• Zagi
    16.5k
    Kaj se stadiona tiče, rekao bih da se podcjenjuje efekt koji kvalitetna i dugotrajna marketinška kampanja moze proizvesti.

Ako se dobro izvede za Kranjčevićevu , to bi trebalo dovesti do potpune ispunjenosti manjeg stadiona.
    To onda nosi vrhunsku atmosferu u Kranjči i efekt "in mjesta/ Medveščak efekt, a sobzirom na limitiran kapacitet Kranjče i efekt oskudice. Htio bi na tekmu ali nema mjesta , jel.
    A svi volimo natjeravati ono kaj nemremo imati.

Taj val velike potraznje/male ponude uz novu kampanju "povratka na novi Maksimir" uz taj efekt novine bi trebao privući jako puno novi gledatelja, a kako ih zadrzati je pak potpuno novi problem za rješavanje.

Za sada nemamo informacija o idejama i planovima, jedino kaj sam našao je odgovor gospodina Metelka na pitanja prije Zona Podcasta:
    OPSEŽNO PITANJE, ALI KAKO ĆE SE MARKETINŠKI ISKORISTITI ČINJENICA DA IGRAMO ZADNJU GODINU NA STAROM MAKSIMIRU?
    Ne možemo izlaziti s detaljima, ali sigurno će se iskoristiti – na inicijalnim planovima smo počeli raditi još prošle godine, što se više približavamo tom trenutku to će oni biti operativniji. Privremeni odlazak s Maksimira je once-in-a-lifetime trenutak, on je naš dom koji nam je svima drag i dostojno ćemo to obilježiti.

Kaj je vrlo logično. Tajming je za takve stvari izrazito bitan i sami sebi bi pucali u nogu kada bi bilo kaj objavili prije vremena.
    Velika je odgovornost na njihovim leđima (jer prilika se neće ponoviti) i nadam se da ćemo biti ponosni na njihov rad.
  • NORTE
    23.3k
    mađaronima je u prvoj sezona nakon otvaranja stadiona HNL posjećenost porasla za 83% u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila rekordna u odnosu na sve prijašnje sezone zbog dobrih rezultata.

porast u odnosu na prosječnu HNL posjećenost u periodu od 06/07 do 22/23 je 281%

to je jedini koliko-toliko relevantan podatak za hrvatsku, jer drugi moderan stadion jednostavno ne postoji.
    db-izbjeglica

Sad uzmi u obzir da mi već godinama imamo ograničen broj godišnjih ulaznica na 5 tisuća (koje vrijede i za Europu), a upravo se prodajom godišnjih ulaznica stvara baza stalnih navijača.

Na novom Maksimiru to treba ići na nekih 15 k godišnjih u ponudi.

Baš zato sam za to da godišnja u budućnosti treba vrijediti samo za Hnl i kup, a daje ti mogućnost da imaš pravo online prvokupa i eventualnog malog popusta za Europu.

Shvaćam da ljudi žele riješiti sve odjednom, ali treba stvoriti veliku bazu stalnih navijača koji žele dolaziti na svaku tekmu na top stadion gledat top klub.

A da ta godišnja ne bude samo "ulaznica za LP".

Godišnje trebaju biti pristupačnih cijena i isplativije od pojedinačnih, mislim da je to pravi put kako stvoriti još veću bazu stalnih gledatelja i visoku posjećenost.

Samim time što nije za Europu godišnja ne smije biti ni skupa, nego pristupačna pa s novim sezonama joj cijena rasti zbog potražnje.
  • db-izbjeglica
    20.3k
    ak se neko kuzi ,dal se moze u 95 dana napraviti kvalitetno idejno rijesenje?nekak mi je to malo za po meni ovak veliki projekt..shameless86

može!

nije idejno rješenje (znači ne idejni projekt, već idejno rješenje) ne znam kakva razina projektiranja.
  • NORTE
    23.3k
    ak se neko kuzi ,dal se moze u 95 dana napraviti kvalitetno idejno rijesenje?nekak mi je to malo za po meni ovak veliki projekt..shameless86

Rok je sigurno donesen u dogovoru sa stručnjacima.
    Tri mjeseca nije ni baš tako mali period, posebno za velike svjetske arhitektonske studije, a informacija da se u Zagrebu to planira je već valjda preko godinu dana prisutna u javnosti i svijetu arhitekture.
  • shameless86
    1.6k
    da..pobrkao sam riješenje i projekt..
  • vjeko1701
    23.7k
    nemamo istok. i tko brani ljudima da odu na sjever ili zapad? ili jug koji se otvara kad ima potrebe. ljudi imaju 5 tribina da odaberu, ali ne idu na utakmice jer je istok zatvoren. je sigurno.fakin

Evo znam ljude koji u sezoni odu na 6-7 utakmica a da je istok otvoren, išli bi barem na duplo od toga. Uz pošten wc i krov nad glavom još više pošto uz bilo kakvu šansu za kišom ili sve ispod 8-9 stupnjeva ih ne treba ni pitati.

Novi stadion sve to rješava i od ljudi sa 6-7 utakmica godišnje dobiješ ljude sa 12-15 utakmica.

Nama za znatno povećanje prosječne posjete ne treba 20 tisuća zagriženih navijača koji će biti na preko 90 posto utakmica godišnje nego trebamo više ljudi koji idu povremeno na više utakmica i sa sobom dovuku više ekipe ili obitelji.

Nikad se neće više od pola stadiona puniti redovitim posjetiteljima. Druga polovica će uvijek biti povremeni.
  • Hnlovac
    4.5k
    ekipa od 5,6,7 utakmica je top. Da mi ljude s 0 utakmica uspijemo dofurati na 3,4 utakmice godišnje, to je majke mi 30 000 gledatelja

Već smo pričali prije, jako malo ljudi se rotira na Maxu, imam dojam da nam 90% posjete donese istih 10 000 ljudi

Trebala bi biti anketa, od 10 000 gledatelja prosječno imam dojam da preko 2/3 otpadne na ekipu koja je godišnje po 5+ tekmi na Maksu, a jako malo na ove koji su po 1 ili 2 puta
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet