• Nolifer
    14.4k
    ne treba vjerovati hadezenjarama ni kad zinu..Jurki

A kome treba vjerovati? možemošima?

Daj budi ozbiljan...
  • Jurki
    24k
    naravno da ne.
    Nebum vjeroval u novi stadion tak dugo dok ne krocim na tribinu i vidim da se lopta zakotrljala s centra.
    Politicari su opcenito lazljiva govna, bez obzira na stranku kojoj pripadaju.
    A politika kurvinsko zanimanje.
  • Oluja
    6.4k
    Meni stvarno nije jasno zašto se sve tribine osim sjevera ne bi mogle srušiti eksplozivom i ubrzati se postupak.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.8k

Nama je zapravo bitan datum kad će se odigrati prva utakmica. Ovo koliko će oni rušiti, koliko graditi a koliko čistiti i ishodovati uporabnu dozvolu je sekundarno
  • scooniepenn
    6.6k

Naravno, otvorenje je jedino bitno. Poanta je bila da ako se pocne graditi 2028., sto se spominje, da ne vidim kako to bilo koja velika gradjevinska kompanija poput Strabaga ne moze stadion za 35.000 gledatelja izgraditi u 2 godine ili koji mjesec vise od toga.
  • pešća
    1.2k
    Sve mi je logicno osim izgradnje od 3 godine. Po meni se u 24 mjeseca ili malo preko toga Maksimir moze izgraditi. Pritom naravno pricam o samoj gradnji, bez rusenja i odvozenja gradje sto ce biti ranije odradjeno. Jedan Strabag to sigurno moze.scooniepenn

Za Kranjču će na kraju trebati oko 18 mjeseci a stadion je skroz jednostavne strukture, većina toga su gotovi elementi koji se samo slažu. Maksimir će biti kompliciranija priča, svaka tribina će imati unutrašnju strukturu. Na sam stadion treba nadodati ogromnu površinu oko stadiona koju treba urediti, pomoćne terene i manji stadion od 1500 mjesta uz jedan pomoćni teren. 3 godine su puno realnije od 2.
  • gledatelj
    1.2k
    Neki i dalje ne kuže da će stadion vjerojatno već biti srušen, ali neće bit dokumentacija gotova za gradnju. Tako da će se vjerojatno to čekat da se sve rjesi
  • Filip B
    272
    Sto je dosta tuzno s obzirom da su dogovor crkve, drzave i grada postigli 2024., 2025. sluzbeno i pompozno najavili novi stadion (i da je gotov 2029.) a tek u 3.2026. objavljuju natjecaj kakav stadion zele.

Znaci 4 godine od kad su doista bili sigurni da ide stadion (ja bih cak rekao 8 godina nakon potresa i zatvaranja istocne tribine je bilo ocito) cemo mozda imat cijeli projekt za izgradnju stadiona. Jako sporo i kilavo, ali taman da za svaki izborni ciklus imas neku tocku za “pohvaliti” se.
  • duksy
    532
    Ako se ne varam, 2028g. idu novi izbori.
    Pretpostavljam da će do tada svi pokušati napraviti što više po pitanju stadiona da im to bude neki dodatni plus.
    HDZ i Možemo tu imaju najviše interesa.
    I jedni i drugi mogu tu dobiti neki dodatan zamah u odnosu na SDP ukoliko naprave nešto konkretno do tada.
  • crophantom
    3.5k
    2029. Su lokalni, 28e Su parlamentarni, a za te izbore mislim da stadion nije bitan.
    Bas nekog u Osijeku, Varaždinu, Konavlima il Rijeci boli kifla kaj je sa stadionom u ZG
  • duksy
    532
    Ako uzmeš Zagreb ima blizu 20% glasača na parlametarnim izborima, mislim da to nije zanemariv postotak za nikoga.
  • crophantom
    3.5k
    Ok, ali nije da stadion ima swing na sve glasace u ZG, nema ni na pola reko bi.
    Jos kad dodaš kakav je izborni sustav, reko bi da ce 2028. To biti kompletno nebitna tema, a reko bi I ostatak infrastrukturnih projekata, mediji i oporba vuku to i pripremaju teren da to budu uglavnom ideološki izbori.

Ali 2029e, tu ce vec biti jako bitno da neki bager bude na Maksimiru :grin:

Ono sto brine da 2 investitora koji dijele trosak 50:50 u 2 dana izađu s 2 različite informacije, jedni kažu počinje se graditi 2029., drugi 2028., dajte se ljudi malo skordinirajte :sweat:
  • vjeko1701
    23.8k
    To je ono, ak slušate njih, bit će 2029, ak slušate nas 2028. Pa kome radije vjerujete?
  • crophantom
    3.5k
    nakon kaj su u godinu dana od presice i najavljenog kraja gradnje 2029. Došli do početka 2029., vjerovat cu svom razumu i skepsi, a malo manje jednima i drugima :lol:

Al da, nadjebavaju se s rokovima, jedva cekam da se počnu nadjebavati oko toga ko je kriv kaj se rokovi nisu ostvarili.
  • vjeko1701
    23.8k
    Al da, nadjebavaju se s rokovima, jedva cekam da se počnu nadjebavati oko toga ko je kriv kaj se rokovi nisu ostvarili.crophantom

E da, umjesto da gledaju kako se nadjebavati tko je zaslužan kaj se radi brže od zadanih rokova.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet