'Želim trenera koji ima licenciju i znanje'. Dogovorili smo se, došao je kod nas i osvojili smo sve što smo mogli - prisjeća se dugogodišnji predsjednik Poleta Miroslav Novinščak, koji je od sv. Martina na Muri napravio sjajan nogometni centar u koji su dolazili i nogometaši Osijeka, Dinama, a organiziraju i Memorijalni turnir "Vlatko Marković za mlađe reprezentativne uzraste, na kojem je prošle godine nastupio sin Cristiana Ronalda.

Ispričao nam je i anegdotu s Kovačevićem koje se često sjeti.

- On je kod mene radio za 1500 kuna, a najveći problem bio mu je prijevoz. Žena mu je radila i trebala joj je automobil pa nije imao kako dolaziti na treninge. Uzeo sam od kćeri Audi Q2 i dao ga Kovačeviću. Supruga se tada naljutila na mene, ali morao sam mu pomoći. Nikad nisam tražio ni centa, pa ni da mi ga vrati kad je otišao. Mislim da ga vozi i danas.

Mnogi ga opisuju kao vedru i sjajnu osobu koja će uvijek svakome pomoći, ali kada je nogomet u pitanju, znao je često planuti.

- Na vanjštini izgleda jako miran, ali znao je 'eksplodirati' kad dečki ne bi napravili ono što im je rekao deset minuta ranije. Igrali smo protiv Varteksa, kaže svom igraču da se ne odvaja od suparničkog napadača. A on mu odgovori: 'Kako da ga čuvam kad mi bježi?'. A Kova na to poludi. Bio je uvijek potpuno u utakmici, rijetko kad je sjedio na klupi, a to je i danas slučaj. Sjeo bi tek kad bismo vodili 5-0, ali skočio bi i iznervirao se kad bismo promašili priliku. Znao je nekad biti grub prema igračima, ali da nije imao takav pristup, pitanje je bi li danas bio trener Dinama.

https://www.24sata.hr/sport/kovacevic-je-titule-osvajao-i-s-poletom-radio-je-za-1500-kn-dao-sam-mu-i-kcerin-automobil-1124460

Dobri naš Kova! :clap:
  • Droljo
    27.2k
    Nek vrati Audi sad kad ima lovu.
  • Mr Anderson
    18.9k
    Ovo mi zvuči nevjerojatno da je u 4. ligi radio za 200 €, čovjek malo pretjeruje. Još kad se zna da takvi klubovi na sjeveru Hrvatske bolje plaćaju nego u Zagrebu. Ili mu je od plaće uzimao za auto koji mu je kao dao.
  • Droljo
    27.2k

Kad je to bilo? Koje godine?
    Vidio sad. 2020 valjda. Ok, to je malo para.
  • Mr Anderson
    18.9k
    Kad je to bilo? Koje godine?
    Vidio sad. 2020 valjda. Ok, to je malo para.
    Droljo

Da, 2018-2020, s jedne strane dovodio igrače koji su igrali prvu ligu i sigurno u Poletu nisu igrali za kikiriki, a trenera plaćao samo 200 EUR.
  • Nogo
    10.7k

Možda je bila jedna nula više, a ovi krivo napisali.
  • Noel
    21k
    Znači fantastičan podatak koji nigdje prije nisam ulovio. Ako Mario Kovačević osvoji kup protiv Rijeke, osvojit će sve kaj se može osvojit u hrvatskom nogometu. Prvi trener u povijesti.

Četvrta, treća, druga, prva liga, županijski kup i sada kup hrvatske.
  • Krizy
    71.2k

Ostane mu Superkup :cool:
  • marcio amoroso
    50.6k
    Ostane mu Superkup :cool:Krizy

Nek si ga jednostavno upiše kao hajduk i tjt.
  • Noel
    21k

To bi se moglo računat ako osvoji duplu krunu kao da je za tu sezonu osvojio superkup. Ak se ne varam tak ide automatski kod nas. (za posebne). Ne igra se superkup.. Neke zemlje ako imaju osvajača duple krune ostavljaju u superkupu onog drugog iz prvenstva kao izazivača.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.