• Oluja
    6.5k
    Mislim da se općenito prevelik značaj daje tome hoće li se igrači i navijači pozdravljati nakon svake tekme i dolascima igrača pod tribinu. Sasvim dovoljno bi bilo da s centra upute kratki pljesak zahvale prema svakoj tribini i to je to. Nakon loše tekme i poraza im uopće ne bih zamjerio da ljuti sami na sebe i u stanju kada im nije do ničega odu pokunjeni u svlačionicu bez pozdrava. Pojavljivanje pod tribinom i dulje pozdrave i slavlja bih ostavio za "velike" pobjede.
  • Josip Frank
    263
    oprostite šefe moji budući upisi će biti o iranskoj kritičnoj infrastrukturi i djelovanju ISIL-a u Europi
  • rokikaciga
    13k
    Valjam lazne dojave na Zoni. Vockice mi zivot upropastile
  • Ritam Ulice
    2.8k
    hahahahah ovo mi je jedan od jacih momenata ovdje
  • MojZagreb
    141
    Začetki Gradjanskog, Radio Sljeme se setil kak je nastal nogomet v ZG , emisija je šla 9.4. 2026.
    Pripovedaju o našem Gradjanskom i , tem slavnem denu 1911 , 9.4.
    gda je formiran.

Prvi klub v ZG je bil PNIŠK osnovan 1903, vgasili su ga 1909 , te
    HAŠK osnovan 1903, vgašen 1945. HŠK Concordia Zagreb je osnovana 1906.

No najbol slavni i najvekši klub RH, NDH te Kraljevine SHS(5 titula, več i od Srbov) naš
    Gradjanski (danes Dinamo) je osnovan 1911 , 9.4. , Popularni "Purgeri" . Farbe dresa su menjali no
    najbol popularna je bila modra.
    1924 otprto je igrališče v Koturaškoj vulici.
    1930 dobivamo drevenu tribinu s 2000 , totalni kapacitet je bil 10000. Nacrte je naredil inženjer Kastl.
    1927 je emitiran prvi radio prijenos tekme. Najvekši rival nam je bil BSK (danes je to OFK Beograd).

Tekme:
    1923, 9.4. smo dobili Barcelonu 1:0 v Spanj. , 1936 smo dobili 5:1 Liverpool v ZG. Naravno ima i moderni Dinamo super pobjed, npr. protiv Chelsea aktuelnega prvaka Evrope, 2022, 1:0 (kakšen gol je zabil Oršić).
    Najbolši igralec Gradjanskog al i Dinama je brez konkurencije Franjo Wölfl , s 260 golov , človek je zabijal gol po tekmi.

Hrvatska:
    Za Gradjanski nisu navijali samo Zagrebčani nek postaje i simbolom Horvatske pa kasneje je to i Dinamo
    i na tekme dolaziju vsi Slavonci, Herc. Bosan. ,Dalmatinci, Ličani , Istrani , Zagorci, Medjimurci itd.

Tu je i stalni link kajti radio Sljeme bu maknulo ovaj , emisija je "zagrebački vremeplov" ,
    emisija se začinja s melodijo popevke "Zadnji Fijaker" (morti naj popevka o ZG) ,
    a popeva legendarni Viki Glovacki.

https://radio.hrt.hr/slusaonica/zagrebacki-vremeplov

Stalni link:
    https://api.hrt.hr/download/media/2a/54/20260409-zagrebacki-vremeplov-37436888-20260408065031.mp3?filename=Zagreba%C4%8Dki%20vremeplov:%20Duga%20tradicija%20zagreba%C4%8Dkog%20nogometa.mp3
  • criticus
    7.2k
    U dinamo+ treba uložiti ozbiljnije novce i razinu profesionalnosti ili ga skroz ukinuti.
  • emilperska
    15.4k
    No najbol slavni i najvekši klub RH, NDH te Kraljevine SHS(5 titula, več i od Srbov) naš
    Gradjanski (danes Dinamo) je osnovan 1911 , 9.4
    MojZagreb

Otkud datum 9.4?
    Da je 10. jos bi i shvatio.. :lol:

26.4 je bio uvriježen datum osnutka Građanskog oduvijek..
  • Gradinamo
    100
    U novinama je 9. travnja 1911. izišla vijest da Mađari namjeravaju osnovati svoj nogometni klub u Zagrebu (Zágrábi Magyar Torna Klub). U nastavku se doslovno kaže "Danas na večer će se osnovati ovdje gradjanski hrvatski športski klub".

14. travnja 1911. o tom klubu u novinama piše da je preksinoć, dakle 12. travnja, bio pokušaj osnutka mađarskoga kluba, ali da su to Hrvati spriječili. Zatim je dan poslije, dakle 13. travnja, zapravo došlo do osnivanja "I. hrv. gradj. športskog kluba".

28. travnja 1911. novine obavještavaju "preksinoć je (dakle 26. 4. 1911.) u Budjejovićkoj rastauraciji održana konstituirajuća skupština novo osnovanoga hrvatskoga gradjanskoga športskoga kluba".
  • ZG plavi 01
    83
    Definitvno plus za novi dizajn web stranice, puno bolji od proslog
  • vlatkomarkovic
    3.4k
    Moram reci da se ne sjećam kada sam se ovako zadovoljno i sretno osjećao u vezi kluba, fkt nam cvate cvijeće…. Volio bi naslov sto prije da se osigura da i juniori i igrači iz drugog plana dobiju priliku…. Općenito eto jedina mala zamjerka je da juniori ne dobivaju vise prilike, ali jebiga love se rekordi i treba posao odraditi do kraja pa poštujem trenerovu odluku…. Mislim da imamo bolesno dobar temelj za iduću sezonu i u prvenstvu i u Europi…. Jedan solidan prijelazni rok i mi smo na dobrom konju….. Također željica, ako se KTC oprašta da mu se napravi lijepa oproštajka i ponudi da ostane u klubu za početak raditi s klincima pa onda dalje…. Mislim da njegova radna etika je nešto što bi dobrodošlo svakoj školi da se usađuje klincima….
  • Mentalni Gimnastičar
    1.4k
    https://www.24sata.hr/sport/doznajemo-zavrsava-tihi-rat-izmedu-lokomotive-i-dinama-boban-i-sikic-odrzali-sastanak-1121188

Zvonimir Boban i Božidar Šikić konačno su sjeli za stol, odradili jedan sastanak na kojem su si pružili ruke, otvoreno razgovarali bez ikakvih "figa u džepu". Čelni ljudi Dinama i Lokomotive tako opet žele približiti dva zagrebačka kluba jedan drugome, napraviti određenu suradnju između dva najjača gradska kluba.

- Da, istina je, Boban i ja smo odradili jedan dobar sastanak, sve ide u dobrom smjeru - zagonetno nam je poručio direktor Lokomotive Božidar Šikić.
  • Crni86
    21k
    Mislim da je iduci upgrade koji moramo postic da sve vise tekmi odigravamo s istom energijom kao onu s goricom. Da takva energija, trka i borba postanu pravilo, a ne iznimka ( da netko krivo ne shvati trude se i bore decki i sad al tad je to stvarno bilo dvije razine vise). Onaj tempo koji smo mi tada igrali je meni bio na razini lige prvaka.

Kad cemo mi takve tekme moc ponavljat, e onda mislim da cemo imat itekako sta rec u ligi prvaka.
  • Ljubo
    560
    to bi se moglo sa proširenom klupom, pa da imamo opciju zamijeniti 3 ili 4 igrača prije tekme. Dečki se isto zasite nekada kada ubijaju zadnjih 10 tekmi u istom sastavu.
  • Krizy
    70.8k
    Dinamo je pobjedom 4:1 protiv Vukovara došao do osme ligaške utakmice u nizu u kojoj je postigao po bar tri gola. Što se tiče Lige 10 ovo je rekordni broj utakmica u nizu s 3+ postignuta gola.

Izjednačen je ligaški rekord od osam utakmica u nizu s bar tri postignuta gola, koji je u prvome navratu ostvaren kroz dvije sezone. Niz je počeo krajem sezone 2006./07., a nastavio se početkom sezone 2007./08.

2025./26. - 8 ligaških utakmica u nizu s 3+ gola
    Dinamo - Istra 4:0
    Varaždin - Dinamo 0:4
    Dinamo - Gorica 4:2
    Hajduk - Dinamo 1:3
    Dinamo - Slaven 4:2
    Lokomotiva - Dinamo 0:5
    Dinamo - Osijek 7:0
    Vukovar - Dinamo 1:4

2006./07. - 2007./08. - 8 ligaških utakmica u nizu s 3+ gola
    Dinamo - Međimurje 4:1
    Slaven - Dinamo 0:3
    Dinamo - Šibenik 3:0
    Zagreb - Dinamo 0:4
    Dinamo - Hajduk 3:0
    Dinamo - Šibenik 5:0
    Dinamo - Zadar 5:1
    Inter - Dinamo 0:4
  • emilperska
    15.4k
    Ako se ne varam, fali nam 6 golova do dostizanja rekorda u Ligi 10.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.