• Sajla
    18.9k
    Ne kužim vas. Njihovo je da traže.criticus

A naše da se rugamo :grin:
  • blue heart 72
    3.2k
    da, tako je. I ja sam ga "prizivao" kod nas prije nego je došao onaj vafl
  • Fatos Beqiraj
    1.4k
    Dzaba sportski direktor kad je rasulo u klubu. Prominilo se 100 sportskih pa nista.

Neda se od govana pita napravit
  • immerwieder
    1.6k
    još 20 bodova
  • KtcGoat
    3.2k
    HNL golovi ove godine:

Rijeka-10
    BELJO-9
    hajduk-8
  • skener
    7.6k
    Vejica mijenja Abramovic u emisiji na MAXSportu. DinamovacDinamoDoKraja

Dugo je izdržao...

Novi član je Schildenfeld
  • DrRatoljub
    607

Ma bolje. Decku svaka čast, ali nije to za njega. Možda Schifo bude bolji.
  • Jurki
    23.8k
    Schildenfeldskener

Šifo, zelim da kmekduk osvoji prvenstvo da vidimo tu atmosferu?
    Bolje da su umjesto takvog "znalca" dopeljali Avu Karabatic ili Mariju Zadravec.
  • Marktwain
    1.3k
    Token dinamovac.
  • db-izbjeglica
    20.2k
    Ova agenda koju magarad provodi u novinama vezano za rušenje poljuda je nešto nadrealno.

Nevjerojatno mi je da nitko u medijima ne upita, čekajte... kako vi to mislite srušiti nešto što ima status ZAŠTIĆENOG KULTURNOG DOBRA i na istom mjestu napraviti nešto totalno novo?

Koliko vidim, jedino je ministarstvo u kratkoj objavi to napisalo, te je arhitekt i profesor njirić (kao netko kome je obitelj magaš prenijela pravo zastupanja za autorska prava stadiona) reagirao na tu nebulozu.

Kako nešto u što su se svi kleli, što su svi nazivali ljepoticom, najlipšim stadionom na svitu, čudom arhitekture, građevina koja se kopira u čitavom svijetu, itd... preko noći postane smeće? A sve zbog sitnih interesa jednog neuspješnog nogometnog kluba, koji nema prebijene pare.

Ako im se to dopusti, govorimo o presedanu svoje vrste. Pazite, postoje ljudi koji imaju privatne nekretnine pod zaštitom i ukoliko hoće nešto raditi na tim građevinama prolaze kroz ruke konzervatora, gledaju se najsitniji detalji i takav postupak im drastično poskupljuje investiciju.

Ovo je tek početak, bit će tu svakakvih pritisaka, svakakvog falsicifiranja, promjena mišljenja i slično. Suludo je da se u medijskom prostoru uopće ozbiljno priča o rušenju nečega što je proglašeno zaštićenim kulturnim dobrom.

Zašto se katedrala u zagrebu obnavlja na način na koji se obavlja, idemo je srušiti i zašalovati novu od armiranog betona, kog briga što je zaštićeno kulturno dobro?

Mislim, da se razumijemo... ne pada mi napamet tu nakupinu betona uspoređivati s katedralom, taj stadion ne smatram nikakvim kulturnim dobrom, niti tamo vidim nešto posebno vrijedno, stadion ko stadion, na kojem su čak primjenjivana i klasična tipska konstrukcijska rješenja... al nisam ga ja proglasio zaštićenim kulturnim dobrom. To nije nekakva kategorija ''sad je - sad nije".

Ako je proglašeno takvim, onda postoje pravila kako se to obnavlja i izvolite ih se pridržavati. Možete i napraviti potpuno novi stadion, ako imate love...a zaštićeno kulturno dobro ostavite da propada.
  • emilperska
    15.2k

Kroz renovaciju župe kojoj pripadam sam djelomično upoznat sa svim nelogičnostima i poteškoćama renovacije kulturnog dobra.

Mi ipak jesmo neka drzava na papiru, nekog djelomičnog reda ima. Ne vidim način da sruše Poljud i tamo naprave neku tipsku arenu 21. st.
  • emilperska
    15.2k
    Ovo je btw najjaci sastav jogurta. I na papiru i u praksi.

Vidit cemo na kaj to dns liči..
  • Xpert1992
    507
    Valjda nece loksa usrat danas i izgubit od ovih panjeva.
  • Facke
    8k
    Je mozda i nije do Abramovica nek do toga da im je mozda pala gledanost pa pokusavaju na taj nacin vrnuti ljude? Ja ne gledim vise otkad Joska nema.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet