• Zipo
    1
    Pozdrav svima. Pratim forum par godina, ali nisam imao potrebu se uključivati, jer uvijek se nađe netko tko bolje sažme u tekst ono što je meni u glavi hahaha

Vezano za pravila o ne poklapanju s terminima LP, a izvučeno s Googlavog AI

Ukidanje zabrane: Ranije je postojao Memorandum o razumijevanju (MoU) između UEFA-e i udruženja Europskih liga (nekadašnji EPFL, danas European Leagues) koji je branio preklapanje termina kako bi se zaštitila gledanost i komercijalni interesi Lige prvaka. Taj je sporazum službeno istekao u ožujku 2017. godine, čime su nacionalne lige dobile slobodu zakazivanja utakmica u bilo kojem terminu.
    Povijesne kazne: Dok je pravilo bilo na snazi, savezi koji su dopuštali preklapanja bili su novčano kažnjavani. Primjerice, engleski nogometni savez (FA) je 2013. godine kažnjen s 1,1 milijun funti zbog zakazivanja prvenstvenih utakmica u terminima europskih natjecanja.
    Današnja praksa: Iako zabrana formalno ne postoji, većina liga i dalje izbjegava preklapanja s Ligom prvaka zbog vlastitih marketinških interesa i ugovora s TV kućama. Ipak, u izvanrednim situacijama (npr. zbog odgođenih utakmica ili zgusnutog rasporeda), danas se redovito događa da se utakmice Premier lige ili Serie A igraju paralelno s Ligom prvaka bez ikakvih sankcija.
    Iznimka – Ekskluzivni tjedni: U novom formatu natjecanja (od sezone 2024./25.), svako od tri UEFA-ina klupska natjecanja ima jedan "ekskluzivni tjedan" u kojem se igraju samo utakmice tog natjecanja, ali to se prvenstveno odnosi na izbjegavanje preklapanja s drugim UEFA natjecanjima (npr. Lige prvaka s Europskom ligom), a ne izričito na nacionalna prvenstva.

+7
    Zaključak: Kazne danas ne postoje jer je pravilo o zabrani ukinuto kako bi lige imale veću autonomiju u upravljanju svojim kalendarom.
  • immerwieder
    1.6k
    nisu mogli u utorak staviti,
    u 18 sati se igra HNL, a u 21 liga prvaka
  • Droljo
    26.4k
    Pozdrav svima. Pratim forum par godina, ali nisam imao potrebu se uključivati, jer uvijek se nađe netko tko bolje sažme u tekst ono što je meni u glavi hahahaZipo

Dobrodošao u pisanje kolega!
    Tak ti je i meni već godinama pa svejedno pišem gluposti na svakodnevnoj bazi.
  • prefontaine
    7.8k
    nisam imao potrebu se uključivati, jer uvijek se nađe netko tko bolje sažme u tekst ono što je meni u glaviZipo

Znači godinama se nemaš potrebe uključivat, a onda se uključiš kako bi zalijepio AI tekst?

Aj dobro...

Dobrodošao!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.