• crophantom
    3.5k
    dok ovo čitam moram priznati da sam se blago uzbudio, a novinski članak u meni nije izazvao takve senzacije još od kad sam se ko klinac dohvatio "teksta" o Nives Celzijus u primeu
  • criticus
    6.7k

jel ovo reciklaža ili izlazi natječaj sa ovakvim sadržajem?
  • fakin
    3.4k
    Ovo kad citam izgleda mi kao sf, a ne nesto sto je gotovo sigurno da cemo imati za 4 godine
  • fakin
    3.4k
    Podsjetimo, cjeloviti sastav ocjenjivačkog suda čine Toma Plejić, ovlašteni arhitekt i predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata, ujedno predsjednik Ocjenjivačkog suda, Vasa Perović, ovlašteni arhitekt iz studija BEVK PEROVIĆ ARHITEKTI i dopredsjednik Ocjenjivačkog suda, Kersten Geers, arhitekt iz belgijskog ureda OFFICE KGDVS, Francois Chas, arhitekt iz francuskog ureda NP2F, Mia Roth Čerina, arhitektica iz ureda ROTH&ČERINA ARHITEKTI, Nenad Fabijanić, ovlašteni arhitekt iz Arhitektonskog studija Fabijanić, Zvonimir Boban, predsjednik GNK Dinama, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta, te Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Jedini tko mi se ovdje ne sviđa od struke je fabijanic jer se on ovih dana grčevito bori protiv rušenja poljuda sto je apsurdno, tako da se nadam da ce njegov utjecaj na nas novi stadion biti sto manji. On mi je pandan baricu junioru
  • jedan u nizu
    17.7k
    Sjeverna tribina tretira se drukčije od ostalih. Ona se, prema programu, pomiče prema jugu kako bi se poboljšao odnos stadiona prema Maksimirskoj cesti i parku Maksimir, a projektira se kao jedinstveni prsten namijenjen organiziranim domaćim navijačima. Predviđeni kapacitet je između 5.500 i 7.000 mjesta, uz mogućnost primjene safe-standing sustava, odnosno sigurnosnih barijera koje omogućuju relativno jednostavnu pretvorbu između sjedeće i stajaće konfiguracije bez promjene osnovne strukture tribine.

its-a-dream-come-true-bill-burr.gif
  • Bosskovitz
    20.4k
    po cem je Budimpešta bolja od ZagrebaLiks90

Zagreb i Budimpešta ne idu u istu rečenicu niti trebaju ići u nju. Budimpešta ima tri puta više stanovnika, glavni je grad dva i pol puta veće države koja je u zadnjih 150 godina bila i veća i moćnija do te mjere da smo jedno vrijeme de facto bili njezin dio.

Kod gradnje stadiona trebamo se voditi našim potrebama jer ćemo mi na njemu igrati 25-30 utakmica godišnje, ne potrebama reprezentacije koja će na njemu odigrati jednu utakmicu godišnje, još manje idejom da ćemo možda jednom u dvadeset godina biti domaćin finala Europa lige, a najmanje time što rade drugi za svoje potrebe i iz nekih svojih pobuda. Ne moramo ni glumiti, ni uspoređivati se ni natjecati s Bečom i Budimpeštom nego gurati neku svoju priču koja nama odgovara. Manje se brinuti o tome kaj drugi imaju, kaj drugi misle i kaj pričaju, a više se fokusirati na nas same, naše potrebe i ono kaj mi želimo da naš stadion znači za naš klub i grad.

Puno bi mi draže bilo da imamo Maksimir od 30.000 mjesta na kojem se svi boje gostovati nego da imamo predimenzionirani, megalomanski stadion od 45.000 mjesta koji nam je prevelik, ali 2033. godine će na njemu igrati Rangers protiv Sportinga iz Lisabona pa eto, isplatilo se.
  • crophantom
    3.5k
    Objavljen natječaj kažu na skyscraper city
  • Liks90
    4.4k
    ako nadjes link pošalji
  • Denle
    131
    ARHITEKTONSKO-URBANISTIČKI NATJEČAJ sluzbeno objavljen

https://eojn.hr/tender-eo/76778

Sretno svima koji slave!
  • Thor
    2.2k
    :party: :party:
  • Crusades
    22.8k
    "Sjeverna tribina tretira se drukčije od ostalih. Ona se, prema programu, pomiče prema jugu kako bi se poboljšao odnos stadiona prema Maksimirskoj cesti i parku Maksimir, a projektira se kao jedinstveni prsten namijenjen organiziranim domaćim navijačima."

Ovaj dio, uz to da se traži da sjever bude jednoetažan, mi se najviše sviđa. Napokon će se dobit prostora i stadion neće biti naslonjen na Maksimirsku.
  • tigric
    1.1k
    Pa to je clanak koji opisuje sto je objavljeno u natjecaju jutros, dakle novo, no slicno ono sto smo vec znali
  • Hnlovac
    4.5k
    hq720.jpg
    Kak ce se ovi dokumenti citat do 2 ujutro večeras
  • Droljo
    26.2k

Daj neki sažetak bubni poslije. Ja čim vidim pdf padam u nesvjest.

Ipak sam 'manualac' :rage:
  • Bosskovitz
    20.4k

Ovaj senzacionalizam je živi cirkus. "Želimo stadion najviše kategorije, na razini madridskog Santiago Bernabéua" - najviša kategorija je kategorija IV, tu kategoriju ima i Maksimir, imat će ju i Kranjčevićeva, a imaju ju još tri stadiona u HNL-u.

Puno je, recimo, važnija informacija da je u uvjetima natječaja podjela dvije etaže stadiona na način da je gornja manja i da se može zatvoriti, dosta smo ovdje pričali o tom rješenju i drago mi je da je prihvaćeno. Također, još par vrlo bitnih i pozitivnih dijelova:

• "Program pritom inzistira da zapadna fasada ne bude zatvorena servisna zona nego aktivni urbani front s javnim sadržajima koji funkcioniraju i izvan dana utakmica."
    • "Sjeverna tribina tretira se drukčije od ostalih. Ona se, prema programu, pomiče prema jugu kako bi se poboljšao odnos stadiona prema Maksimirskoj cesti i parku Maksimir, a projektira se kao jedinstveni prsten namijenjen organiziranim domaćim navijačima."
    • "Predviđeni kapacitet je između 5.500 i 7.000 mjesta, uz mogućnost primjene safe-standing sustava, odnosno sigurnosnih barijera koje omogućuju relativno jednostavnu pretvorbu između sjedeće i stajaće konfiguracije bez promjene osnovne strukture tribine."

Nije apsurdno, za razliku od Maksimira, taj stadion zaista ima veliku kulturnu i arhitektonsku važnost, zaštićeni je spomenik kulture i logično je da ga ljudi iz struke žele zaštiti. Posve nevezana tema uz natječaj za arhitektonsko rješenje novog Maksimira, tu je pitanje rušiti ili obnavljati odavno riješeno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet